Ahojte, neviete niekto poradit v com by mohol byt problem ? Mam problem s prednym kolesom, resp. kotucom. Kotuc sa toci krivo (vid video) a sucha o platnicky vzdy z jednej strany a potom z druhej. Z toho dovodu proste neviem nastavit brzdu. To kyvanie je dost velke, zda sa mi viac ako 1mm z kazdej strany. Kotuc nieje krivy, skusal som 3 a vsetky robia to iste. Vsetky boli utiahnute na spravny moment. Preto si myslim, ze by mohol byt problem v naboji. Mozno krivo vyfrezovane plochy pre skrutky. Mal som s tym problem uz od zaciatku, ale teraz to je v stadiu,, ze sa to uz vobec neda nastavit aby to nedrhlo. Asi to bude musiet ist na reklamaciu, len to budem par tyzdnov bez biku. Nestretli ste sa s niecim podobnym ?
Z canyon sa mi stale neozvali, povedali mi ze to predaju technikovi aby rozhodol co s tym, to bolo pred tyzdnom a pol. Support je teda katastrofalny. Novy naboj sice stoji 40, ale ako vravel bruco, dalsich 40 za spale a robotu. Okrem toho tento DT Swiss by mal byt ovela kvalitnejsi. Podlozky by mozno pomohli ale to by museli byt extra tenke. Vies o niecom ? Asi to zoberem pozret do servisu, akoze cakat teraz mesiac na koleso vobec nemam chut.
Existujú podložky na IS systém - tam sa nimi ladila poloha strmeňu - 0,2mm hrúbka a sú buď klasické, alebo také v tvare Y s ktorými sa o trochu lepšie robilo
Diky za tipy, videl som to na shimane zhora su take divne podlozky, som pozeral co to je Bol som v kaktuse s kolesom a chapik mi hovoril ze to musim doniest cely bycikel a ze sa to potom poohyba rovno na bajku ak je to vyosene. No kedze sa mi nechcelo brat cely bajk tak som sa nasral, nahodil tam ten kotuc a dost silno som ho poohybal. Teraz je to vyosene len tak o 1mm a nesucha to. Absolutna rovnost sa asi neda dosiahnut, ci ? Dufam ze to vydrzi. Este som zvedavy ci to nebude rezonovat pri rychlejsej jazde. Kazdopadne je to sila aby clovek na novom kolese a kotuci musel robit take procedury. Bezny smrtelnik nema sancu a z canyon suportu mi 2 tyzdne nedali odpoved co s tym. Takze som z nich trochu sklamany. Clovek by cakal ze ked uz kupi bajk za 3 papiere, tak budu mat k tomu trocha lepsi pristup
Nechcem byt zly, ale bral si bike z Canyonu za 3 papiere preto, ze vsade inde maju porovnatelny bike mozno za 3 a pol. Vdaka pomeru cena/vykon sa navyse z Canyonu stala masovka. Tato tvoja "uspora" sa spolu so zvysenim poctu predanych kusov musi niekde prejavit. Mozno setria prave na supporte.
Edit: Tie divne podlozky na Shimane nie su na podlozenie kotuca, ale na zaistenie srobov. Po nasrobovani kotuca sa prihnu podla hrany sroba a tym zabrania jeho povoleniu.
Canyon/Radon za 3 tisicky stoji v kamennej predajni 5
Takze za usetrene peniaze moze vymenit polovicu bajku a stale je v pluse. Moj Spectral za 2400 je ekvivalent Remedy 9 za 4000. Tej vaty je tam tolko, ze reklamoval by som len ram a vidlu/tlmic/teleskop. Ostatne komponenty pre mna nema vobec zmysel reklamovat a cakat na vybavenie - radsej kupim nove a mozem dalej jazdit.
No mate pravdu, ze niekde sa to prejavit musi. Mozno ale len toho maju vela teraz, ale mohli by aspon odpisat. Inak ja som objednaval Spectrala a Nerva a obidva mali drobne skrabance na rame, Nerve mal na hornej trubke z oboch stran, a Spectral na zadnej stavbe zospodu,, takze som to musel zatret ciernou fixou. Neviete poradit nejaky lak alebo co cim by sa dali zatriet drobne skrabance na anodizovanej uprave ? Akoze za ten packaging si pytaju dost, tak by to mohli zabezpecit aj lepsie. Nechce sa mi koli tomu podstupovat celu proceduru vracania a podobne, to sa aj tak casom odere ale nasere pri novom biku.
Bruco, dik za vysvetlenie podloziek, to je teda nieco ine. Mas pravdu, v kamenom by stale minimalne stvorku. Ja som ho mal v podstate za 2750, lebo akurat co som to kupil mali zlavu, ale peniaze uz vratit nechceli, co sa da pochopit, ale nechali mi nakupit si v ich shope za 250e. Toto im kvitujem.
PhilJ, zas tie kolesa stoja 9 kil ci kolko, tazke to myslim zmysel ma Uvidim jak sa to bude chovat. Drobnosti by som ani ja neriesil moc.
