Memoriál Jula Lamačku

29.05.2011
Cykloturistika
Bratislava - Kamzík (Slovensko)

Propozície
Zúčastnených bikeri (3)
Na Cmelku krce, na Sklanatej pad... Ked tak dedukujem, tak na Zochovej celkovy kolaps z totalneho vycerpania nie? :P Mal by si ist aj tento rok, robota pocka. :)
04.06.2009 - 18:06:23
00
Tak ako, boli ste niekto?
07.06.2009 - 08:06:10
00
nuz, tak po nocnom vyjazde mi chalani este do polstvrtej pomahali zapit pachut terchovice, do postele som siel o stvrtej, o osmej mi zvonil budik samozrejme som ho vypol ale cca o 8:50 niekto tresol dverami tak som si povedal ze idem. Na Kamzik som vybehol trasou naucneho chodnika snad v rekordnom case ... to uz vtedy som mal dost, prezentacia nastastie prebehla rychlo. Startovalo sa hore pri bufetoch ... cyklisti dolu zjazdovkou a dolava do lesa po cervenych sipkach. Trasa sla komplet po cervenej znacke takze bol i Cmelok i Skalnata. Na cervenej boli stovky trnavskych stovkarov ale primerane roztahany takze sa dalo. Trat celkom pohodicka, najviac mi utkvel zjazd zo Skalnatej, labuzo. Trat nebola takmer vobec znacena, sice boli spociatku sipky no aj tak som sa raz vracal pretoze na asfaltke boli sipky dve, jedna smerom nahor a druha nadol, farby rovnake :-). Na konci pred cielom sa schadzalo z cervenej modrymi stuzkami na zltu ... to nebolo moc stastne riesenie, ta modra na zelenej nejako zanikla ... vysledkom bola u mna o 8km dlhsia trat :D. Jaaj ked to clovek nevidi ani zltu ani modru, popyta sa ludi kde ze je ten ciel, vsetci dolu ukazuju tak ide dolu i ked vie ze pobludil ale do ciela sa dostane. Potom zisti ze prdlajs, tak cely ten kopcek moze slapan naspat. Hroza, cestou spat som bludil, dokonca som dvakrat zle odbocil i potom co som modre stuzky objavil a od dvoch bikerov bol uisteny ze stale po znacke dole. Po mini zjazdiku povedla schodov som uz zbadal kde su ludia i krikali po mne, medzi nimi a mnou bol vsak les a stuzky nikde, tak som si to lesom strihol radsej ako by som zase pobludil. Inak akcia v pohode, v cieli gulas, pivko, chlieb s cibulou atd. Par ludi, nic masove co i organizator vravel ze by to chcel udrzat na tejto urovni. Najblizsie o rok v posledny majovy vikend.

Ach a ja blbec, totalne zniceny, cmelok a skalnatu som koplet tlacil, sa rozhodne ze pojde asfaltkou minimalne do pezinku a odtial vlakom. Ach ... uz i dolu kopcom do modry som musel slapat, cely cas fukal vietor bud zboku ze som na ceste plaval zboku na bok, alebo fukal zpredu co som slapal sotva 15 km/h. V pezinku som mal moznost bud to ist do centra a hladat stanicu alebo ist rovno smerom na bratislavu. Samozrejme ze smer bratislava. To bola posledna tabula s Bratislavou ktoru som zaregistroval. Absolutne neviem ci som bludil dobre, presiel som cez Senkvice a dal sa smerom doprava mimo hlavnej cesty, nastastie som travil Svaty Jur a odtial Racu takze pohodicka. Domov som prisiel taky zniceny ze som nechapal, lahol som si do izby, v tretrach, prilbe ... dokonca som zaspal hned. No hroza slapat takto komplet prot vetru.
07.06.2009 - 11:32:53
00
No a ja len doplnim andrejka... Od startu z Kamzika po cervenej, na rozdiel od r.2002 (vtedy sa isla cervena az po B.kriz - asfalt) sa to struhlo okolo besiedky ku Slivovi, potom po Vydrici a doprava-dolava-doprava-dolava :wink: po trati Greenbike. Od Kriza uz striktna cervena, bez obchadzok, z Cermaka zas zlta. To znacenie, no, je lepsie ked tu trat dopredu poznate :) Na bajkoch nas tam mohlo byt tak do 20, aj to podla mna vsetci nedorazili do ciela... Casy co som narychlo pozeral, prvy cca 2:12, ja okolo 2:30, prvy bezec kusok nad 3 hodiny. Suma sumarum, taka komorna akcia, kto by cakal regulovcikov, nabite obcerstvovacky, tombolu, ponozky v igelitke :twisted: by bol sklamany - na druhej strane, v cieli si zo dvakrat naberiete gulas, obsluzite sa pri narazenom sude s pivom... :) Skoda tych turistov bolo ich dost, casto som zvonil ;) Cestou naspat som na B.krizi som este pokecal s jednym z organizatorov, mozno aj o rok - tiez vravel ze vobec nemaju snahu robit to pre masu ludi.

