Caute,potreboval by som poradit,jazdim asi 80% lesy,20% cestu,posledne styri roky ma to velmi chytilo som aj spokojny z bicyklom ktory mam je to Trek 8500,vybava komplet osadeny XT,ale ako kazdy neda sa do nekonecna jazdit na jednom a tom istom bicykli,viete co tym myslim ,kazdeko laka nieco nove a napredovanie,takze rozmyslam nad 29tkou u vyrobcu chcem zostat a je to model konkretne Trek Stache 8 2014,vopred dakujem za rady.. http://www.bajkula.sk/e-shop/vsetky-kategorie/bicykle/panske/horske-29%C2%B4%C2%B4/stache-8-2014
Superfly 8 je taký najvhodnejší za takú cenu. Aj ten 7 je ok (ak ti nevyhovuje farba , vidlicu má RS Reba, ktorá je tiež dosť dobrá, brzdy má tiež shimano a kolesá majú identické, len tie kluky by si si vymenil. Najlepší by bol 9, ten na rozdiel od tých nižších radov má kolesá DT Swiss. To robí podstatný rozdiel. Kolesá sú najvačší mínus Superfly 6, 7 a 8. Náboje majú Bontrager FCC, priemyselné ložiská, to je super, ale tie ráfy sú dosť zlé. Ťažké a pätku majú nejakú divnú, správne napchať plášte do nich je priam nemožné. TREK zmenil dizajn rámu Superfly od 2014 a to dosť k lepšiemu. 2011-2013 boli iné, ja mám ten. Zlepšili práve to, čo tam najviac chýbalo; skrátili zadnú stavbu = pevnejší rám, 142x12 os vzadu, zahnutá sedlová trubka = lepší uhol na pedále, stred nižšie o 5mm a vnútorné vedenie káblov. Taktiež pribudla veľkosť 18,5". Ja som bol presne medzi 17,5" a 19" presne 18,5 by som bral. Ak by sa dal kúpiť len rám...
Ja si myslím, že okrem iného tá ich G2 geometria fakt funguje. Je rýchly, stabilný a zároveň aj obratný. Čo sa aj hovorilo o 29er, že je neobratný, ja ten pocit vôbec nemám. Aj hodnotenia majú veľmi dobré,
tu je pre X-Calliber 7 2014: http://www.bikeradar.com/mtb/gear/category/bikes/mountain-bikes/29er/product/review-trek-x-caliber-7-47752/ dostal 4.5 z 5
tu je pre Superfly 7 2014: http://www.bikeradar.com/mtb/gear/category/bikes/mountain-bikes/hardtail/product/review-trek-superfly-7-14-48724/ dostal 4/5 rating mu trochu znížili práve tie kľuky.
no ked to porvnáme zakladná foxa pojde učite nenej citlivo ako reba na 7mičke... další rozdiel len v presmyku a klukách.... takže na zváženie je aj 7mička a slabšie kluky vymeníš za kilo a ešte ti zostane.. brzdy deore 615 a SLX su skoro identické s rovnakým výkonom.... takže ani ta 7mička nebude zlá a 200e maš na vylepšenia s tým že nove zhodené veci dá do bazáru
alebo tie peniaze investovať do lepších kolies napr RM XL29 či SH55 29
Da sa aj tak ako zihadlo pise, no ja ked uz som sa rozhodol kupit bike tak bez toho aby som potom musel nieco menit a riesit. Ta foxka ide tusim lepsie ako moja dual air Sidka co mam na druhom biku.
Dnes som mal možnosť si otestovať prvý krát v živote 29tku,konkrétne Ghosta 2975,komplet XT,aj nad ním uvažujem,môžem ho zároveň aj kúpiť,je na predaj...pre mňa osobne pocity z prvej jazdy,viac plusov ako mínusov,do kopca v pohode,len malinko odchilka od 26tky,a to som mal pred tým o 2,5 kila ľahší beik,zjazd krásny,rýchly ako pred tým nie a hlavne bicykel sa správal pri zjazde kľudne bez nejakého hadzania,nervozity,rovinka RAKETA ,jediné čo by som na ňom menil kolesá,sú citeľne ťažké,a kúpiť nejaké ,ľahšie,tuhšie,by bol pekne drahý upgrade,ale určite taký ktorý by som neľutoval,ešte skúsim otestovať toho treka a uvidím čo mu sa. priklonim,pekný večer.
jasne vyskusaj aj ten TREK, v trekbikesbb maju Supefly 7 uz len 21,5ku,inde este su aj ine velkosti asi. Plusom su pevne osy vpredu aj vzadu,ghost sa mi zda ze ma iba vpredu.
