Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
7.0 jednoznacne. Dovody v porovnani so 6.0
Radenie: Shimano XT - oproti Sram NX (XT je o 2 triedy lepsie!)
Brzdy: Shimano XT - oproti SRAM Level TL (XT je vyrazne lepsie)
Teleskopka (!) na 7.0 - LUXu velmi pomaha v technickych pasazach - kompenzuje "nedostatky" Luxovej geometrie
Vidla a tlmic je na 7.0 na veeelmi dobrej urovni.
A to vsetko za 500 EUR navyse oproti 6.0. Nie je o com. Pokial na to mas, tak kup 7.0.
Ten 8.0 je uz pre bezneho jazdca overkill. Uz ten rozdiel oproti 7.0 velmi citit nebudes. A udrzba SRAMu ta vyjde drahsie ako udrzba Shimano komponentov.
Kedze si spominal Lux 7, predpokladam, ze neuron mas 8cku (2700 EURO vs 3400 Lux)
Ktore komponenty su podobne?
Radenie
GX vs XT (nech si porovnava kto chce co chce podla mna je XT na vyssej urovni)
Brzdy
zakladne Guide T vs XT
Vidla
Fox Rhythm vs Fox Performance Elite
Tlmic
Performance vs Performance Elite
Rafky
1900 vs 1700
tomasspura presne Sram aj Guide som mal na E*****. 7ku som zobral lebo je cela Shimano, nech si hovori kto chce co chce. Moja preferencia bola nemat uz Sram. Co mi trocha vadi je naboj 350 vs 240s co som mal povodne. Tu je horsi/menej zubovy Ratchet a obcas je to zaber akoby do prazna. Hlavne v technickom terene to pocitis.
@Pnr - pozastavil som sa nad tvojou hlupou poznamkou, ze na Neurone by si to mal lacnejsie ale nechcel som to komentovat, lebo sa riesilo ine. Ale ked si nedas povedat...
Ked trepnes blbost, tak to chce ferovo si to priznat. Ja som tiez kupil Sparka na XT za 2400. V roku 2014. A v tom roku kupil za 2 litre kamarat Nervaka. A co to hovori ? Nic. Lebo teraz taky bike za tie peniaze nekupis.
Ale svojou dementnou poznamkou chalana zneistis, ze ci predsa len nerozmysla zle. A ked ti to niekto vysvetluje tak sa ohradis ze si vlastne kupil minule a na hline.
Dobre si mi nalozil. Mozno som si tu poslednu vetu o cenovom rozdiele mohol odpustit. Od kedy som kupil svoj bike az tak nesledujem ceny/vybavy atd. Akurat teraz ked som sa pozrel na toto tak ma zaskocilo. Osobne mam pocit, ze sa pomaly vytraca rozdiel medzi direct trade a klasickymi znackami (Napr Giant, Trek).
Uz k tomu nemam co povedat, akurat netreba vynechat vecernu modlitbu za vahadla
Chcel som ešte napísať že ja už mám KO Pressfit. Jeden mi dávali na 3 rámy čo sa samozrejme nemá robiť aj keď mi ten Adam z Canyon tvrdil že to nevadí. Tak to vadilo bohužiaľ. Ale nemám nervy to tam zas posielať tak to idem vymeniť sám.
Ale nové váhadlá držia dobre že chalani? Do 300km som sa modlil, teraz to sekám hlava nehlava už ťahá na 1000km to nové a vyzerá že to asi aj prežije.
Hej. Vyzera, ze to mohla byt nejaka vyrobna vada spoja (hlinik-ocel-hlinik). Mozno vadna seria. Co sa tu objavilo tak to su jednotky kusov - aj v cesku alebo DE. Asi to uz vyriesili. Ja mam tiez nabehanych asi 1000km a vyzera ok.
CanyoPuká mi to pri šlapaní na obidvoch stranách. Kľuky som samozrejme dal dolu, prečistil, premazal, ale nepomohlo to takisto aj pedále pre istotu. Stačí aj jemné šlapať a pukoce to tam. Čakám kým mi z mtbikeru príde Pressfit, lisovačka a vylisovačka ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Radenie: Shimano XT - oproti Sram NX (XT je o 2 triedy lepsie!)
Brzdy: Shimano XT - oproti SRAM Level TL (XT je vyrazne lepsie)
Teleskopka (!) na 7.0 - LUXu velmi pomaha v technickych pasazach - kompenzuje "nedostatky" Luxovej geometrie
Vidla a tlmic je na 7.0 na veeelmi dobrej urovni.
A to vsetko za 500 EUR navyse oproti 6.0. Nie je o com. Pokial na to mas, tak kup 7.0.
Ten 8.0 je uz pre bezneho jazdca overkill. Uz ten rozdiel oproti 7.0 velmi citit nebudes. A udrzba SRAMu ta vyjde drahsie ako udrzba Shimano komponentov.
no ano, ale "pribalili" ti o skoro 4kg viac
Kedze si spominal Lux 7, predpokladam, ze neuron mas 8cku (2700 EURO vs 3400 Lux)
Ktore komponenty su podobne?
Radenie
GX vs XT (nech si porovnava kto chce co chce podla mna je XT na vyssej urovni)
Brzdy
zakladne Guide T vs XT
Vidla
Fox Rhythm vs Fox Performance Elite
Tlmic
Performance vs Performance Elite
Rafky
1900 vs 1700
https://www.singletracks.com/mtb-reviews/canyon-neuron-al-9-0-test-ride-review/
Komplet XT, DT 1500, Fox Performance Elie... neviem kde schovali tie kila
a nemozme zase porovnavat akciove ceny a podobne, ak chceme byt fer.
https://www.canyon.com/en-sk/mountain-bikes/trail-bikes/neuron/neuron-cf-9.0/2472.html?dwvar_2472_pv_rahmenfarbe=BK%2FGY#all-components-section-tab
cena ako lux, akurat horsia vidla, horsi tlmic, horsie brzdy
Ked trepnes blbost, tak to chce ferovo si to priznat. Ja som tiez kupil Sparka na XT za 2400. V roku 2014. A v tom roku kupil za 2 litre kamarat Nervaka. A co to hovori ? Nic. Lebo teraz taky bike za tie peniaze nekupis.
Ale svojou dementnou poznamkou chalana zneistis, ze ci predsa len nerozmysla zle. A ked ti to niekto vysvetluje tak sa ohradis ze si vlastne kupil minule a na hline.
Uz k tomu nemam co povedat, akurat netreba vynechat vecernu modlitbu za vahadla
Btw. ako sa prejavoval ten Pressfit?
Hej. Vyzera, ze to mohla byt nejaka vyrobna vada spoja (hlinik-ocel-hlinik). Mozno vadna seria. Co sa tu objavilo tak to su jednotky kusov - aj v cesku alebo DE. Asi to uz vyriesili. Ja mam tiez nabehanych asi 1000km a vyzera ok.