Zdravim všetkých BIKEROV z okolia Vysokých Tatier. Tu možete zanechať príspevky o Vašich cyklistických zážitkách v týchto najkrajších veľhorách strednej Európy.
Dážď nebude to pochybujem snehu bude až až teraz v meste nasnezilo dosť. Brncalka chce teraz kopec ludi aby sa to utlacilo stačí keď mi napíšeš ohľadom podmienok no tento víkend neodporúčam
Treba sledovat pocasie a gleva:) Tam musi byt slnecny weekend v zime a potom sa tam da jazdit na biku:) musia to davy preslapat. Rozmyslam ze miesto lyzi do Tatier zoberem e-bike ked bude ale.pekne kedze som tam nikdy nebol na bicykli
Dnes poldenka vo VT, začínal som v Poprade zistením že TEŽ nepremáva, nakoniec ma ale ochotný autobusak NAD s vylucenou prepravou bicyklov vyviezol do Smokovca. Pri štarte smerom na Hrebienok som zbadal neznáme žlté (c) na výhľad pod Hrebienkom, šiel som opacit no vyšliapané bolo na úzko a v TANAPe voľne pohádzané lesácke bláboly extra nezaujali, tak som otočil na najvyššom bode chodníka a vrátil sa na zasneženú asfaltku. Odtiaľ káva na Bilikovej, predtým Ruzeninej chate, poneac som sa spontánne rozhodol nekrmit TMR keď nemusím. Trocha som sa bál či uz na túto chatu už dorazil vynález zvaný espresso, ale všetko dobre dopadlo a chatu som veľmi príjemne zdieľal iba s ranajkujucim personálom. Následne presun na transTatransku magistralu ilegalom ktory nestál za to. Ale mal jedno pozitívum, trval dostatočne dlho na to aby dorazila Glevova pozitivna správa o stave cesty na Brncalku, ktorá ma nakopla aj napriek riziku vyplývajúceho z rýchlo bežiacich hodinových ručičiek a poloprázdnej termosky to predsa len skúsiť. Neľutujem, cesta bola super, ľudia takmer žiadny [ teda pri Salviaku som stretol bajkera, pozdravujem ... ] a ešte som aj stihol pred zotmenim doraziť do Kežmarku s neviditeľnou železničnou stanicou, kde na prístupovom schodisku Čenkovej deti v topánkach značky Adidas zbierajú konáre ktoré polámala poľadovica, predpokladám že na kúrenie...
Následne ešte vlaky nášho Náhodného dopravcu meškali tak vhodne, že som v Poprade stihol rýchlik, v ktorom má ohúril kožený vagón ... teda pokojne by som vymenil polhodinové meškanie za textilné poťahy ... edit: už mešká trištvrte hodinu...
Tak dám ja, po most čistý asfalt, nad mostom ľadové zrkadlá, asi na piatich miestach som musel pár metrov potlačiť. Ako je zelená napíšem keď zidem a vcul som si uvedomil že nemám chrániče ndpc ;-]
edit: zelená je enduro nebíčko, chrániče som nepotreboval ...
edit2: dole to islo rychlo tak som sa este hecol na Brncalku, hore morda na slnkom natopenych usekoch, dole super, najprv winter trail a este cesticka ku teniske parada ...
Uz som tam dlho nebol, nie je to ziadny extra prijemny zazitok cestou hore. Ak si dobre spominam, tak zhruba posledna tretina je miestami tazko zjazdna.
Zelene pleso je kombinacia toho co si poslal - zo zaciatku je to lepsie, potom od odbocky na Biele pleso je su aj rozbite casti s kamenmi ako si poslal, miestami aj horsie.
Start, Hrebienok a Popradske das aj na cestaku. Sliezsky dom das tiez na cestaku ale uz musis byt opatrnejsi - tam je ten asfalt asi najhorsi.
Ako uz sa spominalo, ta trasa je na tom ovela horsie, ako ten ukazkovy zaber #1. Odporucam si pozriet napr. toto video: https://www.youtube.com/watch?v=jzE0wRkDOo0, je sice starsie, ale nemyslim si, ze su tam zasadne zmeny. Treba ratat so strmymi usekmi po volnych kamenoch, ako aj usekoch po skalach, navyse casto mokrych...
Zaroven treba ratat s masami turistov, ktori budu komplikovat vyjazd aj zjazd, v sezone je tam velmi vhodne ist skoro rano.
Pôjdem na inom bicykli, ako mám na fotke Video je super, vyzerá to celkom na turistiku. Uvidím na mieste, koľko sa podarí, alebo či sa otočím.
Plánujem ísť ešte pred prázdninami v strede pracovného týždňa ráno, takže nepredpokladám davy turistov.
Pôjdem na inom bicykli, ako mám na fotke Video je super, vyzerá to celkom na turistiku. Uvidím na mieste, koľko sa podarí, alebo či sa otočím.
Plánujem ísť ešte pred prázdninami v strede pracovného týždňa ráno, takže nepredpokladám davy turistov.
