zdravim v sobotu 25 chceme spachat vyjad z tn cez brezinu do mnichovej , na inovec a po hrebeni pod pansku javorinu na bezovec a pokracovat dalej po cervenej a odbockou po modrej do piestan..tam vecer na vlak do TN... start cca o 8h na stanici TN aby bolo dost casu aj na jedlo na inovecej chate a na bezovci asi v 3/4 trasy.... cele to bude mat cca 70km terenom http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/#pos=48.67963|17.91733|11
Ahojte cez týžden planujem vyjazd z Duchonky - Dubodiel-Svinica - Nad krasnou dolinou - Inovecká chata - Inovec - Panska javorina - Duchonka...v akom stave su cyklo trasy ?
Športchata je zavretá na Bezovci resp asi tam nič nieje otvorené ani cez weekend. Ak áno dajte info.Gusto0 stretávam sa s názormi že ten hrebeň nieje pre bicykle. Pár ľudí si sťažovalo na.obtiaznost hore aj dole.
Vo štvrtok- prázdniny bolo zavreté všetko:) takže asi len weekendy otvorene. Som tam bol zrovna s rodinou tak sme museli zmeniť plán a ísť po ceste dole na Lúku.
Ano, s gravelom sa to da .. to (C) je zlo .. to by malo oznacovat vylucne asfalt, prinajhorsom jemne sotolinky. Do terenu sa mala zvolit ina znacka a ine pomenovanie. Potom to ludi matie
Jaaj, preliacina ... na tu som zabudol . Tahat tade (C) je pekna hovadina, to sa ma obchadzat, po tej zvaznici ako dal Palo, vsak je to pohodova trasaa. Ja som tam raz stretol pani, s dietatom, co malo tak 8 rokov na bicykliku a snazili sa smerom dole ... dole potom (neviem ci ten den) hordu trekistov nabalenych s batohmi. Toto je presne to, ze sa ma zaviest ine znacenie .. (C) je pohodove prejditelne zvaznice, bodky (ako inde vo svete) pre skutonu MTB trasu. A ten kusok nad Izbou, co treba vyniesit, je uz MTB trasa, MTB je aj nosenie, ziadne jazdenie po vyfenovanych hladkych trailoch, kto to kedy videl. Ale maju existovat aj normalne cesty, samozrejme.
Inak preliacina sa da pekne obist aj z vychodu, ale spod Ostreho vrchu, teda namahavejsie smerom na sever a vaic na brzdy smerom na juh, ako zapadna obchadzka.
Plánujem ten hrebeň s rodinou. Problém nieje ani tak 9rocny syn ale manželka. Takze viem sa vcitit do kože nových alebo bežných cyklistov momentálne. Oto viac že sám mam problém s e bikom aj za asistencie do kopca je to ťažké a dolu kopcom tiež. Takže ak tam zablúdia nejakú starší e-bikisti tak nadávajú. Našťastie sa dá z hrebeňa zísť v pohode dole na viacerých miestach.U nás to vidím to tak po bohusovu studničku:) synatora ešte vezmem na Ostrý vrch a prielacinu obídenie cez medvedicu. Keď tam ešte netazili tak mne sa ten ziazd z preliaciny veľmi ľúbil. V Alpách začínajú mať s týmto problém. Či už na ferratach alebo e-bikoch. Veľa záchranných výjazdov. Požičovni a trás pribúda s počtom ľudí na nich. Len technická a fyzická zdatnosť nepribúda a to je problém:)
Ano, s gravelom sa to da .. to (C) je zlo .. to by malo oznacovat vylucne asfalt, prinajhorsom jemne sotolinky. Do terenu sa mala zvolit ina znacka a ine pomenovanie. Potom to ludi matie
Som minule tiež nad tým uvažoval, že na značenie drsnejšej cyklotrasy by mohol byť ten biely podkladový štvorček otočený o 45°
A na trailoch dva štvorčeky vedľa seba.