..ale jasne ze reklamoval by som vsetko, len by som necakal kym sa to vyriesi a kupil by som zatial nahradne komponenty nech mozem jazdit a reklamovane veci by som potom predal... vidis, treba kupovat lacnejsie bajky
Tomu ver ze maju, no ja som sa na tom isiel zo srandy previest lebo mi to nedalo, a teda je to tragedia na kolesach. Nefungovalo tam poriadne nic, BB vyheglany, neprehazdovalo, vrzgalo a malo to asi 20 kilo, katastrofa. Vyhodene peniaze, ale svorkovi sa to zda dobre, tak fajn
Update: Z toho Canyonu sa mi stale neozvali - to o niecom svedci, ale nemam chut to ani teraz v sezone riesit. Kazdopadne je to vadny naboj, zobral som shimanacky kotuc z nerva ktory sa tam toci absolutne rovno a nahodil som ho na moje koleso, chodi to zo strany na stranu ako blaznive. Cize vada naboja - stycne plochy su urcite krivo opracovane, zase som musel vychitit "dobry" kus. Takze som zobral hasak - nieco podobne ako dal niekto na obrazku vyssie a poriadne som ho doohybal - az som sa bal ze sa to urve, ale tie nove centerline kotuce su fakt dost pevne, takze rukou neni sanca. Teraz je to takmer rovne, kazdopadne to neriesi situaciu a po sezone v decembri dakedy im to budem posielat na reklamaciu. Akurat ma serie ze som musel ohnut kotuc za 40 euro, ale co ma clovek robit ked chce jazdit
Určite by to vedel. Ja len nechápem, že to Misenko neobije predajcovi o hlavu, ale rieši to tu na fóre a robí všeliaké experimenty.
Radosť mať takého zákazníka, čo si reklamácie rieši svojpomocne a nezaťažuje zbytočne predajcu a výrobcu.
Misenko spočítal som, že si sem napísal 24 príspevkov na túto tému. Keby si takouto intenzitou radšej atakoval Canyon, tak by si bol snáď bližšie k riešeniu.
PhilJ ale nech tým tlačí na canyon, že chce jazdiť. 30 dní na reklamáciu je maximum, nejedná sa o nutný čas na vybavenie.
Proste ja by som to riešil úplne inak. Zaťažoval by som tým zodpovedných a zainteresovaných. Nevypisoval by som sem, že sa neozývajú, ale by som IM denne telefonoval, že prečo kašľú na riešenie môjho problému...
30 dni mas na Slovensku, v nemecku to moze byt uplne inak. Cele toto by trvalo minimalne mesiac a to si nemozem dovolit teraz. Urcite to budem riesit intenzivnejsie, ale az v decembri dakedy.
Sustruznik by to mozno vedel, ale je to v zaruke tak nech to riesia oni.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Edit: Tie divne podlozky na Shimane nie su na podlozenie kotuca, ale na zaistenie srobov. Po nasrobovani kotuca sa prihnu podla hrany sroba a tym zabrania jeho povoleniu.
Takze za usetrene peniaze moze vymenit polovicu bajku a stale je v pluse. Moj Spectral za 2400 je ekvivalent Remedy 9 za 4000. Tej vaty je tam tolko, ze reklamoval by som len ram a vidlu/tlmic/teleskop. Ostatne komponenty pre mna nema vobec zmysel reklamovat a cakat na vybavenie - radsej kupim nove a mozem dalej jazdit.
Bruco, dik za vysvetlenie podloziek, to je teda nieco ine. Mas pravdu, v kamenom by stale minimalne stvorku. Ja som ho mal v podstate za 2750, lebo akurat co som to kupil mali zlavu, ale peniaze uz vratit nechceli, co sa da pochopit, ale nechali mi nakupit si v ich shope za 250e. Toto im kvitujem.
PhilJ, zas tie kolesa stoja 9 kil ci kolko, tazke to myslim zmysel ma
..ale jasne ze reklamoval by som vsetko, len by som necakal kym sa to vyriesi a kupil by som zatial nahradne komponenty nech mozem jazdit a reklamovane veci by som potom predal... vidis, treba kupovat lacnejsie bajky
..aj ked neviem ci tie gumicky nebudu mat dlhsiu zivotnost ako ram...
Radosť mať takého zákazníka, čo si reklamácie rieši svojpomocne a nezaťažuje zbytočne predajcu a výrobcu.
PhilJ ale nech tým tlačí na canyon, že chce jazdiť. 30 dní na reklamáciu je maximum, nejedná sa o nutný čas na vybavenie.
Proste ja by som to riešil úplne inak. Zaťažoval by som tým zodpovedných a zainteresovaných. Nevypisoval by som sem, že sa neozývajú, ale by som IM denne telefonoval, že prečo kašľú na riešenie môjho problému...
Sustruznik by to mozno vedel, ale je to v zaruke tak nech to riesia oni.