Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Chcel by som prejst na single speed ale neviem čo presne na to budem potrebovat a ci to vobec pojde na mojom biku. Takze sa chcem opytat co potrebujem kupit na ten prechod a ci je tu sanca ze ak aj kupim komponenty tak nebudu pasovat?
Zobraziť komentár 04.08.2022 - 19:06:28
00
1.) Potrebujes napnut retaz. Mas dve moznosti. Bud mas nejaku formu napinania retaze na rame alebo potrebujes napinak. Lepsie je ak mas napinanie na rame - posuvne patky, excentricky stred, vtedy je prenos sily lepsi. Ak nic take nemas tak nieco taketo https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/prislusenstvo/force-napinak-retaze-pre-singlespeed.html
2.) Potrebujes dozadu umiestnit jeden prevod. Tiez mas dve moznosti. Bud zainvestujes do singlespeed naboja a nechas prepliest koleso (ci kupis cele nove koleso) alebo pouzijes nejaky adapter. Adapterov je mnoho, casto ich dostat uz s pastorkom. Napriklad https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kazety-a-pastorky/pastorky-diely/sixpack-racing-singlespeed-adapter.html. Videl som ale zatial len adapter na shimano hg orech, mozno existuju i na dalsie, treba pohladat. Ked neexistuju a mas iny orech tak budes musiet menit este orech aby si mohol adapter pouzit. Pozor na ten adapter ak to budes chciet prechytracit a pouzit pastorok zo zjazdenej kazety - ten pastorok je uzsi takze budes este musiet doplnit podlozky a hlavne ti dlho nevydrzi
3.) Singlespeed pastorok. Su hrubsie a viac vydrzia. Treba si ujasnit aky prevod bude pre teba ideal, vzdy to bude ale o kompromisoch alebo skor velmi malo casu to bude idealny prevod na dane podmienky a to co sa ti chce slapat. Na rovinkach tomu nebudes stacit frekvencne, v kopcoch silovo. Ja jazdim na 29ine 32-18 co je taky dobry zaciatocnicky univerzal prevod, 32-16 a 32-14 myslim co uz su tazsie prevody. Teraz mam myslim tu 16tku nahodenu.
4.) Jednorychlostnu retaz ktora je sirsia/hrubsia a na SS vydrzi viac ako nejaka 10-11 rychlostna. Napr https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/retaze/bmx-a-singlespeed/sram-pc-1-nickel-retaz-singlespeed-.html
5.) Nahodit to vsetko, primerane napnut retaz, nie na fest ani nie na uplne volno a uz len jazdit.

Prevodnik neriesim lebo predpokladam ze uz mas 1x a tam je to jedno. Pripadne mozes menit za singlespeed ale fakt to je s NW jedno.
Este vlastne jedna vec - ak budes chciet pouzit oval tak vzdy budes musiet pouzit napinak.
Zobraziť komentár 04.08.2022 - 20:42:56
01
mozem pouzit ako adapter niaky conversion kit?
Zobraziť komentár 04.08.2022 - 20:51:18
00
napinak som dal froce a kit som obetoval peniaze a kupil tento https://slovakbikeparks.sk/eshop/mtb-singlespeed/147-reverse-single-speed-kit-13t-black-4717480157228.html
pouzivaju to hlavne do parkov kde im je prehazka akurat tak na obtiaz. bral som ho hlavne koli sirokej ploche pastorku lebo som sa bal aby sa samotny pastorok nezahryzol do hlinikoveho orecha alebo dokonca nepretocil. retaz som dal co som mal doma 11sp PC1110 stala necelych 10€ tak ma nemrzela.
Zobraziť komentár 04.08.2022 - 21:02:25
00
Nazvat to mozes hocijako. Je to len sada podloziek ktora ti vymedzi pastorok do co najoptimalnejsej retazovej linky. Ak mas nazbierane podlozky z kaziet tak mozes pouzit i tie spolu s maticou a mas to "zadarmo". Chce to trochu predstavivosti. Mozno su i dalsie exoticke riesenia, ja som spisal tie najcastejsie pouzivane.
