Malá informácia pre cyklistov, ktorí chcú prejsť trasu Homôlka - Zliechov a nevedia presne, kade treba ísť.
Po rokoch nepríjemností s vlastníkom pozemkov v okolí Kopca, došlo k preznačeniu červenej TZT medzi Vápčom a Zliechovom. Tým pádom sa dá prejsť do Zliechova z veľkej časti práve po tejto červenej.
K obrázku: Modrá trasa pochádza z výjazdu, ktorý som sem kedysi hodil. Žltá trasa pochádza z výjazdu, ktorý sem hodil kedysi kocnere. Ten zelený kúsok je len alternatíva k tej modrej časti. Takže teraz sa stačí spustiť z Homôlky (bod 1) smer Belá a v ostrej pravotočivej zákrute (bod 2) z asfaltky odbočiť doľava. Zhruba po 500 metroch je pri takej chate prudká zákruta doprava (bod 3). V tomto bode sa pripája červená TZT od Vápča. Potom stačí frčať po červenej až do Zliechova.
Len pre istotu uvediem, že čo bola tá červená TZT preznačená, ešte som tadiaľ nešiel.
dnes som ešte pred večerným dažďom stihol zľahka NDCA - Vršatec, hovorím si,že tam chodí menej áut a zrazu pred posledným stúpaním svadobný sprievod cca 30 aút. takže som mal trúbenie a fandenie ako na TdF
by ma zaujímalo koľko % je stúpanie od hotela smerom späť ku skalám, je to síce kratky úsek,len pár desiatok metrov ale podla mňa tam môže byť 21-23%, som tam skoro zadrel motor.
casovka nebola. spravili sme si vlastnu a vyhral som. kamarat skoncil posledny, ciže druhy dnes pekny vylet 120 km na cestaku. skoda, ze som si nezobral vestu, riadne ma prefuklo
na Jankovom vršku ide cervena znacka na Homolku. da sa to prejst na MTB biku?
Ano, da. Pokial viem tak na a z Rokosa po vysielac pod Ciernym vrchom to priamo po cervenej TZ asi ani nie(spominali to dvaj kamarati), cez Suchy vrch je vela volnych kamenov. Isiel som iba tu cast hrebena od vysielaca po Homolku ale nestoji to za tu namahu. Radsej to poobchadzaj po zvazniciach tiez su od tial pekne vyhlady. Jedna cast je aj tu s navratom do "TN": http://www.bikemap.net/route/1620865#lat=48.81870792266&lng=18.3281146875&zoom=12&maptype=ts_terrain
no z vrska to das pod rokos, ale hore na rokos je to po 4mozky aj na peso.... a z homolky sme uz na rokos sli priamo po cervenej, bolo tam dost nosenia a bolo to na ceeely den..z tn-rokos tn to bolo na 13h a 128km
to zrušenie pretekov na JV ma moc nepotešilo ale čo už obzvášť keď som nebol na tej V. Javorine... dnes cca 70km predchádzajúce týždne som dosť flákal tak odteraz sa už budem snažiť nebyť lemra
V sobotu by som chcel prejsť trasu, ktorú sem hodil Kocnere. Ak do toho nič neskočí a nebude blato.
Po ceste NDca, Ilava, Homôľka, Belá, Nitrianske Rudno je zhruba 50 km / 800 m. Cez kopce Nitrianske Rudno, Omšenie a ďalej do NDca je zhruba 57 km /1900 m. Metre sú z Cykloservera, takže realita bude do 2000 m na celú trasu.
Pridá sa niekto?
EDIT: Predbežne štartujem o 9:00 z námestia na Novej.
predbezne sa hlasim. od pondelka mam domacu liecbu citron, cesnak, med, kvapky do nosa. ak to zaberie, sobotu som na namesti. od nedele som nesedel na bicykli a uz zacinam mat depresie
dnes som siel presne naopak. Vsetko super prejazdne a len decentne mokre(vlhke) . Ked pojdes zo sedla pod Ciernym vrchom dole tak chod do Ksinnej po zelenej TZ, je to okrem jedneho cca 5m dlheho useku (z Ksinnianskej hole na zvaznicu nizssie) pekny technicky zjazd. Hore na Velke luky chod po asfaltke medzi Krasnou Vsou a Motesicami, hore po modrej TZ popri Bukovianskej skale je to za "odmenu"
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Po rokoch nepríjemností s vlastníkom pozemkov v okolí Kopca, došlo k preznačeniu červenej TZT medzi Vápčom a Zliechovom. Tým pádom sa dá prejsť do Zliechova z veľkej časti práve po tejto červenej.
K obrázku: Modrá trasa pochádza z výjazdu, ktorý som sem kedysi hodil. Žltá trasa pochádza z výjazdu, ktorý sem hodil kedysi kocnere. Ten zelený kúsok je len alternatíva k tej modrej časti. Takže teraz sa stačí spustiť z Homôlky (bod 1) smer Belá a v ostrej pravotočivej zákrute (bod 2) z asfaltky odbočiť doľava. Zhruba po 500 metroch je pri takej chate prudká zákruta doprava (bod 3). V tomto bode sa pripája červená TZT od Vápča. Potom stačí frčať po červenej až do Zliechova.
Len pre istotu uvediem, že čo bola tá červená TZT preznačená, ešte som tadiaľ nešiel.
by ma zaujímalo koľko % je stúpanie od hotela smerom späť ku skalám, je to síce kratky úsek,len pár desiatok metrov ale podla mňa tam môže byť 21-23%, som tam skoro zadrel motor.
zajtra je casovska na Jankov vrsok? rano o osmej vyrazam, dufam ze ma nebudu boliet nohy po dnesku. kto sa tam este chysta?
na Jankovom vršku ide cervena znacka na Homolku. da sa to prejst na MTB biku?
http://www.bikemap.net/route/1620865#lat=48.81870792266&lng=18.3281146875&zoom=12&maptype=ts_terrain
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=67312
Po ceste NDca, Ilava, Homôľka, Belá, Nitrianske Rudno je zhruba 50 km / 800 m. Cez kopce Nitrianske Rudno, Omšenie a ďalej do NDca je zhruba 57 km /1900 m. Metre sú z Cykloservera, takže realita bude do 2000 m na celú trasu.
Pridá sa niekto?
EDIT: Predbežne štartujem o 9:00 z námestia na Novej.
Ale veď sa môžeš pridať v Dubnici.
dnes som siel presne naopak. Vsetko super prejazdne a len decentne mokre(vlhke)
A ako z Kšinnej do Trebichavy? Najprv po žltej, potom cestou až na Vozore a nakoniec po zelenej dole? Alebo úplne inak?
Nech sa páči.
Trebárs na zastávke pred priemyslovkou o 9:10. Ak by si meškal, určite ma dobehneš.