Tak ako sa tu spominalo kolesa na treku su pekne tazitka ale zase su TLR. a keby ta zaujimala hmotnost tak SUPERFLY 7 v 17.5" ma 11,4kg.
Ghost HTX 29er by tiež nebola zlá voľba. Pre nás s kratšími nohami, ten rám celkom vyhovuje, horná trubka je o niečo nižšie v kritickom mieste vďaka tomu dizajnu s tým trojuholníkom a tak sa tam získa na standing clearance. Aj celkovo je to dobrý bike, tu je hodnotenie podobného: http://www.bikeradar.com/mtb/gear/category/bikes/road/product/review-ghost-htx-29-actinum-9000-12-46393/ dostal 4,5/5 čo je ozaj super hodnotenie. Ja by som sa ajtak viac priklonil k TREKu. Predsalen rám má o niečo dlhší. Ano, zadné koleso je klasický 135, nieje to pevná os. Kolesá má možno ešte trochu horšie, ráfy sú asi lepšie, ale náboje má XT, to sa nedá porovnať s Bontrager FCC, ktoré sú na priemyselných ložiskách. S veľkosťami TREK je to problém v tomto čase. Už v Júli je neskoro. Veľa šťastia. Možno si pozeral aj bazar, všmol som si tam Superfly 8, ale vo veľkosti 18,5, ak by si sa predsalen pre tú veľkosť rozhodol, tak pozri: http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-pevne-a-hardtail/213290/trek-superfly-8-2014.html
Vďaka za tie rady,a ten Trek by sedel podla mna určite,mal som pred tým 8500-18,5 a sedel perfektne,len tá červená farba,to neni pre mňa,viem že teraz z tých farieb už neni moc na výber,to by som musel aj šatník vymeniť
Nazdar,nekupil som este nic,i ked mal som jazdu na tom treku superfly 7-krasny stroj a este bol aj velmi pekne osadeny,celkova hodnota testovacieho bicykla 2790 euriciek ,moj nad limit,a co som jazdil tie lacnejsie modely,bicykle boli podstatne tazsie a pri tych 29nach,tie kolesa by mali byt lahke,pri tych lacnejsich modeloch niektore kolesa vazili 5,6 kila ,uz vela bicyklov neni ani v ponuke tohtorocnych,tak neviem ci nepockam na nove modely,ale jednoznacne som presvedceny ze 29,chce to trochu viacej investicie ale vysledok je o to lepsi,aspon ja to tak citim,skratka sadla mi ta velkost kolies na 100%.
Ak si ešte nekúpil, mám takýto typ pre teba: http://cyklobazar.cz/inzerat/328249/trek-superfly/ Je to Sperfly 7, 19,5 - tvoja velkosť!!! Je to síce v ČR, ale to sa ti oplatí tam ísť, alebo si ho dať poslať (nieje to problém, už som viacero vecí z čr kúpil na dobierku). Výde ťa okolo 800€ po prerátaní, to ti ostane dosť na upgrade kolies a kľuk.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tie FSA kluky na 7micke su vraj nic moc a predajca ma na ne dost reklamacii...
Ja si myslím, že okrem iného tá ich G2 geometria fakt funguje. Je rýchly, stabilný a zároveň aj obratný. Čo sa aj hovorilo o 29er, že je neobratný, ja ten pocit vôbec nemám. Aj hodnotenia majú veľmi dobré,
tu je pre X-Calliber 7 2014: http://www.bikeradar.com/mtb/gear/category/bikes/mountain-bikes/29er/product/review-trek-x-caliber-7-47752/ dostal 4.5 z 5
tu je pre Superfly 7 2014: http://www.bikeradar.com/mtb/gear/category/bikes/mountain-bikes/hardtail/product/review-trek-superfly-7-14-48724/ dostal 4/5 rating mu trochu znížili práve tie kľuky.
alebo tie peniaze investovať do lepších kolies napr RM XL29 či SH55 29
Tak ako sa tu spominalo kolesa na treku su pekne tazitka ale zase su TLR. a keby ta zaujimala hmotnost tak SUPERFLY 7 v 17.5" ma 11,4kg.
Aj ferrari je cervene....
ved 8-micka stoji teraz vo vypredaji 1350.