Zajtra planujeme vyjazd na Rokos z Banoviec.
Pojde sa po zelenej TZT na Jankov Vrsok , dajel po cervenej na Rokos, pravdepodobne s odbockou na Uhrovecky hrad. Zvysok podla aktualnej situacie.
Stretko 8:00 na benzinke v Banovciach (prva smerom od Novak, tusim Slovnaft).
Rokos nieje zrovna cyklovrchol. Par krat som tam s bikom bol ale uz tam chodim len peso. tlacenka ho aj dolu (XC-ht) odporucam ale Cierny vrch - dupaci vyslapu az hore - zopar peknych vyhladov, Napr. z Rudnianskej lehoty ( ked uz si zacal tou stranou) neist po zelenej hore ale pokracovat dalej po asfalte - ked skonci treba sa dat do lava - celkom prijemne stupanie skoro az do sedla. ked prides kz chate das sa do lava a potom 2x do prava a si na vrchole. Dalej mas moznost ist kusok naspat pokracovat po cervenej - zjazdne ako pre koho - kto ma co rad - obcas rozbite, obcas pekny chodnik, obcas vymlety az na Razdelie a odtial dolu po zvazniciach do Nitrianskeho Rudna
A s čím za mňa je rokoš paradny,od košutovej po rokoš ten jeden usek treba turistikovat,inak zvyšok bomba pojazd,chodim cely ten hreben až do dolných vestenic,ale asi to nebude jazdenie pre každého
gulfast pre mňa áno , Gusto0 máš pravdu nie je to zrovna cyklo vrchol a nie je to pre každého, ale tie zjazdy stoja zato, samozrejme pokiaľ máš dobrý full, na XC HT by to ani mňa nebavilo
od košutovej po rokoš ten jeden usek treba turistikovat
ist na Rokos zo severu je slusne povedane nezmysel - extremne strme
Jediny ako tak bikersky rozumny pristup je z Pinkovych viech (cca. 1/2 hod tlacenia ale nie vkuse).
Dobry nastupny bod su Knazinove luky. Odtial sa da ist na Jankov vrsok (ist to opacne neodporucam) alebo na Rokos.
Podstatny je tento traverz - chodnik na Pinkove: http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html#x18.43374y48.76083z15m5v36
Na prvej strane tejto temy je par prispevkov aj s vizualizaciou.
Preco nezmysel?vsetko slapem po kosutovu skalu,skoro pod rokoš, pak hnusný vyslap turistický na 20-30min.a zvysok s usmevom viac menej dole,pod cihocom,surdov a az do dolnych vestenic
Cele mu to zaberie s nit.rudna do dolných vestenic ca 4.hod
Ja som bol túto zimu hore na turistike a chceli sme dať aj tú Košútovú skalu, no sme si to nakoniec rozmysleli, nemali sme čelovky a za svetla by sme to už späť do Diviackej nestihli. Som si hovoril, že ten zjazd musí byť super, no je to riadna strmina, kúsok sme zbehli, no moc by sa mi to nechcelo šlapať ani na pešo , ale tak nejak by som to prežil, len potom aj smerom na Jankov vršok dole po červenej je ešte strmši a nezjazdný-teda aspoň podľa mňa úsek ktorý by trebalo bajk zniesť, neviem teda či to niekto na bajku dáva, no pochybujem o tom. raz som tadiaľ bajk hore niesol a zdal sa mi to riadny extrém . Mne sa tiež zdá jednoduchšia alternatív ak ako píše Palo TT, ale som za každú somarinu, gulfast kľudne môžme vyskúšať aj tú severnú stranu ako píšeš, keď budeš vyliečený , horšie ako z Jankovho vršku to snáď nebude
Na jankov som nikdy nešiel, neviem ako to tam vyzera, ale to co som pisal musí dat hocjaky am/en vyznávač vklude,rišo to dal vtedy raz so mnou a to jazdil len polroka
Preco nezmysel?vsetko slapem po kosutovu skalu,skoro pod rokoš, pak hnusný vyslap turistický na 20-30min.
Presne o to ide - sam si ten turisticky vyslap nazval hnusny. Kosutova aj Pinkove su sice od Rokosu priblizne rovnako vzdialene a aj prevysenie je zhodne, ale:
Od Kosutky najskor nosis/tlacis popri skalach a potom v polke zistis, ze vyskovo si stale na zaciatku a caka ta kolma stena. http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html#x18.43541y48.77879z14m7v36
Od Pinkovych sa sice tiez dost tlaci, na uvod je aj stupanie pomerne strme, ale cele je to ovela viac v pohode a mnohe useky sa daju ist aj v sedle.
Hnusný je,ale vyjsť sa da vklude,je to vec nazoru.od pinkovych nechodim,bol som len raz asi a raz som si dal aj s divickej n.vsi,to bol ozaj metal so stenou
gulfast veď môžme dať obe variant, aj z toho severu cez Košútku ako chodievaš a potom cez tie Pinkovie viechy a budeme si to vedieť porovnať. Ja som raz dal s Mirom cez Jankov vršok po červenej, to bola dobrá turistika a ešte sme si dali v ten istý deň aj Vtáčnik z Kamenca na siahy po ceste a ďalej náučným, to bol vtedy dobrý masaker , ale rád by som si dal aj z Kňažinových lúk na Jankov, to vyzerá byť veľmi pekná trasa, videl som aj video od kamoša a dosť sa mi to páčilo
Hej to je smola, kamarát mal komplikovanú zlomeninu zápestia, keď mi ukazoval fotky, tak som sa skoro spomínal, že keď bol na rontgéne, tak , že len nad nim krútili hlavou, ale dopadlo mu to veľmi dobre, vraj to ani nečakal pri takej komplikovanej zlomenine a na pamiatku ma v ruke trochu titánu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jediny ako tak bikersky rozumny pristup je z Pinkovych viech (cca. 1/2 hod tlacenia ale nie vkuse).
Dobry nastupny bod su Knazinove luky. Odtial sa da ist na Jankov vrsok (ist to opacne neodporucam) alebo na Rokos.
Podstatny je tento traverz - chodnik na Pinkove:
http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html#x18.43374y48.76083z15m5v36
Na prvej strane tejto temy je par prispevkov aj s vizualizaciou.
Cele mu to zaberie s nit.rudna do dolných vestenic ca 4.hod
Presne o to ide - sam si ten turisticky vyslap nazval hnusny. Kosutova aj Pinkove su sice od Rokosu priblizne rovnako vzdialene a aj prevysenie je zhodne, ale:
Od Kosutky najskor nosis/tlacis popri skalach a potom v polke zistis, ze vyskovo si stale na zaciatku a caka ta kolma stena. http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html#x18.43541y48.77879z14m7v36
Od Pinkovych sa sice tiez dost tlaci, na uvod je aj stupanie pomerne strme, ale cele je to ovela viac v pohode a mnohe useky sa daju ist aj v sedle.