Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
Caute, aktualne riesim podobnu zalezitost s vhodnym vyberom velkosti ramu AL 5.9. Moje parametre su 190cm, inseam 91, Canyon calculator mi vyhodil Lko, ale tiez ma rozum akosi tlaci do XLka, ma s tym niekto skusenost??
potřeboval bych poradit s velikostí kola – mám doma 2 AL SLX 7.9 – M a L. Mám 178cm, 83cm nohy. Objednal jsem L, a u něj mám v botách cca 0,5 cm nad kostí (nikoliv nad pytlíkem) – takže by nějaký neopatrný seskok docela bolel. Tak jsem pro jistotu zkusil ještě M a to je na výšku ideální, mám ale strach, že možná trošku malé. Můžete poradit?
Fotky ke srovnání v příloze. M = zleva doprava, L = zprava doleva. Ostatní jsou označené. Nemám na sobě nášlapy, ale jsou stejně vysoké.
Osobně se cítím o něco lépe na L, ale bojím vysoké horní trubky. M mi přijde až moc cestovní pozice, ale zase je nižší trubka. Ale mozna by M zachranil delsi predstavec?
Ďakujem, ako hovorím, aj ja tak rozmýšľam, ale trochu sa obávam tých kolies - 29'' - nikdy so také nejazdil a nemám odskúšané ...
ahoj,
ja som mal tiež obavu z 29"
inak mám miery asi ako ty a zobral som M, aj keď mi to dávalo že S
na jeseň som predal starý bajk a nejako s am nepodarilo vystriehnuť Outlet u Canyona, až v decembri som objednal Grand Canyon AL 6.9
keď som naň sadol, takmer vôbec som nezbadal zmenu vo veľkosti kolies. teda zmena bola badateľná, ale nie tak, žeby som z toho ostal vykoľajený a vôbec mi to nevadilo...
Caute, aktualne riesim podobnu zalezitost s vhodnym vyberom velkosti ramu AL 5.9. Moje parametre su 190cm, inseam 91, Canyon calculator mi vyhodil Lko, ale tiez ma rozum akosi tlaci do XLka, ma s tym niekto skusenost??
ja mám 191 cm a mám XL pri rovnakom bajku...Ako bolo vyššie povedané, jednoznačne XL...
Borci potrebujem radu s tu moju telelskopku na spectral al 5.0 2016... Dnes už som aj odvzudsnil.. Nafukane na 250pai by malo byť ale tým si niesom.uplne istý... Jak som to urobil tak zo začiatku super vysuvalo sa a po nejakých 10 sa to začalo spomaľovať až nakoniec nič... V com to kurna bude... Počtom cyatreleni to zrejme není odmedzene.. Resp nepredpokladám zo po takom malom počte by to nevystrelilo
potřeboval bych poradit s velikostí kola – mám doma 2 AL SLX 7.9 – M a L. Mám 178cm, 83cm nohy. Objednal jsem L, a u něj mám v botách cca 0,5 cm nad kostí (nikoliv nad pytlíkem) – takže by nějaký neopatrný seskok docela bolel. Tak jsem pro jistotu zkusil ještě M a to je na výšku ideální, mám ale strach, že možná trošku malé. Můžete poradit?
.....
Osobně se cítím o něco lépe na L, ale bojím vysoké horní trubky. M mi přijde až moc cestovní pozice, ale zase je nižší trubka. Ale mozna by M zachranil delsi predstavec?
Díky,
Jirka
tie linky na videa nafunguju...
podla foto je ti ok aj to Mko.. dlhsi predstavec by sa mozno hodil.
ale nic nepokazis ani tym Lkom... nemyslim si, ze pri beznom jazdeni si budes vajcia buchat o hornu ramovu trubku alebo o predstavec
priznam sa, ze mam 188cm a take nieco som nikdy neriesil, a pritom mozno aj ja keby som sa postavil hentak s mojim trekom, tak si tiez budem vajcia suchat o hornu ramovu trubku ... bike mam Trek Superfy 21,5" ... najdes ho na mojich foto v profile.
