Tak samozrejme, hodnotim vsetko za sucha /kto uz by len jazdil za mokra v takychto suchych rokoch :lol:/. Trosku klzke korene alebo slizke kamene, to ani neskusam :D ... na to treba inu techniku a hlavne seriozne gumy , teda zmes, ktora vydrzi na asfalte chvilku a i tak... Mokre veci sa daju plus-minus bezpecne akurat, ak clovek nemusi prechadzat slizke korene, alebo mat grip o kamen, kde by sa sklzla guma.
14.10.2013 - 19:09:09
00
aby to nevyznelo, ako som nechcel. nespochybnoval som, co si napisal. hladam aj pohodove zvezenie (ale asfalt to nie je) aj nieco narocnejsie a rad by som si to pospajal do zmysluplnych okruhov. proste si robim prehlad o MK, zbieram tipy.


Naposledy upravil ... dňa 25.07.2014 - 21:17:44, celkovo upravené 1 krát.

14.10.2013 - 20:22:10
00
mal som integralu na hlave tak som to tam siel ceknut i za mokra
14.10.2013 - 20:32:56
00
z Baborsken na Plavecky hrad sa mi to zdalo tiez dost narocne ale bolo to dost o brzdach a gumach. pekny zjazd brzdy prehriate a ked pride este strmsi zjazd uz si clovek neveri.
14.10.2013 - 20:47:40
00
hladam aj pohodove zvezenie (ale asfalt to nie je) aj nieco narocnejsie a rad by som si to pospajal do zmysluplnych okruhov. proste si robim prehlad o MK, zbieram typy.


Ked pohladas v historii tak sa to v tejto teme uz parkrat riesilo, single boli zakreslene do mapky. Ked vies kde su single tak si to vies i pospajat. Pripadne staci ked sa pripojis k nejakemu vyjazdu co sa tu dost casto organizuje. Ja som na tom tak ze bud nejazdim alebo sa zrazu zoberiem a vybehnem niekam na chvilu alebo v poslednej dobe dost casto tocim rohatku.

Inak ako som bol pred par rokmi bol posledny krat kamenak tak ho uz neviem vobec najst. Mohli by sme dat nejaky vyjazd nech tam okusim full.
14.10.2013 - 21:02:29
00
a.ndrejko: vsak to bolo tak, ze potreboval si kupit novu a chcel si vyuzit zlavu za puknutu staru ? :lol: .. ked som bol mladsi, tak som sa tak nebal ako dnes, ked ma clovek vela rokov a trochu viac kilo, pripadne tazky batoh, tie pady uz viac bolia, dlhsie sa to lieci a vobec .. Kamenak najdes lahko .. stale rovno za nosom po zvaznici, kde zacina zjazd Rohatka. Az to dojde uplne na koniec, a tam sa to zacne prudko zvazovat. Ked to zides, dojdes na staru zvaznicu, doprava dojdes na luku (pretnes Rohatku), dolava je nadherny krasny singlac (akurat treba 3x prenasat cez strom, bolo by dobre zohnat motorofku, kde zohnat viem,len nabrusit retaz) a dat to do cajku. Ten singlac fakt stoji za to. No a rovno dole je asi pokracovanie kamenaku, co konci pri Rotunde. Ale ten sa chystam vyskusat az na AM/EN bajku potom, co uzavriem tucnu zivotnu poistku :D

edit: urcite rad pojdem na vyjazd .. pozriet to.


Naposledy upravil lto dňa 14.10.2013 - 21:37:09, celkovo upravené 1 krát.

