tak tak...my sa tu "srdíme" ......
a vedenie CMS ... si to pravdepodobne ani neprečíta
13.10.2009 - 13:54:19
00
veď aj na ich stránke je fórum predsa... :P
13.10.2009 - 14:04:55
00
áno forum tam je....
ale akurát tak na dve veci ... :swear:
skoro ako celá stránka ...
13.10.2009 - 14:11:34
00
Pozdravujem Košice, Fera z Tesca osobitne.

Tie kritéria a podmienky vyšperkujte, na budúci rok by som sa k vám rád pridal. Ja som vlani tiež nosil nápad ako to zatraktívniť. V hlave som mal rozvinutú celú koncepciu ohľadom vytvorenia DVD z každého maratónu. Napríklad: štartovné + 5 EUR, počet kamier: minimálne 3, z toho štart-cieľ 1, pojazdná na prilbe1, na trati (statická, v aute, motocykli...) minimálne jedna. Kameramanské tímy by mohli byť pre východ a pre západ, spracovateľ by bol jeden. Strihača riadne zaplatiť, ale expresne spracovať a na ďalšom maratóne CMS rozdať. Určite by stúpla návštevnosť aj zo zahraničia. Behom sezóny by boli kamery zaplatené, potom by sa mohlo platiť aj kameramanom. Dosť som nad tým rozmýšľal a chcel som sa dobrovoľne ponúknuť aspoň kým sa to rozbehne, ale nakoniec som vypustil celú sezónu.
13.10.2009 - 16:08:43
00
tot je zasa iná "bohatá" téme :-)

asi by sa mali určit nejaké minimálne JEDNOTNÉ štandardy pre zaradenie

- detská trať minimálne ...
- polmaraton minimálne ...
- maraton ....
- prevýšenie na jednotlivé trate minimálne ...
- počet občerstvovačiek na trati minimálne ...
- umývanie bajkov
- vydaj stravy
- výška štartovného maximálne
- možnosti parkovania

ˇAno, správna poznámka,
3tartovné, snáĎ sa ujednotíme ,
Umývanie - musí byť.
Parkovanie,
Počet okruhov max 2.
strava - to je problém, nie všade je také zariadenie ako hotel z reľtikou v BB, Pravenci archa ,atd.
Je to dobrá a už aj na porade CMS diskutovaná téma.
Aj trate pre mládež.

atď. atď ...
13.10.2009 - 17:39:21
00
Som jeden z členov CMS a čítam všetko! preto som toto fórum založil .aby som tlmočil aj kolegom postrehy od bikerov.

tak tak...my sa tu "srdíme" ......
a vedenie CMS ... si to pravdepodobne ani neprečíta
13.10.2009 - 17:44:38
00
ak sa dobre pamätám a aj názov tomu napovedá ide o: cykloMARATÓNsku sériu, nie cykloPOLmaratónsku,
postavenú pôvodne pre amatérov,
to, že sa do nej nanominovali, (z rôzných dôvodov), elitáci je druhá vec a asi by bolo spravodlivejšie oddeliť ich,
v hodnotení alebo "z hodnotenia"

Na Slovensku sú všetko amatéri, len niekto tomu obetuje viac času a peňazí a preto je lepší ako ostatný bikeri.
Licencie majú preto, lebo CMS im zahraničné preteky platiť a vybavovať štarty v zahraničí a jednať a robiť si starosti z týmito veciami nebude. nebude. UCI akceptuje lem národnú federáciu a to je SZC, tým pádom je pretekár licenčný. Elit A sú proficyklisti a to je len Dukla TN, JURČO, Velitzovci a zopár cestárov ako Sagan ,Valach . Ostatní sú tak ako Vy,alebo my ostatní bikeri. Problém je asi že viac trénujú a obetuj´viac času a peňazí.



ALE to ja zasa otázka organizácie, vyhodnocovania, peňazí, cien, diplomov......bla bla bla
(mimochodom človek bez licencie nemôže štartovat na eliťáckom podujatí)

Pretože my poriadatelia posielame výsledky aj na UCI a bol by problém keby tam boli jazdci bez licencie. V CZ tým že v maratónoch majú aj mnoho licenčných majú poriadatelia aj veľmi slušnú dotádciu. AJ vďaka licencii. Len cyklomaratónci na Slovensku sú iný a je im jedno čo sa v cyklistike deje. Na SZC každý vypráva všeličo ,ale nevedia o čom je to byť registrovaný klub a aj biker. určite by to pomihlo aj CMS aj keĎ v minulosti bol spolupráca slabá . Na konferenciu SZC z maratóncou nikto neprišiel a tým pádom nikto za nás NEHLASOVAL .
To je na inú debatu.


a na záver:
"porovnávať 1800 či kolko .... s maratonom je trošku silne pritiahnuté za vlasy"

a príjazd do cieľa po... je len vecou zlého, alebo horšieho "tajmingu" organizátora :wasntme:


Naposledy upravil RBpro dňa 13.10.2009 - 19:59:57, celkovo upravené 2 krát.