Takze aj na zaklade Vasich odporucani a rad som sa nakoniec rozhodol pre kupu Canyonu GC AL 4.9 velkost L. Objednal som ho v piatok 29.4., v utorok 3.5. mi ho poslali, vo stvrtok 5.5. mi ho mali dorucit ale bol som v case dorucenia v praci a kurier nemohol ist mimo svoj rajon, tak mi ho dorucili az na druhy pokus v piatok 6.5. Hned v piatok vecer som ho zmontoval a tu je vysledok ...
Attachment:
WP_20160507_004.jpg
Chcem sa vsak opytat dve veci: 1) po namontovani predneho kolesa mam pocit ze je blizsie k lavej nohe vidlice (pri pohlade z biku) a nie je uplne v strede. Ked som sa to snazil odmerat metrom, tak sa mi zdal rozdiel niekolko mm. Je to podla Vas v poriadku? Mozem na biku jazdit a neposkodi sa tym alebo sa tu musi hned opravit?? vsimol som si ze sa to niekolko stran dozadu riesilo. Napisal som aj do Canyonu tak som zvedavy na odpoved.
2) druha vec je ta, ze mam prvy bike s kotucovymi brzdami a chcem sa preto opytat, ci je normalne ked idem na bicykli a dlhsi usek bez brzdenia a potom stlacim brzdu, tak na zaciatku zacut male cinknutie?? vsimol som si to pri prednej brzde, pri zadnej som to akosi neregistroval.
kimlo Taky si rikam, na rovinu bych asi zvladl obě velikosti zatim co jsem se ptal, tak mam nazory - ber M, na L bys byl kastrovany. Ber L, M je male. Vezmi uplne jine kolo.
Rikam si, ze M s predstavcem a malym offsetem na sedlovce by bylo asi ok. Ale na L se pri jizde citim jako doma
Pri pohľade na tie foto by som určite bral L. Myslím, že to M by nebolo moc pohodlné na dlhšie jazdy. Samozrejme ide len o môj názor a moje preferencie.
koffeeCZ Ja mam 180/82 a co sa tyka velkosti mam uplne jasno, full mam Lko tj 48cm a to preto ze ram je zhora prehnuty a so standoverom problem nieje. Ale vsetky HT s klasickym ramom ktore som mal boli 44-45cm max tj Mko a k nim som dal dlhsi predstavec. Na 48-50cm HT som mal vzdy vrchnu trubku po zoskoceni zarazenu v rozkroku (to pises aj ty) a to nieje na MTB ziaduce. Takze odpoved je idelane by na dlzku bolo Lko s kratsim predstavcom ale koli kratsim noham ti treba Mko s dlhsim predstavcom.
Nema a neposlali.. Tiež som to pred mesiacom riešil... Sedlovku som aj odvzusnil ale stále mi to po pár razoch zblbne.. Ešte ro dnes odvzdusnim nafukam a uvidime či to pojde.. Včera som to len odvzdusnil a tlak som neskontrolocal ani nedofukoval.. Snáď to nebudem muset reklamovať
druha vec je ta, ze mam prvy bike s kotucovymi brzdami a chcem sa preto opytat, ci je normalne ked idem na bicykli a dlhsi usek bez brzdenia a potom stlacim brzdu, tak na zaciatku zacut male cinknutie?? vsimol som si to pri prednej brzde, pri zadnej som to akosi neregistroval.
To cinknutie si nevsimaj:) je to normalne, kedze tam brzdove platne nedrzi skrutka ale iba zavlacka, tak to niekedy takto cinkne, resp. to moze byt aj posunom dosiek pri dosadnuti na kotuc v ramci vole v uchyteni.