Zobraziť komentár 04.08.2022 - 21:06:40
00
Hej, treba na to co pisem prihliadat skor z mojho pohladu - mam posuvne patky cize napinak nepotrebujem, na vsetkych bikoch mam schvalne ocelove orechy lebo hlinik mi dlho nevydrzi a nemam to na bike do bikeparku ale normalne jazdenie.
Do bikeparku, na dirty atd by som bral ine prevody. S napinakom asi nebude az taky problem s retazou ako bez napinaku ked pocas jedneho vyjazdu sa klasicka retaz zvykne vytahat a prevesit.
Zobraziť komentár 04.08.2022 - 21:14:04
00
dobre skusim to zhrnut ci som pochopil napinak mam, nasiel som conversion kit od rose https://www.rosebikes.com/reverse-single-speed-kit-713201?product_shape=red
a retaz tu co ste posielali bude to takto fungovat?
Zobraziť komentár 04.08.2022 - 21:27:14
00
Ano bude.
Pre istotu ale radsej napisem ze napinak potrebujes na singlespeed - dozadu ako nahradu za napinak na prehadzovacke. Mozno to bude fungovat aj s klasickym dh napinakom za prevodnikom pokial realne i napina retaz cize ma nejaku pruzinu a nie je len staticky. Nevidel som to ale zatial nikde takto pouzite. Ak si tym napinakom co uz mas myslel singlespeed napinak tak tuto celu cast mozes ignorovat.
Zobraziť komentár 04.08.2022 - 22:19:33
00
dakujem za info skusim sa s tym pohrat
Zobraziť komentár 04.08.2022 - 22:27:33
00
Rozumies vobec problemu singlespeedu? Ked skratis retaz na dlzku potrebnu na singlespeed tak aby ti presne sadla medzi prevodnik a pastorok tak koleso nezalozis lebo pri vkladani kolesa potrebujes dlhsiu retaz aby si ju mohol nahodit na pastorok. Ked budes mat ale dlhsiu retaz tak po zalozeni kolesa a nahodeni retaze na pastorok/prevodnik ti bude retaz ovisat. Naviac ak mas full tak pri chode do zdvihu sa ti na 99% bude menit i dlzka zadnej stavby, bud skracovat a teda retaz bude viac previsnuta alebo predlzovat a retaz roztrhnes. Preto ak mas full, ovalny prevodnik alebo nemas na ss prisposobeny ram tak potrebujes pruzinu ktora ti bude volnejsiu retaz natahovat tak ako to robi ramienko na prehadzovacke. Ak mas napinak co je na treku session 8 2015 defaultne tak ten bude najskor staticky a nijak si s nim nepomozes, len do sustavy pridas dalsi bod okolo ktoreho bude natiahnuta retaz.
Aky mas teda napinak?
Zobraziť komentár 04.08.2022 - 22:39:55
00
toto chcem robit na mojom dirte ktory bol custom skladany a ja som ho kupil z druhej ruky takze tam je niaky custom napinak
Zobraziť komentár 04.08.2022 - 22:44:42
00
Co je to za dirtak?
Zobraziť komentár 04.08.2022 - 22:47:23
00
je to stavane na rame dabomb ejector
Zobraziť komentár 04.08.2022 - 22:50:55
00
Potom ano, ak mas napinak na singlespeed tak ti ta retaz a rose kit sadne
Zobraziť komentár 04.08.2022 - 22:54:07
00
Ahojte, akosi zvazujem nad singlespeed, len nikde ani na aliexprese neviem naist n3jajy prevodnik. Ja by som potreboval bcd 96 alebo 104 30 az 32 zubov ale oceľový. Tych pár singlespeed co som aj nasiel su z hliníka. Aktualne mam system 1x8, neviem ci na nw prevodnik mozem dať hrubú retaz 1/2x1/8,ci sa to nebude moc rychl9 opotrebovavat.
Zobraziť komentár 09.10.2022 - 07:55:41
00
keyboard_arrow_up