Hehe! Tak dík! Ja som vedel prečo mám blatníky :wink: Najskôr som si myslel, že každý minuloročný účastník dostal prihlášku s vlastnou fotkou, ale keď mi Jaroza oznámil, že aj on má mňa, tak som hneď zavolal Slavovi a pýtal si honorár!!! :P Bude zo mňa ťažký pracháč! Hahaha! Asi budem štartovať na starom blatníkovom bicykli so zadnou michelinkou s 12000 odjazdenými kilometrami alebo radšej nie? Nech na mňa neukazujú prstom: "To je ten hňup!" Hehe!

Iceman, kľudne môžeš ísť so mnou, ale ak ma v cieli aj nejakú tú hodinku počkáš a pustíš ma pred seba. :P
13.05.2009 - 22:16:18
00
to s tym Paškom a Blanárom ma byt dufam pokus o vtip!

vcera som obdrzal prihlasku a je mi velmi luto, ze tento TOP maraton s tak dlhou tradiciou a velkou popularitou sa tak trapne zapredal politickej reklame prave tym hajzlikom, ktori neurobili nic pozitivne pre bajkerov, ani pre mladez ani pre sport ako taky...

skoda, ved Sulovsky maraton toto nema za potreby :shock:

tento rok ho asi vypustim po dlhom case... :(
14.05.2009 - 16:27:15
00
myslím, že to až príliš prežívate... :roll:
14.05.2009 - 16:54:19
00
S politikou ako takou to nemá nič spoločné... ŽSK prostredníctvom dotácií pre rozvoj vidieka prispela aj na tento projekt (tak ako každý VÚC)... Je mi jasné že sponzori sa sami nehrnú, takže odo mňa poklona že sa nájdu šikovní ľudia ochotní popasovať sa v rámci svojho koníčka s papierovou vojnou na získanie každého €. Konieckoncov na tom získajú v konečnom dôsledku účastníci maratónu.
14.05.2009 - 17:18:13
00
S politikou ako takou to nemá nič spoločné... ŽSK prostredníctvom dotácií pre rozvoj vidieka prispela aj na tento projekt (tak ako každý VÚC)... Je mi jasné že sponzori sa sami nehrnú, takže odo mňa poklona že sa nájdu šikovní ľudia ochotní popasovať sa v rámci svojho koníčka s papierovou vojnou na získanie každého €. Konieckoncov na tom získajú v konečnom dôsledku účastníci maratónu.



Absolútne súhlasím, taktiež by som to nedramatizovala.
A kto maratón vypustí akurát sa pripraví o pekný zážitok.
14.05.2009 - 17:34:32
00
Dudo, až po Tvojej reakcii som si pozorne najskôr pozrel a potom prečítal v buletine, čo Ťa tak pobúrilo. Tiež niektorých ľudí nemusím, ale to tu neriešim...
Ak to dokážeš, hoď to za hlavu. Prídeme do Súľova a s veľkou rodinou bikerov prežijeme športový deň a to všetko v krásnej a jedinečnej prírode. O tento zážitok sa nenechám nikým pripraviť !
Súhlasím Katko, Kiri a výborne Alenka.

Prílohy:

Panorama prekrásnej prírody okolia Súľova.JPG
Panorama prekrásnej prírody okolia Súľova.JPG 151.54 KiB thumb_up0thumb_down


Naposledy upravil jaroza dňa 14.05.2009 - 22:18:57, celkovo upravené 2 krát.

14.05.2009 - 21:55:23
00
vcera som obdrzal prihlasku a je mi velmi luto, ze tento TOP maraton s tak dlhou tradiciou a velkou popularitou sa tak trapne zapredal politickej reklame prave tym hajzlikom, ktori neurobili nic pozitivne pre bajkerov, ani pre mladez ani pre sport ako taky...

skoda, ved Sulovsky maraton toto nema za potreby :shock:

tento rok ho asi vypustim po dlhom case... :(


Zdravim,

dakujem za hodnotenie maratonu :)

Rad by som ale uviedol veci na spravnu mieru. AUTHOR bikemaraton Sulovske skaly nikdy nebol, nie je a nebude o politike, ci niekoho prezentacii. Tato akcia je v prvom rade o cyklistike, o jednom uzasnom sporte, ktory bavi mnozstvo ludi.

