aký maš naboj? už si to cistil rozoberal? daj foto... stavím sa že su zapadky zasrate bordelom a suche a občas to nezapadne na prvý pokus dobre.. alebo je tam už niečo aj rozomlete
zihadlo 5 mal si pravdu. Kamaratke tiež po uvolneni tlaku na pedale/preradeni a pri naslednom zašlapnutí nieco vzadu v ráme puklo. Tak som cistil pätku, kazetu, hladal som trhliny v rame. Nepomohlo. Ma naboj Shimano FH-MT410 a vygooglil som, ze jeho starsia verzia len s dvoma loziskami v
orechu ma s nimi problemy, rozpadavaju sa velmi skoro.
Tak som
orech zhodil a pozeram, ze ma oproti starsej verzii uz 3 loziska, ze su ok. Ale ze pukanie sposobovali nepruziace západky v orechu, jedna nezaberala vobec, druha tak na 50% a len tretia na 100%. Prečo? Lebo pruzina v drazke na ne nedolieha rovnako po celom obvode orecha, v drazke je totiz okrem koncovej prepazky, aby sa pruzina nepretacala, vlozena este jedna prepazka, ktorá pruzinu vzdaluje od dvoch susednych zapadiek a tie nepruzia.
=> Neviem ci to tak ma byt alebo je to len nepodarok CNC sustruznika/montera v Malajzii, ale ak mate niekto tiez tento novsi naboj FH-MT410 alebo FH-MT410B s troma loziskami v orechu, pozrite pls., kolko mate v drazke pruziny prepazok. Ja idem zajtra tu druhu zrusit.