Chystam sa prejazdit pohorie Vtacnik-od Prievidze smerom na juh niekedy medzi 1.8. a 22.8, predpokladom je slnecne pocasie po cely den. Planovany koniec cesty mam v Topolciankach (Vtacnik-Velke Pole-Jedlove Kostolany), mozno v Partizanskom (Vtacnik-Rubany vrch, zelena dole-Oslany), uvidi sa podla aktualnej (de)formy... Pojdem pravdepodobne sam, nie som ziadny chrt (160/150), beriem to ako celodenny poznavaci vylet v turistickom tempe s velkym mnozstvom kochacich prestavok
Chcem sa spytat na nejake tipy ktore by sa zisli pri prechadzani tohto pohoria, resp. na zaludnosti ktore mozu cakat na cloveka ktory tam zatial nebol. Z toho co som doteraz vyzistil, odporuca sa obist tlacenie na Velky Gric po zelenej a potom sa napojit na cervenu na hrebeni, inak asi nic, az na zvysenu pozornost na skalach pred Vtacnikom. Rad by som pocul hlavne nazory od tunajsich, ktori maju tieto miesta prejazdene...
Vdaka!
Ahoj, v akom stave je tá trasa od Kláštornách skál na Horný dom? Teda či tam sú stále popadané stromy, alebo či to je trochu prečistené? Keď som tadiaľ šiel naposledy asi pred 3 rokmi, tak sa tam skoro ani nedalo jazdiť, toľko padnutých stromov tam bolo. Inak to bývala fakt krásna trasa, no žiaľ po tej kalamite tak na pešo.
Tiez som sa vcera pokusal zdolat Vtacnik, prilblizne tou istou trasou. Skoncil som par metrov od Rubaneho vrchu. Zastavili ma tam tiez letne tretry a hlavne to bahenne more po tazbe. Zo zadnej luky som isiel po zvaznici co je po lavej strane od zltej turistickej.
Vsetko zamrznute, nesmyka sa na blate a pod listim nehrozi nejake necakane zaborenie, vlastne idealne aj pre rodiny s detmi. Len kocik s tenkymi kolesami radsej nebrat
Bol som tam ako maly chalan a uz si to nepamatam.
Gusto0 kadiaľ celá tá modrá cyklotrasa ide?