Cawte idem kupit Rock Shox Rebu a mozem si dat zmenit od vyroby zdvih...jazdim SVK maratony a mam Ravo Racing ram....a newiem ci si ju mam dat nastavit na 100mm alebo 115mm? vôbec sa newiem rozhodnut...ze ci 115 vydrzi ram a ze ci to nebude vela na maratony....
V negatívnej komore pri stláčaní neklesá tlak?
Podľa mňa to môže robiť kľudne objem vzduchu medzi vonkajšími a vnútornými nohami.
Vyskúšaj poskladať vidlicu so zatlačenými prútmi, či to nepomôže.
Veď práve, keď nafúka pozitívnu komoru na 140psi tak sa tlaky v komorách (pozitívna a negatívna) pri prepružení vyrovnajú, a vtedy ak je vadné niektoré z tých tesnení prejde tlak z negatívky do spodnej nohy. A to má za následok spomínaný problém s guferom. Toto platí pri systéme Soloair. Ak je dualair tak negatívku fúka zo spodu a ak je tam zlé to tesnenie automaticky fúka aj spodné nohy.
Áno,pri stláčaní tlak v negatívnej komore klesá,ale gufero vyrazí preto,lebo cez ten O-krúžok postupne prenikol vzduch do priestoru vonkajšej nohy-narastá postupne,až kým gufero nevystrelí-príčina? ten O-krúžok v tom plastovom štupli je tam dosť navolno (konštrukčná chyba ?) je úplne bežné,že vyletí-je to bežný problém.
Pomôže pri repase vymeniť všetky tesnenia,stieracie gufero nalisovať na dokonale odmastenú nohu,a samozrejme tiahlo zaskrutkovať pri cca napoly stlačenej vidlici.
Toto väčšinou pomôže na dosť dlho.
ako som pisal par prispevkov nazad, proste servisak odflakol servis vidlice a teraz len hlada vyhovorky. mam 3 tokeny v Rebe, jazdim na tom bomby, vyuzivam 95 % zdvihu vpredu a cuduj sa svete gufera drzia. servis si robim sam raz do roka.
áno,to je dobré riešenie,ak si dobre pamätám,orig. je 3 x 10 mm , v Afinise vyrobia napr. 3,1 x 10 a je po probléme-môže byť mierne zvýšený odtrh,ale za vyriešenie problému to stojí
hrubšie tesnenie je istota,ja ke´d mením original,vyskúšam zasunúť tiahlo,ide velmi lahko,je tam na volno-chceli asi dosiahnuť minimálny odtrh=vyššiu citlivosť,ale netrafili sa v toleranciách-gufera vyskakovali aj na nových bikoch úplne bežne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Podľa mňa to môže robiť kľudne objem vzduchu medzi vonkajšími a vnútornými nohami.
Vyskúšaj poskladať vidlicu so zatlačenými prútmi, či to nepomôže.
Pomôže pri repase vymeniť všetky tesnenia,stieracie gufero nalisovať na dokonale odmastenú nohu,a samozrejme tiahlo zaskrutkovať pri cca napoly stlačenej vidlici.
Toto väčšinou pomôže na dosť dlho.
Takže chybu mi neurobil servisak?