Po vzore spišiakov a na popoud nehasnúcej hviezdy prešovského bikingu - petraG zakladám generálnu tému o pojazdoch na šariši:) Tak uvidíme či sa koťuha jedna ujme: ))
Viete niekto aky charakter ma trasa z Bukoveho vrchu po cervenej tz do Hervatova? Z mapy by to mal byt singel...ale viem ako koncia mnohe single v posl. dobe a toto vyzera priliz dobre aby to bola pravda..
Jano spravne tusis, je to prevazne lesna cesta, isiel som ju asi pred dvomi rokmi, na Zobraku je ale pekna rozhladna aj s utulnou, stoji za navstevu aj ked zjazd nie je pre Vas to prave orechove.
Cesta po hranici nie je najlepsi napad, mam to vyskusane, zarastene zihlavou a podobnou havedou, skryte kamene a podobne, dost huste tlacenie a zaverecny padak na Izru uplne blby, sypky a sikmy. Lutoval som ze som nesiel z hrebena chodnikom po znacke do Madarska.
Tak. A mam to za sebou. A nebolo to az take zle, aj ked som oproti planu trocha improvizoval.
1. Najsevernejsi bod Madarska som minul asi o 100 metrov, aj ked k nemu ide zlta znacka a nebola zarastena, isla strmo hore a nemal som na nu chut ani cas.
2. Usek po zelenej po hranici Velky Milic - Gatorna (v opacnom smere to nema zmysel, vacsina by sa tlacila - ta SK-HU hranica je clenitejsia, ak u nas SK-PL... rovnaky pocit mam aj z SK-HU hranice, ktoru sme jazdili v Siatorskej Bukovinke) je riadny zahul , sem tam treba potlacit (najma ked je tam clovek sam, podvecer a nechce sa niekde rozbit), ale AM/ENaci nebudu hovorit o nicom extremne narocnom. Koncovy padak som chcel obist po polovnickom chodniku, ale v tom svahu zver vychodila tolko chodnickov, ze som polovnicky ani nenasiel. Tak som zisiel dole na najblizsiu lesnu cestu a po nej to uz islo az na Izru. Pesi som siel 350 metrov, ale malo by sa to dat skratit, kedze ked som narazil na cestu, bola zjazdna aj zhora. Len sa mi nechcelo skumat, odkial az zhora...
Perlickou bol moj vjazd do Béke-üd, kde sa prave konala svadba. Altanok, nevesta, zenich, svadobny sprievod na luke... Ani fotit som nestihol.
Dojazd bol uz po tme. Este ze som mal druhe svetlo, pretoze to prve som asi niekde stratil. Mozno na Izre, ked som vyberal jedlo. Alebo zeby ostalo doma a zobral som len baterku? Uvidime...
EDIT 23.5.2013 - Svetlo bolo doma!
S oneskorením dačo z Barbarosy...
Piatok: Polonina Runa 1479 mnm cca 120 km 1700m
trasa: okruh Ubľa - Perečín - Turji Remety - Lipovec - Polonina Runa - Ljuta - Kostrina -Ubľa. Povrch od asfaltu cez panely lesne cesty chodniky az po cestu podobnu zo Zeleneho plesa.
Po výjazde na juh minulý štvrtok, sme včera vyrazili na severozápad do Levočských vrchov nad Tichý potok. Mal som tam ešte nevyrovnaný účet z mája, keď sa nám nepodarilo pokoriť hrebeň vedúci na východ, s vrcholmi majúcimi také tajomné názvy ako Čiernohuzec, Kaligula, Zámčisko či Čierna kopa. Aj napriek GPS záznamom od Barónčeka som bol pripravený na bludenie. V pláne som mal prejsť max. po hrebeni a skončiť zjazdom do Brezovice. Všetko sa podarilo bez nejakého veľkého motania. Trasa za Václavákom vedie striedavo po vyťažených úsekoch a miestach pôvodných ešte nezničených motorovými pílami, ktoré okolo nás hučali celý deň. Problém nastal až na záver pri obchádzaní Čiernej hory, kde lesné stroje rozbahnili každú mláku na ceste a cesta skončila na rúbanisku a neskôr vo veľkej žihľave. Aj samotný zjazd do Brezovice bol zničený ťažbou dreva. Doporučujem túto trasu končiť zjazdom na severnú stranu niekde do Krásnej lúky alebo Polomy.