13.10.2009 - 18:08:19
00
este jedna vec :)
a príjazd do cieľa po... je len vecou zlého, alebo horšieho "tajmingu" organizátora :wasntme:

...dá sa to elegantne riešiť stop časom niekde na trati



toto riesenie je vsetko len nie elegantne. vid reakcie z prejazdoveho limitu vo Zvolene :)

(nehovoriac o pocite o ktory prave "odpaneny" dlhotrasovy biker pride v cieli ak by trasu dal pri sucasnych limitoch a organizator by ho stopol ze sorry ale ludom sa nechce cakat lebo uz chcu tombolu - odporucam niekde vylovit report Milosa Blaha o jeho uspesne zvladnutom Horalovi za onych Kralovoholskych cias)
13.10.2009 - 18:14:48
00
Bikerí,
Určite sa budeme snažiť jak o načasovanie tratí a poriadatelia v rámci možností v preteku zvlášť vyhodnotiť aj licenčných aj nelicenčných.
Za to že niekto príde aj 3 hod po prvom ,to bude problém. nie každý má formu a výkonnosť. niekto má 5 hod denne času a niekto 3 hod. týždenne.
bodovanie a rozdelenie kat. je už prejednané a odhlasované. Predseda to včas zverejní. komplet pravidlá CMS.

Zatiaľ pozorne sledujem aj Vaše postrehy.
13.10.2009 - 18:26:30
00
Je vidieť, že sa biková sezóna skončila a aktivita sa presunula sem.

Diskusia okolo bodovania sa pretriasa každý rok. V minulosti to bolo hlavne o koeficiente dlhá/krátka a počte zaratúvaných pretekov do celkového hodnotenia, aktuálne je to oddelené bodovanie.Nech sa vymyslí akýkoľvek systém, vždy to nebude aspoň polovici diskutujúcich vyhovovať, takže to nechám na organizátorov a rád sa na pretekoch zveziem.

Ako pravidelného účastníka série ma viac trápi to, že viaceré preteky sa idú x-týkrát po tej istej trati a pomaly tým strácam motiváciu "obchádzať" sériu. Len na čo si v rýchlosti spomeniem: Vlkanová, Štiavnica. Kladný príklad- zmena trate v Brezne.

Oddelené bodovanie dlhej a krátkej - súhlas s muffinom
delit to je imho hlupost, ked niekto chce ist obcas dlhu, obcas kratku, tak pri rozdeleni straca na oboch frontoch a v konecnom dosledku sa moze stat, ze aj z tych zopar ludi, co jazdia maratony, polovica ubudne, pretoze budu chciet zbierat body vramci jednej kategorie ...


Ja to vidím asi tak, že už ak mám ísť na maratón viac ako 200km, tak idem radšej dlhú, pre 2,5hod. šprint sa mi neoplatí stratiť celý deň. Niekedy ale po 3-4 dlhých, alebo v blate, alebo z inej príčiny(4 okruhy 120km som dal 1x a nikdy viac) si vychutnám i krátku. Pri oddelenom bodovaní si musíš v podstate pred sezónou vybrať čo jazdíš a si tým limitovaný. Je fakt, že ani víťazstvá na krátkej trati nezaručujú v celkovom hodnotení nič, ako veterán- hobík mám na dlhej vždy >1000 bodov.
13.10.2009 - 19:06:00
00
...regystrovaný ... ...mynulosti ...

si snad robis srandu..
13.10.2009 - 19:10:00
00
za bodovanie som tiez za zvlast bodovanie polmaratonou a maratonou, ale ak nevide tak nevide 8) ale hlavne by som chcel mozno troska skusit poradit organizatorom, skusit sid ohodnut tak terminy CMS pretekoua by sa co anjmenej prekryvali s inymi zavodmi, tak je mozna aj vetsia ucast!
13.10.2009 - 19:29:39
00
ja len tolko ze maraton a polmaraton je ako macka a pes...odjazdil som maratony a tam si clovek musi ako tak rozlozit sily. dal som si polmaraton v BB a tam som to da sa povedat presprintoval a zachvilu som bol v cieli...
treba povedat ze su to dve rozdielne discipliny, ale ako to v hodnoteni rozdelia/nerozdelia organizatori je len a len na nich
13.10.2009 - 19:45:15
00
si snad robis srandu..


Vďaka!
13.10.2009 - 20:02:22
00
co sa tyka limitov, tam by som nerobil nejake drasticke upravy, uz aj tak sa na dlhych zucastnuje minimum jazdcov a takto by sa to este preriedilo...
napriklad pre moje maratonske ucinkovanie bol inspirujucim podnetom prave uz staxom spominany report - http://www.edison.sk/web/milos-mtb/trips/horal04.php a podla toho vyzera aj moje vystupovanie, ked som vacsinou na chvoste vysledkov, ale ked ma nezradi technika, pocasie alebo zaludok :$ , som schopny dojst do ciela....a vo tom to je
no kruzit na 2kolovom dlhom pre mna velmi nie je, nikdy nebudem adept na popredne umiestnenie, a tak si za takych okolnosti radsej strihnem polku v rezkejsom(pre mna) tempe
14.10.2009 - 09:02:22
00
keyboard_arrow_up