Inak Pali uvedomujes si, ze zrusenim 32T budes musiet ist v stupaniach nasobne castejsie z 38T na 22T? Ono na pohlad to vyzera ako dobry upgrade odstranit jeden prevodnik, ale v reale je velmi nestastny. Napr. ja 90% casu v lese jazdim na 32T a na 22T zhadzujem az ked je uz zle. Keby som mal 38T namiesto 32T, tak na nom tie stupaky nedam a tym padom musim ist na 22T. Nehovoriac o tom, ze sa touto upravou aj rapidne skrati zivotnost 22T prevodnika, kedze bude vyuzivany omnoho castejsie. Cize ked vpredu menis 32T na 38T, tak potom je vhodne aj nahodit
kazetu s najväcsim pastorkom aspon 40T, aby sa kompenzovala strata lahkych prevodov z povodneho stredneho prevodnika (aby si nemusel vpredu zhadzovat na malu pomaly kazde stupanie).
Asi by bolo čestné pripustiť, že v mojom prípade "zhadzujem az ked je uz zle" nastáva omnoho častejšie ako u teba, tak si s tým nerobím príliš ťažkú hlavu, jeden 22T som tiež nedávno menil. Kazetu som teraz menil z 11-32 na 12-36, najväčší
prevodník som používal pomerne zriedka a najťažšie prevody fakt len výnimočne. Vychádza mi zásada: "Všelijaké to kvaltování pouze pro hovada jest", tak som si povedal, že to celé zjednoduším. 32T prevodník už bude treba pomaly vymeniť, tak by som tam dal niečo väčšie, keď čítam, čo píše
lto, tak hádam použijem 36. Ešte si to pozriem v mojej tabuľke prevodov v Exceli.