14.10.2013 - 21:15:19
02
matvej11: neviem si spomenut, asi som to siel len smerom hore

....: no, spochybnovat treba, lebo niekedy sa mi zda, ze sa odtrham od reality a zda sa mi jazditelne smerom dole Taricove skaly. No, v principe sa to da, keby to nebolo tak roztahane po sutrakoch. Inak je to dost podobne ako T601 na Lago diGarda z Monte Altissmo. Raz, ked budem na smrtelnej posteli, poziadam o posledne zelanie, aby ma tam odviezli, dali do ruky poriadny bajk a ja sa pustim dole.
Inak co sa tyka roznych cesticiek a okruhov, zacal som si robit gpx trasy, ako som spominal, ale zial .. neviem kedy sa k tomu dostanem. Taky slusne jazditelnych a narocnejsich tras po Pezinsku Babu vela nieto .. kedysi bola fajn modra do Dracieho hradku, teraz je to take nijake, lebo to treba prenasat cez 3strom a potom este cez jarok. Ale tak skusit mozes. Mozno sa bude pacit. Potom taka fajn je zelena, obsahuje par technickych usekov, ktore mam za sucha rad a potom jeden vyhlodany sikmy korenovy usek, ktory si netrufam. ROzne po okoli su roztahane kratke a dlhsie singlace .. smeorm na sv. Jur, alebo Racu, vela v okoli Koliby a aj na Kobyle /tam poradi tmax, ten tam pozna kazdu dazdovku/. Trosku ma nejake trasy okolie Pajstuna, kde sa singlace rozliezli ako huby po dazdi za tie posledne 3-4 roky. Myslim, ze po oboch bokoch kamenolomu pri Stupave si mozes dobre uzit. Zapadna strana je cista, vychodna bude asi adrenalinova, davno som na nej nebol. Okrem Dracieho piliera su v okoli hajzlovy pilier /trochu zarasteny/, mravci pilier /ten konci brutalnym schodo-zlomom, ale je to fajnove/ .. potom Strmina, tam su 2-3 rozne useky .. kratke, ale krasne. Ale je to rezervacia .. je to tam velmi pekne, nech to tak zostane. Okrem toho, nejaky nadrzany muflon by mohol robit problemy. Sem tam clovek najde pekne cesticky, ale po roku to zrazu je zarastene, takze tazko smerovat, to aby jeden to chodil kontrolovat kazde 3 mesiace. Bol taky krasny zjazd, konciaci nadhernym singlacom pod BK, resp. pod Javornikom .. no, ta zvaznica je dnes uz nepriechodna na peso .. ale singlac mozno existuje. Kusocek singlaca je nad Nestichom. Okolo hradu Biely Kamen je spusta techcnickych cesticiek. Pekny zjazdik je cez Volhovisko. Sem tam sa da najst chodnicek cez rozne male uzke hrebene (smerom Somar, na Babu). Casto je to ale o tom, ze listie, konare , kedze sa tade nejazdi a povetsine ani nechodi. Nieco sa da najst od 3KK smerom na Limbach. Okolo Konskych hlav (smer vychod) existoval chodnik, dnes uz prakticky nepriechodny, ten bol zaujimavy a mal potencial singlaca. Ale .. bejvavalo. No a najblizsie zaujimavy zjazd je prave z Klokociny do Perneku. Aj je to narocne a strme. Potom dalej (nikdy som nesiel) mozno este lepsie :lol: No a od Baby dalej konecne rovina zacina kopcovatiet, tak sa tam daju najst nejake zaujimavosti :lol: .. napriklad testovanie brzd zo Skalnatej (spojene s navstevou obligatneho stromu :D) .. kedysi, ked sla cervena po serpentinach sa asi dalo aj po nej. Ale asi najlepsie singlace su v okoli Dobrej Vody.
14.10.2013 - 21:33:32
02
temy o MK uz mam z vacsej casti prejdene, ale je toho vela. single pojazdene, ale stale sa najde nieco nove (aj tuto sobotu), kedze mam za sebou len cca 25 vyjazdov v MK. k organizovanym vyjazdom sa mi pridava tazko - zenac, deti, vlastne tempo, nemam rad hecovacky... preto hladam info tu. pockam, kym lto usporiada svoje gpx a snad sa o ne so mnou podeli ;)
mam este otazku - na com "zakapala" tato myslienka? post471648.html#p471648


Naposledy upravil ... dňa 14.10.2013 - 21:45:11, celkovo upravené 1 krát.