Jedna nedavna statistika hovori, ze sportom, alebo aktivnym sposobom travenia volneho casu, ktory je u nas najviac prevadzkovany je prave cyklistika. Je to prekvapive? Urcite nie. Ved v kazdej domacnosti je minimalne jeden bicykel a je v podstate jedno, aky. Ci je to detsky bicykel, na akom sa uci jazdit snad kazde male dieta, cestak, horak... alebo ukrajina. Bicykel je predsa okrem sportoveho naradia aj dopravny prostriedok. A som presvedceny, ze najzdravsi.

Aka je vsak u nas pozicia cyklistiky oproti niektorym "privilegovanym" sportom?
1. Z hladiska zaujmu sponzorov a medii?
2. Z hladiska podpory mladeznickeho a vykonnostneho sportu?
3. Z hladiska budovania podmienok na jeho prevadzkovanie?

Myslite si, ze nadavanim na vsetko a vsetkych pomozete nieco vyriesit? Kde mozete najlepsie presvedcit zodpovednych ludi o atraktivnosti tohto sportu a potrebach cyklistov a cykloturistov na to, aby sa nim mohli plnohodnotne a bezpecne zaoberat? V ich kancelarii?

Stazujeme sa, ze je u nas malo cykloturistickych tras a aj tie, ktore mame, ze su takmer nepouzivatelne kvoli znicenemu znaceniu. V kazdom velkom meste je problem dostat sa z centra do prirody v jeho okoli. Ako tieto veci posunut dalej? Ospravedlnujem sa za prehnany vyraz, ktory nie je nikomu adresovany, ale "krcmovymi recami" to urcite nebude.

Toto podujatie je aj o prezentacii tohto regionu. A zase sa budem pytat. Je ucinnejsie presviedcat ludi o krase tejto oblasti nejakou chabou reklamnou kampanou, alebo pripravit podujatie, ktore ich sem pritiahne? A na druhej strane, naco budete nieco taketo robit, ked by v danej oblasti nic zaujimave nebolo, ziadne sluzby, ziadne moznosti vyuzit cas ...? A na to, aby tu nieco bolo a nieco sa dialo, potrebujete najst sposob, ako zabezpecit prostriedky na rozvoj a udrzanie stavu. To, co je bezne v inych krajinach, zial na Slovensku kole oci.

Kedze sme na cyklistickom fore, bavme sa o cyklistike a o tom, co pre nu urobit. Potrebuje toho vela a kedze nejde o nic imaginarne, robime to vlastne pre seba, pre cyklistov.

Zelam pekny vecer.

Slavo Strecansky
14.05.2009 - 22:06:24
00
pekne napisane ... Duško mal asi zly den, ked napisal take extremne slova ...
Ja sa na Sulov tesim a ideme tam v pocte 3bikeri + 5nebikerov na tri dni ...
Je mi šuma fuk, aka "reklama" je spojena s tymto maratonom - pomaly nevnimam ani hlavneho partnera :-)
14.05.2009 - 22:21:50
00
pekne napisane ... Duško mal asi zly den, ked napisal take extremne slova ...

nie nemal, stojim si za tym... so Slavom suhlasim, ale pytam sa, kde su mena starostov, ktori sa priamo podielaju, kazdy svojim dielom, na priprave maratonu, cez obce ktorych prechadza a na druhej strane sa pytam, co s tym ma predseda parlamentu - ved toto je regionalna zalezitost a vec samospravy, nie statnej spravy... a v tom pripade to zavana servilitou voci jednej strane... este raz opakujem, Sulovsky maraton toto nepotrebuje... :wink:

ostatne reci o peknom zazitku su fajn, ved ja neutocim na organizaciu preteku, kedze patri medzi moje najoblubenejsie... ale mozno su v zivote aj nejake principy... (aj J.Raz chodil Meciarovi za prachy spievat na Pasienky... no a?)
16.05.2009 - 16:40:29
00
Minulý alebo predminulý rok blízko pódia viala zástavka HZDS ak si dobre pamätám. Smial som sa tomu a povedal si. Ach jo, sme na dzedzine kde to žerú.
Začal som si hladať čas zase na Súlovskú akcošku, ale možno to odbojkotujem ako Dudo. Nechce sa mi robiť analýza Slávovho vyjadrenia, len mu prajem aby si nikdy nepopálil prsty. Myslím, že tieto akcie sa dajú skvele robiť aj bez politiky.
16.05.2009 - 17:02:35
00
Tak som si dal tu robotu, otvoril obalku a precital si letak. Vychadza mi z toho viacero veci:

1. To, ze zastitu nad podujatim prevzali aj oficialni predstavitelia je podla mna pozitivne, dava to podujatiu väcsiu vahu a zdoraznuje jeho nadregionalny vyznam.

