vidim, ze v poslednej dobe viaceri bikeri pouzivaju na zaznamenanie svojich vyjazdov endomondo. kedze som lenivy trasu a udaje nahadzovat na trm.sk tiez od minuleho roka pouzivam endomondo.
nebolo by mozno odveci, ak by sa vytvoril nejaky MTBiker team, kde by sme si mohli medzi sebou pozerat jednotlive vyjazdy a porovnavat naslapane kilometre.
nieco podobne ako je napr. toto:
http://www.endomondo.com/teams/4686604
pokial je tato tema vytvorena na nevhodnom mieste, prosim presunut. pokial je tato tema zbytocna, poprosim vymazat.
Edit: MTBiker Team na Endomonde nájdete tu.
http://www.endomondo.com/challenges/9236836
Ma niekto podobne skusenosti ?
P.S. Pocas toho ako som mal Letovy rezim zapnuty som sa sice pohyboval v horach ale siel som vo vyske 500-700m po velkej zvaznici kde je vyhlad na oblohu 100% nepredpokladam ze by bol mohol byt problem s GPS signalom.
na tie rizikove pripady so slabsou baterkou budem musiet objednat toto:
http://dx.com/p/external-2800mah-emergency-mobile-battery-power-charger-for-iphone-ipad-cell-phone-mp3-black-140221
odhliadnuc od toho ze udavana kapacita bude len zelanie vyrobcu, je tu dalsi problem s tym ako to cele funguje. Ta pridavna baterka funguje vlastne ako nabijacka, 3.7V z akumlatora menic meni na 5V ktore idu do mobilu ten nasledne nabija z toho svoju baterku. Pri celej tejto maskarade dochadza samozrejme k urcitym stratam, preto to posobi dojmom ako keby ta pridavna baterka proti tej v mobile nic nevydrzala. Z toho vyvstava otazka ako to vlastne efektivne pouzivat. V mojom pripade je pridavna baterka vybavena vypinacom, ktorym ju mozem vypnut resp zapnut.
1. mozem z domu vyrazit s oboma nabitymi baterkami naplno, a pocas vyjazdu sledovat stav baterky v mobile, ked uz vidim ze dochadza, zapnem pridavnu a baterka v mobile sa mi zacne dobijat az dokedy sa ta pridavna baterka nevybije. Je tu riziko ze ak nestihnem pridavnu bat zapnut pred vybitim bat v mobile tak mam istu dobu mobil off a tym padom nezaznamenavam trasu.
2. mozem z domu vyrazit s oboma nabitymi baterkami naplno, a hned zapnut pridavnu baterku. Na mobile mi stale bude svietit nabijanie, pretoze mobil bude stale ako keby na nabijacke, ked sa vybije akumulator v pridavnej baterke nabijanie ustane a zacine sa vybijat do plna nabita baterka v mobile. Proces dochadzajuceho akumulatoru v pridavnej baterke je v pripade Iphonu indikovany 5-15minut obcasnym pipnutim ktore sa ozve vzdy ked sa Iphone pripoji na nabijacku. Proste tych par minut pred uplnym vybitim akumulatoru v prid. bat napatie z prid. baterky osciluje okolo nejakej hranicnej hodnoty pri ktorej nabijanie zacne resp konci.
Otazne je ktory sposob pouzivania je lepsi, ja som to zatial nejak netestoval ale zda sa mi ze v prvom pripade to vydrzi viac.
Mna uz toto staranie sa o to aby mal mobil dost stavy moc nebavi takze ja sa vratim k svojmu staremu gps datalogerru ktory je maly lahky, nemusim sa bat ze ho rozbijem a hlavne baterka tam vydrzi min 12hod bez starosti. Sice potom budem musiet doma rucne stiahnut trasu pripadne je uploadnut do endomonda ale to mi tolko nevadi.
Co sa tyka flight modu: tak na iOS: http://support.apple.com/kb/ht1355 <- podla tohto aktivacia letoveho modu vypne aj GPS.
Pozeram na to Auto pause, to by mohla byt fajn vecicka vyskusam ju. Nad tym je este Countdown, co to presne znamena kedy sa to odpocitavanie uplatni ? A nemas vyskusane aj to uplne spodne, Low Power Mode ? Predpokladam ze vysledkom bude mensi pocet bodov v trase teda horsia presnost zaznamu, neskusal niekto kolko to usetri energie resp ako sa to podpise na vyslednom zazname ?
https://getsatisfaction.com/endomondo/topics/low_power_mode_how_does_it_work
Low Power Mode - how does it work?
‘Low Power Mode’ feature has been implemented for Android PRO, iPhone PRO (7.1.0 and up) and BlackBerry PRO apps.
The feature is designed for users tracking 'full day' workouts - meaning 7-8 hours where their phone battery may not last the entire workout and there are not a large amount of turns in their route. We have tested the feature ourselves to give an approximation of battery saved compared to time and we found that using a HTC Desire (Android) only 30-40% of the battery was drained for hikes of over 8 hours.
GPS accuracy is the same regardless if the feature “Low Power Mode” is enabled or disabled, but the data is uploaded a lot less often – this applies for BlackBerry PRO, iPhone PRO(7.1.0 and up) and Android PRO version 7.1.3. and up.
If your Android phone has OS older than 2.0 (you are using app vers. 5.2.0 – your tracking accuracy will be reduced while using ‘Low Power Mode’
inak nechce niekto kratasy Endomondo? cierne, velkost M, 10eur, objednal som totiz viac kusov a farieb, a tie M su dost uzke pre mna
inac ak sa vam aj vybije baterka a date druhu a chcete mat spojeny track tak si to z endomonda exportnite a spojte v niecom a spojene uploadnite nazad
Ono presnost trackingu zavisi od GPS modulu telefonu.
Apple inak odporuca nechat zapnute wifi pre lepsiu lokalizaciu gps (troska nechapem ako nepripojene wifi pomoze ale budis)(neviem ci to plati celkovo pre iOS alebo len pre 5 iphone ale pouziva jednak gsm triangulaciu, jednak gps a jednak wifi na spresnenie polohy)