Este raz pisem, kedze sa to tyka mojho noveho spectralu a predosli prispevok bol nejak prehliadnuty.Zacinam byt sedivy...Prosim vasi o vyjadrenie k mojmu problemu, lajbavosti, poruche alebo ako to nazvat...Novy bicykel...sedlovka reverb stealth...urobim vsetko ako mám...odvzušním, nafúkam na tlak, priberane dotiahnem sedlovku...zo zaciatku na nastaveni total " - " ide super...po niekolkych vystreloch pomaly klesa.. pridam na max " + ". Prvych par krat ozaj dobre, a neskor 15+ mam pocit ze rychlost opat pomaly ustupuje, az sa domnievam ze mi to opat nakoniec nevystreli. Je to bežné, niečo som neurobil dobre, alebo je niečo vadné ? Aj ovladač mam pocit ze po tych vystreloch nezostava uplne napnuty ale po mm sa pomalilicky vsuva ...Mám ho do dvoch mesiacov takze je to v zaruke. Ďakujem moc za rady
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Fotky ke srovnání v příloze. M = zleva doprava, L = zprava doleva. Ostatní jsou označené. Nemám na sobě nášlapy, ale jsou stejně vysoké.
Videa jsou tady:
M (nižší sedlo) = https://www.youtube.com/watch?v=HXE6twXIzeg
M (sedlo ok) = https://www.youtube.com/watch?v=8vOh0DtaTZo
L = https://www.youtube.com/watch?v=gRSWAfc10-Q
L2 = https://www.youtube.com/watch?v=Gem19UVTyro
Díky,
Jirka
ahoj,
ja som mal tiež obavu z 29"
inak mám miery asi ako ty a zobral som M, aj keď mi to dávalo že S
na jeseň som predal starý bajk a nejako s am nepodarilo vystriehnuť Outlet u Canyona, až v decembri som objednal Grand Canyon AL 6.9
keď som naň sadol, takmer vôbec som nezbadal zmenu vo veľkosti kolies. teda zmena bola badateľná, ale nie tak, žeby som z toho ostal vykoľajený a vôbec mi to nevadilo...
ja mám 191 cm a mám XL pri rovnakom bajku...Ako bolo vyššie povedané, jednoznačne XL...
.....
Díky,
Jirka
tie linky na videa nafunguju...
podla foto je ti ok aj to Mko.. dlhsi predstavec by sa mozno hodil.
ale nic nepokazis ani tym Lkom... nemyslim si, ze pri beznom jazdeni si budes vajcia buchat o hornu ramovu trubku alebo o predstavec
priznam sa, ze mam 188cm a take nieco som nikdy neriesil, a pritom mozno aj ja keby som sa postavil hentak s mojim trekom, tak si tiez budem vajcia suchat o hornu ramovu trubku
Chcem sa vsak opytat dve veci: 1) po namontovani predneho kolesa mam pocit ze je blizsie k lavej nohe vidlice (pri pohlade z biku) a nie je uplne v strede. Ked som sa to snazil odmerat metrom, tak sa mi zdal rozdiel niekolko mm. Je to podla Vas v poriadku? Mozem na biku jazdit a neposkodi sa tym alebo sa tu musi hned opravit?? vsimol som si ze sa to niekolko stran dozadu riesilo. Napisal som aj do Canyonu tak som zvedavy na odpoved.
2) druha vec je ta, ze mam prvy bike s kotucovymi brzdami a chcem sa preto opytat, ci je normalne ked idem na bicykli a dlhsi usek bez brzdenia a potom stlacim brzdu, tak na zaciatku zacut male cinknutie?? vsimol som si to pri prednej brzde, pri zadnej som to akosi neregistroval.
kimlo Taky si rikam, na rovinu bych asi zvladl obě velikosti
Rikam si, ze M s predstavcem a malym offsetem na sedlovce by bylo asi ok. Ale na L se pri jizde citim jako doma
Pri pohľade na tie foto by som určite bral L. Myslím, že to M by nebolo moc pohodlné na dlhšie jazdy. Samozrejme ide len o môj názor a moje preferencie.
ma byt v príbale aj sada na odvzdusnenie Reverba a Guide brzd??
Poslali ju dodatočne ak chýbala?
Diki
To cinknutie si nevsimaj:) je to normalne, kedze tam brzdove platne nedrzi skrutka ale iba zavlacka, tak to niekedy takto cinkne, resp. to moze byt aj posunom dosiek pri dosadnuti na kotuc v ramci vole v uchyteni.
EDIT: vidím, že sa na to medzitým vyjadril v inej téme
EDIT: vidím, že sa na to medzitým vyjadril v inej téme
hej hej pozerám