Tak ja som sa tam vydriapal na HT biku, ale aj som si dost potlacil (odhadujem, ze kludne aj 150m vyskovych z celkovych 600m) a bohuzial aj smerom dole, hlavne v uzsich usekoch, kvoli turistom a zopar vybranych/nebezpecnejsim miestam.
Ale destinacia je to pekna a celkove prevysenie/narocnost nie je zas az taka velka, ale nie je to na zazitkovu cyklojazdu
Zelene pleso v lete je posledna vec kam by som niekoho zobral na bike ? Glevo to spropagoval dost dobre ale je to vyslovene zimna cyklotrasa v lete je to na dve veci ?
Cize kto chce MTB v Tatrach tak na Start z Lomnice pekne popod staru lanovku od Grandu , Hrebienok ist po starej zjazdovke z lavej strany od zubacky nie z prava po asfaltke, Sliezsky uz po ceste je super povrch je uz samotne MTB ? a na Popradske sa dostanete terenom ponad elektrickovu trat cez vyhliadky. Na Strbskom sa da pojazdit potom toho viacej ci uz k skokanskym mostikom alebo okolo plesa ci rozne singlace. Vyborna MTB cesta vedi popod cestu slobody atd. V podstatne sa clovek vie dostat na horaku zo Strbskeho az do Lomnice iba MTB terenom ale pre neznaleho to nebude mozne ani Glevo to nepozna ? ten jazdi furt po ceste. Cize kto chce jazdit v TA3 je tu toho pozehnane...ale nie Zelene pleso ? to je cista grcka v lete.
Na Zelené pleso som nakoniec nešiel (ani som to nemal v hlavnom pláne, bol to len doplnkový cieľ). Ale aspoň po Šalviový prameň sa mi podarilo vyjsť, ísť až hore by som nestíhal.
Táto časť nebola až taká náročná ako som sa obávali, väčšinu som prešiel na bicykli. Zvyšok by sa dal asi tiež, ale pešo to bolo rýchlejšie
Ľudia boli, ale nie toľko, koľko si ich predstavujem v Tatrách
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Následne ešte vlaky nášho Náhodného dopravcu meškali tak vhodne, že som v Poprade stihol rýchlik, v ktorom má ohúril kožený vagón ... teda pokojne by som vymenil polhodinové meškanie za textilné poťahy ... edit: už mešká trištvrte hodinu...
na tom tzt asi nebudeš vedieť, či?
edit: zelená je enduro nebíčko, chrániče som nepotreboval ...
edit2: dole to islo rychlo tak som sa este hecol na Brncalku, hore morda na slnkom natopenych usekoch, dole super, najprv winter trail a este cesticka ku teniske parada ...
Ide mi teda o to, aby som si vedel zvážiť, koľko budem nosiť/tlačiť a koľko jazdiť, teda či sa mi vôbec oplatí sem zachádzať
Druhá otázka: Ako sú zjazdné ostatné cyklotrasy do kopcov v Tatrách (Štart, Hrebienok, Sliezky dom, Popradské pleso)? Sú niekde nejaké problémy?
Ďakujem
Start, Hrebienok a Popradske das aj na cestaku. Sliezsky dom das tiez na cestaku ale uz musis byt opatrnejsi - tam je ten asfalt asi najhorsi.
Zaroven treba ratat s masami turistov, ktori budu komplikovat vyjazd aj zjazd, v sezone je tam velmi vhodne ist skoro rano.
Tak ja som sa tam vydriapal na HT biku, ale aj som si dost potlacil (odhadujem, ze kludne aj 150m vyskovych z celkovych 600m) a bohuzial aj smerom dole, hlavne v uzsich usekoch, kvoli turistom a zopar vybranych/nebezpecnejsim miestam.
Ale destinacia je to pekna a celkove prevysenie/narocnost nie je zas az taka velka, ale nie je to na zazitkovu cyklojazdu
Cize kto chce MTB v Tatrach tak na Start z Lomnice pekne popod staru lanovku od Grandu , Hrebienok ist po starej zjazdovke z lavej strany od zubacky nie z prava po asfaltke, Sliezsky uz po ceste je super povrch je uz samotne MTB ? a na Popradske sa dostanete terenom ponad elektrickovu trat cez vyhliadky. Na Strbskom sa da pojazdit potom toho viacej ci uz k skokanskym mostikom alebo okolo plesa ci rozne singlace. Vyborna MTB cesta vedi popod cestu slobody atd. V podstatne sa clovek vie dostat na horaku zo Strbskeho az do Lomnice iba MTB terenom ale pre neznaleho to nebude mozne ani Glevo to nepozna ? ten jazdi furt po ceste. Cize kto chce jazdit v TA3 je tu toho pozehnane...ale nie Zelene pleso ? to je cista grcka v lete.
Táto časť nebola až taká náročná ako som sa obávali, väčšinu som prešiel na bicykli. Zvyšok by sa dal asi tiež, ale pešo to bolo rýchlejšie
Ľudia boli, ale nie toľko, koľko si ich predstavujem v Tatrách