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/631a099925/
Fotos: http://racho.rajce.net/2012_08_16_Bike-Hreben_Levocskych_vrchov
aj tak nechápem, prečo bikovanie v okolí košíc píšete do šarišského pojazdeníčka
Lebo tu sa to o tom rozprudilo. Jazda Racha, otazky Gekonka, tvoja odpoved s fotkou vojenskej veze, moj comment na Rachovu jazdu s mojim planom, Luhove varovanie na nezjazdnost hranice, az k tej mojej jazde. Tak aby to bolo pekne pokope. Ved tak ci tak, je to sirsie okolie Presova. Neboj sa, ziadna averzia voci KE.
I KE
Racho, tam sme sa svojho casu tiez zamotali, len sme Ciernu horu obisli z druhej strany. Len my sme ako bonus narazili v tom rozbitom zjazde aj na nejake ostnate droty na ceste . Suhlasim s tvojim navrhom opustenia trasy a ist po tej ceste nad Bajerovce (tam niekedy startuju paraglajdisti)
To Minikin: My sme mali v pláne ísť tak ako vy ale v zjazde sme zbehli na druhú stranu a nechcelo sa nám vracať späť. Cesta po severnej strane vyzerala jazditeľne a pripájala sa na plánovanú trasu tak sme na ňu zišli. Inak výhľady z nej boli super až na ten koniec a smradľavé bahno pri každej mláke.
Ešte mám na Teba otázku ohľadom Tvojej trasy Halagoš, Lopuchov, Rešov, Bardejov. Aké je to zjazdné, nie sú tam tlačenky medzi Lopuchovom a Rešovom? V tých miestach som ešte nebol. Halagoš som už prešiel.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jano spravne tusis, je to prevazne lesna cesta, isiel som ju asi pred dvomi rokmi, na Zobraku je ale pekna rozhladna aj s utulnou, stoji za navstevu aj ked zjazd nie je pre Vas to prave orechove.
V sobotu by som siel pojazdit do Bachledovej doliny (http://www.sunbachledova.sk/Bikepark/). Prida sa niekto?
Tak. A mam to za sebou. A nebolo to az take zle, aj ked som oproti planu trocha improvizoval.
1. Najsevernejsi bod Madarska som minul asi o 100 metrov, aj ked k nemu ide zlta znacka a nebola zarastena, isla strmo hore a nemal som na nu chut ani cas.
2. Usek po zelenej po hranici Velky Milic - Gatorna (v opacnom smere to nema zmysel, vacsina by sa tlacila - ta SK-HU hranica je clenitejsia, ak u nas SK-PL... rovnaky pocit mam aj z SK-HU hranice, ktoru sme jazdili v Siatorskej Bukovinke) je riadny zahul
Perlickou bol moj vjazd do Béke-üd, kde sa prave konala svadba. Altanok, nevesta, zenich, svadobny sprievod na luke...
Dojazd bol uz po tme. Este ze som mal druhe svetlo, pretoze to prve som asi niekde stratil.
EDIT 23.5.2013 - Svetlo bolo doma!
Tam som chodil pred 30timi rokmi trampovať a skúmať bane na Libanke. Tie kamenné schody v kaňone si našiel? Tam by si užili Ameňáci.
aj tak nechápem, prečo bikovanie v okolí košíc píšete do šarišského pojazdeníčka
Fuzer asi z toho isteho miesta
Piatok: Polonina Runa 1479 mnm cca 120 km 1700m
trasa: okruh Ubľa - Perečín - Turji Remety - Lipovec - Polonina Runa - Ljuta - Kostrina -Ubľa. Povrch od asfaltu cez panely lesne cesty chodniky az po cestu podobnu zo Zeleneho plesa.
trasa: Snina - Kamenica - Kamienka - Vihorlat - Tri tably - Morske oko - Sninsky Kameň - Snina.
Od asfaltu az po nosenie bikov + haluzny zjad s nejakymi padmi.
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/631a099925/
Fotos: http://racho.rajce.net/2012_08_16_Bike-Hreben_Levocskych_vrchov
Lebo tu sa to o tom rozprudilo. Jazda Racha, otazky Gekonka, tvoja odpoved s fotkou vojenskej veze, moj comment na Rachovu jazdu s mojim planom, Luhove varovanie na nezjazdnost hranice, az k tej mojej jazde. Tak aby to bolo pekne pokope. Ved tak ci tak, je to sirsie okolie Presova.
I
Ešte mám na Teba otázku ohľadom Tvojej trasy Halagoš, Lopuchov, Rešov, Bardejov. Aké je to zjazdné, nie sú tam tlačenky medzi Lopuchovom a Rešovom? V tých miestach som ešte nebol. Halagoš som už prešiel.