tu bazari je teraz celkom dobra ponuka ojazdenych SPD pedalov, asi sa ludia zbavuju po sezone. chcel by som sa spytat, ci pre ucely takeho obycajneho gravel jazdenia (teda ziadne blaznenie na zjazdoch ani po horach, skor spevnene cesty a polne cesty) by boli lepsie pedale Shimano Xtr Pd-m985 alebo Shimano Pd-m8020 obaja predajcovia chcu za nich rovnako po 40 eur, tak zvazujem.
Ja som začínal s M520
Potom XT
A teraz jazdím XTR
No a vždy bolo cítiť krok vpred.
520 som ja vyvaklal za dve sezóny. ( Mal som 2x za sebou)
XT žiadny vakel no po troch sezónach začali pukať.
XTR momentálne tretia sezóna a zatiaľ ako nové.
xtr maju ostrejsiu bocnu plochu - stale mam nohy dooskierane. s xt sa mi to nestavalo. na xtr mas kufor blizsie k oske co by malo byt efektivnejsie pri sliapani.
Ja som začínal s M520
Potom XT
A teraz jazdím XTR
XTR a XT maju vraj problém s tesnením, co furt vylieza. Niekto to tu riesil... Našiel aj riešenie?
Tesnenie je v pohode vylezie zatlačím neriešim funguje všetko 3 rokov. Toto som zistil včera skúsim aj tu dať foto či niekto nezháňal niekedy, či bazár a poškodené kúpiť. Potom otázka, 520 a XTR budú pasovať tie skrutky ?
A čo M540? To sú len vylepšené M520? Doteraz mám M520 (cca 10000km), ale už začali hrdzavieť, pritom ani raz som ich neotváral a nemazal (točia bez vŕzgania), pri prudkých zaberoch však škrípu kufre.
hej mne pridu ako rozumna volba. vahovo su podobne XT-kam. oska aj klietka vyzeraju velmi podobne. ja som svoje stare XT-ka menil ked mi uz vypinalo tretru aj s novym kufrom. proste som ich zodral.
skripanie kufrov vsak moze byt skripanie podrazky o pedal. vraj je na to dobre maslo fakt niekde bola tato rada.
vrzgaju mi aj takmer nove xtr-ka.
lhalama XT pedale su dobra volba, pouzivam ich na dvoch bicykloch. S klietkou by som nekupoval, pride mi zbytocna, pedale poskytuju dobru oporu aj bez nej.
XTR a XT maju vraj problém s tesnením, co furt vylieza. Niekto to tu riesil... Našiel aj riešenie?
Sú rôzne spôsoby ako zabrániť tomu, aby sa tie tesnenia nevysúvali, ale pri tej značke, modeli a cene som nebol ochotný bastliť v záujme zachovania funkčnosti. Tie tesnenia sa vysúvali od začiatku.
Riešenie bola reklamácia, vrátili mi peniaze. Odvtedy používam opäť XT.
k tej gumicke - ked je to zapatlane vazelinou a po krajoch zalepene prachom tak tam drzi. pred nedavnom ma ale dobre splachlo, vyumyvalo pedale a gumicka lezie von - no mam ju v pazi. s xt som tusim taky problem nemal. xtrka uz nechcem - vela penazi za nic oproti xt-ckam - tie som doslova zodral, uz mi vypinalo aj nove kufre. za tych 5 alebo 6 rokov som volu riesil len 2x - rok po kupe a potom po 3 rokoch. (M8000)
čo je lepšia voľba? Čítam tu o tesnení a problémoch s XT a XTR. Roky používam m520, ale je čas na vyšší level z hľadiska váhy. Podmienka je spd systém a nízka váha a samozrejme životnosť. Exustar nepoznám, ale váha je podobná XT, cena 2x nižšia, možnosť voľby eloxu. Niečo iné?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Potom XT
A teraz jazdím XTR
505ky by som určite nechcel, jazdí ich kamoš a v blate problém nacvaknúť sa.
Potom XT
A teraz jazdím XTR
skripanie kufrov vsak moze byt skripanie podrazky o pedal. vraj je na to dobre maslo
vrzgaju mi aj takmer nove xtr-ka.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1813917.html#p1813917
savings Shimano XT PD-M8120 nášľapné pedále s klietkou + zar. SM-SH51
85,99 € savings
MOC 135 €Sú rôzne spôsoby ako zabrániť tomu, aby sa tie tesnenia nevysúvali, ale pri tej značke, modeli a cene som nebol ochotný bastliť v záujme zachovania funkčnosti. Tie tesnenia sa vysúvali od začiatku.
Riešenie bola reklamácia, vrátili mi peniaze. Odvtedy používam opäť XT.
https://r2-bike.com/RITCHEY-Pedals-WCS-XC-MTB-black
skušal som XPEDO CXR aj 3ky a to sa po roku rozpadá
Máte niekto skúsenosť s touto značkou spd?
Už to neriešim.
Zatlačil som to pekne prstom nazad a hotovo
https://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-pedale-shimano-xtr-pd-m9100/10697
alebo exustar:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/pedale/naslapne-mtb/exustar-pm230-naslapne-pedale-modra.html
čo je lepšia voľba? Čítam tu o tesnení a problémoch s XT a XTR. Roky používam m520, ale je čas na vyšší level z hľadiska váhy. Podmienka je spd systém a nízka váha a samozrejme životnosť. Exustar nepoznám, ale váha je podobná XT, cena 2x nižšia, možnosť voľby eloxu. Niečo iné?
Shimano XTR BL-M9100 + BR-M9100 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1 700 mm + platničky K03Ti
219 €
MOC 295 €