double: vsak ja som to pisal pred par rokmi /oi/ a zopar ludi sa mi smialo, ake somariny pisem. Ale to boli jasne veci. Akonahle skratis medzi dvoma bodmi nieco, co doteraz musel kazdy vynalozit cas a namahu, dostanes tento vysledok. Jak ebiky, tak ferraty /staatistiky pisem, neplati to pre kazdeho, samozrejme/. Tiez si toho priklad /pisem v dobrom, aby si to nebral ako negativny priklad / .. zena ma ebike, tak sa vsetci vyberiete na Inovec. Tam budete nosit, zjazdovat s Preliaciny a nakoniec vas zozerie medved. Zenun to nebude bavit, lebo na nosenie sa treba postupne natrenovat, postupne v malych krokoch. A ebike sa zle nosi, je tazky.
nuz e-bikerov musi vzdy zaskocit ten usek pred P.Javorinou kde sa to musi trosku vyniest stretol uz aj gravel, aj kopec ludi bez prilieb, vela zaciatocnikov - je mozne ze to c-ckove oznacenie vie zmiast.
Prielacina je v pohode - Myslel si skor Skaliny? Tie som dolu tlacil, potom sa vyjazdil miernejsi chodnik a ten bol v pohode, no uz je zasa dost rozryty a za chvilku to bude na teleskopku alebo tlacenie dolu.
tiez som si tam ked som to siel prvy krat zanadaval ale nieje to c-cko pre zaciatocnikov. a niektore casti su z roka na rok horsie. ale aj tak je to jedna z mojich najoblubenejsich tras. je tam vsetko - chodniky, cesty, horsi teren, pohoda ...
tomas ma v profile ROCK Machine Blizzard takze by to mal dat s prehladom a aj si to uzit. ja to jazdim na fullharde a usmevom na tvari akurat po vikende moze byt popadanych par stromov. dost tu fukalo.
Preliacina, ten zjazd smerom na juh .. taky strmy zosup s rigolom, za sucha ked sa to rozsypa alebo mokra aj nebezpecny. Skaliny to uz je nic .. kym nebola vyjazdena chicken lajna dalej od skaly, tak som to daval len obcas, naposledy som to siel schvalne pri skale, uz mi to chybalo. A v pohode, uz to asi nebolo tak obtiazne ako kedysi. Neviem, ale som aj iny bajk mal.
Prieľačina je v poho ako technický výšľap od panskej a potom ten zjazd je vcelku osviežujúci miestami aj náročnejší... ako výšľap od bezovca je to peklo, škoda tlačiť, ked sa to dá tak pekne obísť... Ja tam stretávam veľa ebikerov tlačiť... od zliav... ale zasa je tam pekná hora tak ani to hodinové tlačenie tak nebolí...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V piatok bolo zavrete vsetko, vodu som somroval od chatarov
Len par?
https://www.mtbiker.sk/forum/post717348.html#p717348
Inak preliacina sa da pekne obist aj z vychodu, ale spod Ostreho vrchu, teda namahavejsie smerom na sever a vaic na brzdy smerom na juh, ako zapadna obchadzka.
Som minule tiež nad tým uvažoval, že na značenie drsnejšej cyklotrasy by mohol byť ten biely podkladový štvorček otočený o 45°
A na trailoch dva štvorčeky vedľa seba.
Prielacina je v pohode - Myslel si skor Skaliny? Tie som dolu tlacil, potom sa vyjazdil miernejsi chodnik a ten bol v pohode, no uz je zasa dost rozryty a za chvilku to bude na teleskopku alebo tlacenie dolu.
tiez som si tam ked som to siel prvy krat zanadaval ale nieje to c-cko pre zaciatocnikov. a niektore casti su z roka na rok horsie. ale aj tak je to jedna z mojich najoblubenejsich tras. je tam vsetko - chodniky, cesty, horsi teren, pohoda ...
tomas ma v profile ROCK Machine Blizzard takze by to mal dat s prehladom a aj si to uzit. ja to jazdim na fullharde a usmevom na tvari
Ten strmak na Prielacinu v smere, ked ides z juhu je v pohode?