Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Toto všetko mám nastavené... Ale dik za typ.
Všetky komponenty sú nové, reťaz GX a pätka rovná.
Snažím sa zistiť, či tento problém spôsobuje šalter alebo kazeta, čo by som bol nerád.
Skôr sa však prikláňam k tomu SLXku, nakoľko si neviem zvyknúť na fakt, že slušne fungujúce radenie (až na ten predposledný pastorok) sa stane úplnou katastrofou keď sa trochu zablatí. Vtedy začne žiť vlastný život.
Takže ak mal niekto podobný problém a vyriešil ho, či už výmenou nejakého komponentu budem rád za tip. Zatiaľ ďakujem.
Ahoj, daj foto ako máš upevnené lanko na prehadzovačke.
K tejto sade staci dokupit stredove zlozenie
https://www.suncycle.sk/sk/produkt/sada-shimano-deore-m5100-1x11sp/11940
doporucujem ti predsa len aspon zbezne pozriet historiu - minimalne porovnanie systemov 1 x nieco s 2-3 x nieco
aby si potom neprisiel s tym, ze je to ine ako si ocakaval (domacim sa ospravedlnujem za skepticizmus
prilis vela informacii o tvojom intimnom zivote
Ahoj mal som Microshift Advent X, co je 10 rychlostna verzia. Ide o velmi presne a robustne radenie. Kazeta je ako ocelova tak aj odlahcena s ALU pastorkami. Avsak dlhodobe skusenosti nemam, kedze som bike s touto sadou medzicasom vymenil, no na zaklade youtube by som tomu veril ...
Bolo uz vela popisaneho o tzv. krizeni aj hrubke retaze, nema to s vydrzou nic spolocne. No asi rozputam stary flame...
dudo: bodaj by nevydrzali,ked od nova su o 2 desatiny kratsie .. to bola aj legendarna campa c9 .. lenze to ma aj negativa. 11sp retaze napr. moc nevydrzia. Cim nechcem povedat,ze neni fajn, ze to u 12sp konecne drzi, barsjaka retaz je , nech si je, dolezity je vysledok. Len to porovnanie je problematicke, XT kazeta z roku 2003 vydrzala (tusim) 20tisic. Lenze stala viac, ako dnes a z ineho materialu. Na druhej strane je mozno lepsie kupit (ak clovek nenahana gramy) 15e kazetu a otocit par retazi a vyjde to asi lepsie, ak teda nejazdi 20tisic rocne