Andrejko, ja som ta volal naspat po hrebeni! :) Mohol si to so mnou struhnut obchadzkami, nakoniec to ani s tym tlacenim nebolo take hrozne, snad zo 2-3x som zosadal. A vietor v pohode, akurat som skoro dostal konarom po prilbe, co ho odlomil vietor zo stromu :wink:
07.06.2009 - 11:54:30
00
No pekne, to máš za to, že si pomyslel na asfalt. :D
PS: Šenkvice sú riadne v prdeli od BA. Naozaj si tade šiel? :lol:
07.06.2009 - 15:20:02
00
normalne vazne som tadial siel, keby som tam niekoho stretol tak sa i popytam na cestu, jooj a pred senkvicami boli odbocky na nejake dve mne uplne nezname dediny, o bratislave alebo senkviciach ani zmienka ... no ja chlapec z liptova som bol uplne v prdeli, jedine co ma hrialo na srdiecku bolo to ze naspat by som sa s vetrom vracal :D

ale doma parada, padol cely makovnik, liter acidka, kavenky, dve cokolady, parky, nejake tie keksy a neviem co este
07.06.2009 - 15:54:20
00
Aspoň si si to užil. :D Ináč stačí predsa sledovať Karpaty, ísť stále po ich ľavici. V Šenkviciach robia dobré tyčinky.
07.06.2009 - 15:59:13
00
snazil som sa drzat si ich po pravej strane a zaroven sa od zeleznice nevzdalovat, no ved snad by som sa az tak moc nestratil
07.06.2009 - 16:04:58
00
ten cmelok vyzera dobre...
07.06.2009 - 21:43:54
00
a.ndrejko, ltc

..supeeer, ste borci!... :)

Ad a.ndrejko

ale doma parada, padol cely makovnik, liter acidka, kavenky, dve cokolady, parky, nejake tie keksy a neviem co este :arrow: pánečku :wink: po tomto dokopy by som bola rýýýchla :D
08.06.2009 - 07:55:11
00
:D este na banan a hroznovy cukor som zabudol ... ale bol som v takom stave ze som ani lezat nevladal, takze som potreboval energiu do seba napratat

uz nikdy viac nepojdem z chlastacky na pretek :)
08.06.2009 - 10:31:19
00
My sme sli v protismere trasy a ten zaver (pre startujucich na memoriale zaciatok) bol naozaj velmi pekne znaceny sprejom na zemi - bolo to prekvapujuco dobre viditelne, nechybali upozornenia na vyraznu zmenu smeru vopred, vystrahy pre nebezpecnymi usekmi. Este som si hovoril, ze co to je za akciu s tak dobrym znacenim. :)
08.06.2009 - 12:41:42
00
Ahááá, a to som sa dnes čudoval, kto a čo značil v lese tými šípkami a stuhami. :D
08.06.2009 - 14:17:35
00
Pamätám sa v roku 1987,8,9 ako nás Vlado Launer lákal na tento beh horolezcov, Julo išiel vždy skoro zo zotrvačnosti, mne sa veľa behať po kopcoch nechcel. Po 20 rokoch somsa zúčastnil čiste náhodou a nebanujem. Po štarte som sa síce trochu nahneval, keď podaktorí znalí trate sa dali namiesto po šípke vľavo po asfaltke na Biely kríž, my , čo sme odbočili sme natrafili vľavo bol rébus, lebo ozaj jedna šípka na asfalte ukazovala dolu a druhá rovnakej farby hore, takže si vyber. Potom dobre značená trať až po žltú, od žltej som blúdil, išieľ som až tam, kde bol cieľ Karpatského vlka. Na budúci rok keď sa opäť stretneme na štarte, budem vedieť, kam mám ísť. Po preteku bola super atmosféra, ako v rodine, vynikajúci guláš, pivo, z gulášu som sa nepo..l, bol veľmi chutný a kvalitný. Škoda neskorších výsledkov, cenu dostal pomalzu každý, vďaka sponzori, cesta späť - ako ísť, padol návrh smer Kuchyňa, ja s mapou v ruksaku som neprotestoval, asi to "kluci znají" a ocitli sme sa po pomalu horolezeckej ceste I. na vrcholu Vysokej. Môj sen sa splnil, koľkokrát som sa tam chystal, turisti na vrcholu si nás, lepšie povedané bicykle fotili, to totiž vraj ešte nevideli s bicyklom na Vysokej. Z nej dolu, do Kuchyne, Pernek ( tam to spolujazdci vzdali pre silný protivietor),Jabloňové, Lozorno, Zohor (dážď) - smetisko, starý bicykel (malé pivo, malá kofola ) a hybaj domov 20:30. Najazdených cca 86km, nachodených s bicyklom na rameni cca 3-5.
A na záver, fotilo sa , dá nám niekto fotky na pamiatku niekde na stránku? :)
08.06.2009 - 16:08:24
00
Vrchol Vysokej
Príloha:
Snímka015.jpg
Snímka015.jpg 297.71 KiB thumb_up0thumb_down

08.06.2009 - 16:10:58
00
keyboard_arrow_up