Po vzore spišiakov a na popoud nehasnúcej hviezdy prešovského bikingu - petraG zakladám generálnu tému o pojazdoch na šariši:) Tak uvidíme či sa koťuha jedna ujme: ))
To ste mali šťastie v nešťastí. Musím pozrieť kolečko čo ste išli, už som stiahol GPX.
To Slavuš: fotené z vlaku, nefungovali svetlá vo vagóne tak sa dalo.
Dá sa povedať, že singlovité úseky sú zanedbateľné alebo skoro žiadne aj keď niektoré veľmi krátke úseky by sa dali zakomponovať do trasy. Krátky úsek Mariánska hora - Kúty a potom Bišár - Strieborná hora. Teraz ich obchádzame v druhom prípade už nejazdíme pre zmenu trasy. Táto trasa je skôr o vychutnaní si krás prírody, a bike je "len dopravným prostriedkom".
Zdravim miestnych bikerov a meteorologov! Chcem sa opytat, kde a ci vobec, sa da pozorovat teplotna inverzia v okoli Presova? Neviem, ci som to nazval terminologicky presne, ale mam na mysli nieco taketo copyrightfony.sk fony.sk
Zajtra je podla SHMU vystraha 1. stupna vyskytu hmiel az do 10tej doobedu, tak by som to chcel vidiet na vlastne oci. Napadli mi napr. Slanske vrchy, ale neviem presne, kde by to mohlo byt idelane na pozorovanie tohto javu.
Ak mate niekto nejake zazitky, tipy a triky ohladom inverzie u nas, na Sarisi, tak budem vdacny za kazde info.
Suhlasim s Petergom ze Simonka. Ked chces tu pravu inverziu musis pockat na zimu ked inverzne pocasie trva dlhsiu dobu(niekolko dni) a tym padom je aj ta hmla hustejsia. V podstate to uz ani nie je hmla ale odborne povedane nízka inverzna oblacnost, ktora vznike pri dlhotrvajucej tlakovej vysi. Terajsie hmly su slaby odvar. Treba pockat.
Dakujem za tipy na miesta a Brehymu aj za info. Tak ja si radsej este chvilku pockam na pravu zimnu inverziu Teraz ma to lakalo kvoli tym "prizemnym" hmlam, ale asi je pravda, ze vo vyssej nadmorskej vyske to este bude vyzerat uplne inak.
Ja som poriadnu inverziu zažil ešte začiatkom osemdesiatich rokov. Vtedy inverzia súvisle trvala celý október. Na Zlatej Bani mrzlo a na stromoch bola 10cm inovať, pritom na Šimonke bolo teplúčko, slnečno +18°C. Nechcelo sa nám vrátiť dole.
21-22.11.2009 bola inverzia nielen na vychode. post342749.html#p342749
Teraz v pondelok sme boli na Vtacniku v tej istej zostave, len inverzia chybala. Treba pockat este par tyzdnov.
celý tento týždeň hlásil Iľko v dolinách hmly
v Košiciach je teraz poriadna hmla, predpokladám, že inverzná, ak bude aj zajtra asi dakde vyštartujem za inverznou fotkou.
Zdravim miestnych bikerov a meteorologov! Chcem sa opytat, kde a ci vobec, sa da pozorovat teplotna inverzia v okoli Presova?
V nasich koncinach inverziu mozes pozorovat kdekolvek. Ak ti staci taka minilokalna tak aj v meste v nadmorskej vyske 350m. Ak chces rozsiahlejsiu, musis ist do vyssich poloh. (napr. Lysa)
Ak chces mat aj pekne zabery, musis ist na miesta s vyhladmi...
A ak chces mat strbinku medzi dvoma oblacnostami, musis mat stastia trocha viac.
Na vikend 12.-13.11. planujem vyled do Polska s noclahom v blizkosti Krakowa za ucelom navstevy a prezretia si solnej jaskyne Wieliczka, koncentraku Oświęcim, ako aj mesta Krakow. Prida sa niekto?
Vdaka za pripadne tipy, co nevynechat.
Ľubo vidím ,že si vyriešil problém prejazdu Klenov - Rešetka ponad Sedlice.
Nad Sedlicami je prechod po poliach alebo lúkami? Bude sa dať tadiaľ prejsť keď budú polia poorané?
2 Juky: zatiaľ nemám naplánované nič, aj keď by som ešte rád pojazdil Ružín z Margecian, ak by som išiel hodím to tu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aj ked to na zaciatku vyzeralo zle, nakoniec sa vsetko na dobre obratilo. Vdaka dobrym ludom.
To Slavuš: fotené z vlaku, nefungovali svetlá vo vagóne tak sa dalo.
Zajtra je podla SHMU vystraha 1. stupna vyskytu hmiel az do 10tej doobedu, tak by som to chcel vidiet na vlastne oci. Napadli mi napr. Slanske vrchy, ale neviem presne, kde by to mohlo byt idelane na pozorovanie tohto javu.
Ak mate niekto nejake zazitky, tipy a triky ohladom inverzie u nas, na Sarisi, tak budem vdacny za kazde info.
post342749.html#p342749
Teraz v pondelok sme boli na Vtacniku v tej istej zostave, len inverzia chybala. Treba pockat este par tyzdnov.
v Košiciach je teraz poriadna hmla, predpokladám, že inverzná, ak bude aj zajtra asi dakde vyštartujem za inverznou fotkou.
V nasich koncinach inverziu mozes pozorovat kdekolvek. Ak ti staci taka minilokalna tak aj v meste v nadmorskej vyske 350m. Ak chces rozsiahlejsiu, musis ist do vyssich poloh. (napr. Lysa)
Ak chces mat aj pekne zabery, musis ist na miesta s vyhladmi...
A ak chces mat strbinku medzi dvoma oblacnostami, musis mat stastia trocha viac.
Vdaka za pripadne tipy, co nevynechat.
http://www.kopalnia.pl/home.php?urlMain=1,19,1,11,,&id_location=1&reloadMenu=true&level=-1&id_site=10000
http://pl.auschwitz.org.pl/m/index.php?option=com_content&task=view&id=1395&Itemid=10
Na hrebeni skoro stále po lúkach s peknými výhľadmi.
64km 1700m
http://www.bikemap.net/route/1328579?132082869942053#lat=48.94415&lng=21.07521&zoom=11&type=2
pripojit
Na hrebeni skoro stále po lúkach s peknými výhľadmi.
64km 1700m
http://www.bikemap.net/route/1328579?132082869942053#lat=48.94415&lng=21.07521&zoom=11&type=2
Ľubo vidím ,že si vyriešil problém prejazdu Klenov - Rešetka ponad Sedlice.
Nad Sedlicami je prechod po poliach alebo lúkami? Bude sa dať tadiaľ prejsť keď budú polia poorané?
2 Juky: zatiaľ nemám naplánované nič, aj keď by som ešte rád pojazdil Ružín z Margecian, ak by som išiel hodím to tu.