No bol som takto s e-bikerom na výlete aj ked mal eco mód tak ma musel čakať a ja som došiel hore uplne vyštaveny kedže som sa ho snažil držať:) Ale tak možno je chyba vo mne:)
neboj nič double...keď by si mal fajn parťáka, tak ťa isto počká..eBike som skúšal a je to extrémne nepotrebná pomoc pre cyklistu čo ako tak vie ťahať. Ale niekomu možno to vyhovuje zo zdravotných a iných dôvodov...Minule som ale musel porušiť môj zvyk a zapozerať sa na dvojicu..pričom ma ľudia normálne moc nezaujímajú....Na Polom si to ťahal chalan na eBiku v solídnom tempe a za ním úplne do pohody baba na normálnom biku. A vôbec ani nevyzerala, že by potrebovala napojiť na pľúcnu ventiláciu..tak v pohode si šla..Som nevidel ešte
Ja na tom ebiku ozaj neblbnem - staci si pozriet vyjazdy v karpatoch/chlebu akym tempom chodim, co nevyjdem na eco ci uz ked nevladzem alebo neutiahnem tak zosadam a tlacim a neprepinam na trail/boost.. Kupil som si ho aby sa mi zlepsila kondicka a nie aby som vo vyjazdoch a trailoch kde na HTcku idem 7-10km/h s vyplazenym jazykom siel na ebiku 20km/h.. pravidelne chodievam s non-ebikermi a vieme si zosuladit tempo..
no ved ma počkal zase a nerobilo mu to problém. Bojim sa,že ak by som šiel niekde kde sa nosí tak by som musel nosit dva bicykle kedže nie všetci e-bikisti majú kondičku aby tlačili či nosili 25kg bicykel. Tak z dialky niektoré e-biky vypadajú už na nerozoznanie od tých klasických. Ja skôr podla posedu viem rozoznať či má niekto e-bike alebo nie. človek je viacej vzpriamený na e-biku pri šliapaní nebojuje tak so sklonom:)
Skús este pohladkať niekoho na FB lebo v inej časti fóra kde sú e-bikisti.
No mozem, len tych az tak vela nie je a mne ide prave o to ist s niekym kto to ma pochodene.. Nicto, ak sa nepodari tak trailforks je moj kamarat a skusim si nieco z toho naplanovat..
na Minčole už po snehu nie je ani stopy, smerom na Polom asi niekde v lese bude...Tajpan rovnako...najviac snehu je v okolí toho padnutého stromu, ale nič hrozné...druhá polovica suchúčko...
Tajpan pred týždňom...miestami bolo tak 30-40 cm snehu. Isto sa to trochu roztopilo, ale zvyšky tam ešte asi budú. Minčol smerom z Višňového úplne bez snehu. Fotka s lyžiarskou stopou sú KrvavéHole prechod na Minčol po žltej. V hore na žltej tiež ešte bola kopa snehu.
Prosim, ako k tomu Tajpanovi sliapete nahor, z Turieho od parkoviska alebo z Visnoveho od parkoviska? Ci sa da nejako priamo z parkoviska spod hradu? (Nevidim tam zo Saracnikov nejaku pristupovku na hreben..) v podstate rozmyslam kde nechat auto ak chcem ist hore..
ok odpovedam si - po Turskej z Turieho, takze zaparkujem tam, pre koncom tie dve modre co idu hore na Mincol rsp. modry vrch, ktora z nich je asi zjazdnejsia? Ci v tej vyske to aj tak asi bude jedno a bude to prelozene snehom..
mavaf..ty to chceš ísť na tom e-biku že? Dalo by sa ti s určitým potrapenim aj z Višňového. Super komfortný prístup je z Turia cez Sačné a potom pod Minčol. Pod Minčolom budeš križovať modrú značku. Tá cesta potom končí v takom vyrubanom mieste. A tam už musíš z cesty nastúpať na chodník Taipan. Vyzerá to tam takto nejako:
Odporucam ti pozriet mapu na trailforks.com. Inak chces ist z Mincola dole a cez taipan smer Polom ci ako?
Ved ano, pozeram to na Trailforkse.. A zatial vobec neviem kam chcem ist - pisal som, ze Lucansku stranu nemam vobec najazdenu aj ked som povodom z blizka.. Ale podla map by som chcel vybehnut asi z Turieho hore na hreben, prejst sa ku Krizave a spat na Mincol a dole k Polomu a zbehut k Visnovemu a preslapat si to do Turieho..
To pojdem inak asi zajtra, dnes vybehnem pozriet na Chleb..
Ty chceš ísť aj na Krížavu, tak choď ako ti radia, z Turia smer na Minčol, tam sa napoj na žltú po nej choď cez Dlhú Lúku na Krížavu, tam sa otoč daj si zjazd spať na Minčol, daj si výhľad z Minčola choď dole po modrej a môžeš ísť Taipan si spomínal že ho chceš. Potom Smer Stráňavy, dolu odbočka Popod Hoblík a si vo Višňovom. Máš e-bike pozerám to pobeháš raz dva No ako je to hore so snehom, ti nepoviem, nebol som tam ešte tento rok, to už musia chalani čo boli napísať.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bez ohladu na to hore - nemate niekto cas/chut?
Skús este pohladkať niekoho na FB lebo v inej časti fóra kde sú e-bikisti.
Ved ano, pozeram to na Trailforkse.. A zatial vobec neviem kam chcem ist - pisal som, ze Lucansku stranu nemam vobec najazdenu aj ked som povodom z blizka.. Ale podla map by som chcel vybehnut asi z Turieho hore na hreben, prejst sa ku Krizave a spat na Mincol a dole k Polomu a zbehut k Visnovemu a preslapat si to do Turieho..
To pojdem inak asi zajtra, dnes vybehnem pozriet na Chleb..
Ospravedlnujem sa lokalistom pojdem z Turia