2. Ich akoze vlastnorucne vytvoreny text pod ktorym su podpisani (mimochodom graficky podpis chyba) vyznieva prinajmensom smiesne a podla mna az trapne, pretoze je napisany niekym, kto ma viac nez slusny prehlad o maratone a dalsich suvislostiach (pocet ucastnikov a pocet krajin, zaradenie do serie iVELO a pod.) a dotycne osoby mozno ani v zivote na maratone neboli a ak aj boli, tak taky prehlad o tomto podujati urcite nemaju. Jednoducho nemam rad, ked sa niekto podpise pod text, ktory nevytvoril, ale to je samozrejme len moje hodnotenie ako to na mna cele posobi.

3. To, ze prezentacii akoze vlastnych myslienok tychto oficialnych predstavitelov je venovana najdolezitejsia strana letaku je dost nestastne - podla mna by tam mali byt prehladne graficky usporiadane informacie pre ucastnikov.

4. Mne osobne (a predpokladam, ze 99%-am ludi) by uplne stacila informacia o zastite podujatia uvedena jednou vetou v prihovore na vnutornej strane obalky pod ktorym si podpisany Slavo, ale to by asi nestacilo panom politikom, ze? Ano, mozno prezentacia politikov umozni lahsie presadzovanie zaujmov pri organizacii maratonu v buducnosti, ale ked uz, tak namiesto tohto umeleho textu ktory urcite nevytvorili by som uveril omnoho skor tomu, ak by tam bolo realne vyjadrenie (2-3 vety) kazdeho z tych panov k tomu, preco prevzali zastitu. A inak som velmi zvedavy, ci budu 20. 6. v Sulove kedze v texte je uvedene "Tesime sa na stretnutie s Vami 20. juna 2009 v Sulove". Ako sa hovori - papier znesie vela...

A na zaver - je minimalne na zamyslenie, preco bol o zastitu poziadany jeden z vyznamnych reprezentantov vladnucej strany, pod ktorej vedenim bol schvaleny anticyklisticky zakon o lesoch. Ano, aj prave kvoli nemu teraz treba budovat nove cyklisticke trasy a zhanat na ne dotacie, lebo aj jeho pricinenim teraz bikeri casto porusuju zakon. Kazdy nech si urobi vlastny nazor na spravnost takehoto kroku, ja som vsak zasadne proti prezentacii takychto ludi a nechcem s nimi mat nic spolocne.
16.05.2009 - 22:05:52
00
Vidno, že Dudo vie plávať aj proti prúdu. Jezus to vystihol výborne. Myslím, že na neho to napísal až veľmi mierne. Zrejme väčšina starostov a primátorov je zo Smeru. Podľa mňa im takáto prezentácia maratónu môže pomôcť, Slávovi skôr poškodiť. Logickejší by boli Dzurinda-Miklóš, lebo tí naozaj cyklomaratóny jazdia. To by však starostovia dostali dútku. Najlepší buletin by asi bol bez politikov.
17.05.2009 - 18:44:26
00
Nech tam je politik aký chce, hoci aj z rómskej iniciatívy. Stále to bude super maratón vďaka Slavovi a v krásnom prostredí. Ja som si prihlášku ani nečítal. Stačí, že som sa rozplýval z titulnej strany! Hehe! :P :wink: Dôležitý je predsa pretek, prostredie a atmosféra spolu s kvalitnou organizáciou a zabezpečením, nie? Ja si tam idem zajazdiť a stretnúť sa s kámošmi a nie pchať sa politikom niekam. :oops:
17.05.2009 - 19:47:59
00
...suhlasim s Lordom... aj ja by som do Sulova velmi rada opat prisla (bez ohladu na to, ci tam bude alebo nebude nejaky politik, politicke (ne)presvedcenie mi je uplne ukradnute...) ale pravdepodobne mi to tento rok nevyjde, v tom termine by som mala byt 3 dni na splave... ale ktovie.. mozno sa uvidime :wink:
17.05.2009 - 20:03:21
00
Pochváľte Lorda, že je na titulke bulletinu fešák :P . V poslednej dobe jazdí na tréningoch s veľkou chuťou a takmer sme mu nestačili. Vlastne sme mu vôbec nestačili, ale bol taký frajer, že nás vždy počkal :wink: .

Lívia, prajem Ti, aby Ti ten splav vyšiel, inak sa stretneme aj s ostatnými fóristami v mojom rodnom kraji na maratóne v Súľove.
17.05.2009 - 21:01:21
00
keyboard_arrow_up