Ten scuk v Kristiáne býva kedy? O 19tej?
03.02.2010 - 08:39:55
00
jo, o 1900 byva
03.02.2010 - 12:31:36
00
njo, tak snáď niekedy inokedy :party:
04.02.2010 - 07:32:24
00
prave som objavil najlepsiu krcmu v meste... staromestsky pivovar s vlastnym uzasnym pivom na Drevenej ul. c. 8... asi s istotou zmenim domovsku cerpaciu stanicu... :party:
25.03.2010 - 15:53:13
00
Myslis tym, to ze si pivo sami varia ? Ak ano .. tak bude nutne to tam preskumat ^_^
Vau, sak to je skoro hotel Forum ? :o .. ale nie je to v takej ulicne dovnutra, kde je (bolo?) knihkupectvo ?


Naposledy upravil lto dňa 25.03.2010 - 15:56:22, celkovo upravené 2 krát.

25.03.2010 - 15:54:23
00
dudo tak ked tam nieco dobre maju tak nas tam pozvi na nejaky ten scuk ;-] nak ochutname
25.03.2010 - 15:55:15
00
vo vyklade su tanky s pivom, "zatial" varia 12ku leziak a tmavu 20ku... (PS slapu brutalne, uz som off work)

majitel mi slubil exkurziu aj s vykladom + medzistupnove ochutnavanie pocas varenia od A po Z :y:

Lto: byvaly picaklobuk
25.03.2010 - 15:57:37
00
Ouhaaa .. 20tka tmave ? :o :lol: ... nooo, parada :y: .. pizzaklobuk viem :nod:
25.03.2010 - 16:11:45
00
Bol som v tom, ze jediny podnik v meste s vlastnym pivom je OMama. Donedavna teda asi aj bol. Btw. v OMame samozrejme pivo ani nepasterizuju, takze to sa tiez niekedy oplati testnut. A tiez to nie je prilis od ruky - je to pri Medickej/Ondrejskom cintorine.
25.03.2010 - 16:25:33
00
Kde presne to je ? Medicka/Ondrejsky/Policia viem kde je, kedze tade casto chodim peso.
25.03.2010 - 16:43:37
00
Ked tade chodis tak to predsa musis poznat - je to hned v budove vedla Policie na Sasinkovej.


30. 9. 2009 Bratislava má po zrušení Steinu opäť svoj pivovar!

Pivári sa tešia! Po zániku pivovaru Stein pred dvomi rokmi sa Bratislavčania konečne dočkali svojho vlastného piva. Už štyri mesiace si môžu vychutnávať zlatistý mok z bratislavského minipivovaru Richtár Jakub. Svetlá dvanástka Jakub a desiatka Anna sa zatiaľ čapuje len v jednej reštaurácii na Sasinkovej ulici. Chuť čerstvého nepasterizovaného piva je naozaj lahodná! Pivovar Richtár Jakub dostal svoje pomenovanie podľa významného rodu bratislavských richtárov. Svoju prevádzku spustil len v júni tohto roka. „Zatiaľ varíme len svetlú desiatku a dvanástku, na Vianoce však pripravíme aj nejaký špeciál,“ povedal pre Nový Čas majiteľ minipivovaru Ján Tribulík (38) z Bratislavy. Dvanásťstupňové nepasterizované a nefiltrované pivečko dostalo názov Jakub, desiatku pomenovali Anna. „Pivo je do výčapu vedené priamo z pretlačného tanku. Tým nevznikajú žiadne transportné ani teplotné šoky, ktoré pivu dobre nerobia,“ vysvetlil Tribulík. A koľko vás toto pivo bude stáť? V reštaurácii Omama Shop Café si desiatku kúpite za 1,19 € (36 Sk) a dvanástku za 1,29 € (39 Sk). Dobré pivo si vyžaduje kvalitný slad. „Ide o naklíčené jačmenné zrno, ktoré dovážame zo sladovne Bernard v Rajhrade pri Brne,“ povedal Ján Tribulík. Slad sa najprv musí zmiešať s vodou v špeciálnej nádobe, ktorá sa nazýva varňa. Proces trvá asi tri hodiny. „Vnútri musí byť teplota aspoň 50 stupňov Celzia,“ vysvetlil majiteľ. Následne sa slad musí oddeliť od tekutiny. Vzniknutá sladina sa prečerpá späť do varne, kde sa pridáva chmeľ. Približne po tri a pol hodine sa výsledná hmota schladí na 10 stupňov Celzia. Ide o najdlhšiu časť prípravy zlatistého moku. „Prvé kvasenie trvá sedem dní a ďalšie až dvadsať dní. Musíme byť trpezliví, proces sa totiž nemôže uponáhľať,“ povedal Tribulík. Po mesiaci je pivo hotové. Prečerpá sa do pretlačných tankov, odkiaľ prúdi priamo do výčapu. „Kvalitu však predtým treba otestovať,“ zasmial sa Tribulík. A je to hotové.
25.03.2010 - 16:54:23
00
Aha .. no, ja nechodim do podnikov vobec, takze nepoznam a ten jeden co som sem tam zavital s kamaratmi uz asi zburali ;( .. mali tam super peceny bravcovy bocik. Dik ale za info :)
25.03.2010 - 17:27:00
00
takze kedy bude stretko? :mm:
26.03.2010 - 08:51:23
00
jj, uz dlho nebolo.... 8)
26.03.2010 - 09:13:32
00
Prvy scuk je povoleny az po odjazdeni 1000 jarnych km :lol:
26.03.2010 - 09:44:15
00
keyboard_arrow_up