14.10.2013 - 21:39:31
00
:o to už aké megačítanie tá posledná strana :D
14.10.2013 - 21:43:20
00
snad nie na skodu
14.10.2013 - 21:45:35
00
z toho by bol aj článok :)
14.10.2013 - 21:47:46
00
... Urcite sa podelim .. mal som to v plane. Ale .. nebol cas a teraz .. no, som bohuzial v nejakych dalsich leveloch zivota, nieco ako ked naprsi v zjazde na korene a mas obute do sucha. Ja by som bol za vymenny pobyt .. ja bych radsej do Kosic :) .. mozno niekedy koncom tohto tyzdna ... organizovane vyjazdy nejazdim, organizujem si ich sam :lol: .. s vynimkou nocnych halusiek :P :P :P .. co sa tyka tej mapky .. k tomu musi nieco povedat Laco Findl :lol:
14.10.2013 - 21:47:50
00
Tak na tom singlaci som naposledny pracoval s yojo -m asi v marci 2012,11? .. uz som zabudol aj na to .. aj naradie tam zhrdzavelo :(
14.10.2013 - 21:54:27
00
Len aby som doplnil Ita...od Baby ďalej je hodne technický zjazd z Vysokej. Smer na Kuchyňu je strmý s jemným šmykľavým štrkom a potom dlhý traverz- strašne sa to šmýka, nejak ma to nenadchlo. Smerom na Harmóniu (Hubalovú) je to technickejšie (skaly, korene) s nejakými nepríjemnosťami (dropík z balvanu do kameňov, následne rockgarden so skalami do všetkých možných smerov okrem toho, kam chceš ísť), ale dá sa to zísť celkom slušne. Potom je vcelku dobré z Kukly na Tri kopce a Medvediu skalu, začiatok kamene a korene (sklon mierny), potom je to celkom strmé, ale už bez kameňov, len šmykľavý štrk až k ceste na Piesok. Červená zo Zochovej chaty na Harmóniu (mostíky cez potok) je naozaj zábavný singlík, len treba dávať bacha na ľudí plus rukavice na žihľavu. Ďalej by sa dalo z Vápennej do Sološnice, ale to je len strmé, z Mesačnej lúky smerom na Sklený vrch je tiež singlík (technické len z hrebeňa na M. lúku a horná časť zjazdu po zelenej, inak len miestami strmé, ale sú tam zábavné zákruty). Pekná pasáž je Báborská-Plavecký hrad- P. podhradie- prvá časť hodne strmá, potom rovina a od hradu pekný kameňový chodník (dajú sa nájsť dropíky skoro do metra), ktorý sa mi vždy (aj na 100mm ht) išiel neskutočne príjemne, ide to dolu skoro samé cez tie skaly :D. Singel je aj z Klokoče cez Amonovu lúku k Mon repos, nič ťažké ani strmé. Z Kršlenice do Plaveckého Mikuláša je to slušná strmina, nejaké korene (plus krásny výhľad). No a najlepšie na záver- Záruby smerom na Ostrý kameň je veľmi pekný a náročný hrebeň, len miestami je treba nosiť a šplhať sa, aspoň raz za sezónu to ale stojí za to. A zo Zárub sa ešte dá ísť do Sedla Záruby, čo je asi môj najobľbenejší singel- korene, kamene, strmé pasáže, switchbacky...proste super. Potom je nenáročná pasáž k rázcestiu Čertov žľab- následne sa dá ísť cez žľab (celkom veľká pravdepodobnosť, že si doprajete nový prehadzovač), technicky veľmi náročné, čo horšie tam bývajú veľmi často padnuté stromy. Od rázcestia (Č.Ž.) sa oplatí ísť aj po modrej k Smolenickému zámku, je tam postavených zopár skokov a dropov. Toto všetko, okrem Vysokej, sa dá (LTT) preisť na HT, ale s endurom je to o dosť zábavnejšie :)
15.10.2013 - 00:13:26
02
no toto, ani som netusil ze v karpatoch sa fakt da pouzit am/en bike :o
15.10.2013 - 00:27:46
00
keyboard_arrow_up