Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
Zdeavim rozmyslam nad canyon lux trail , mam 182 cm a inseam mam 89 ruky asi tiez trochu dlhsie kalkulator my vyhadzuje velkost M ale ked dam o 183cm uz je to medzi M a L u klasickeho luxu by som isiel asi do L ale lux trail je dlhsi tak neviem som presne medzi M a L
Zdeavim rozmyslam nad canyon lux trail , mam 182 cm a inseam mam 89 ruky asi tiez trochu dlhsie kalkulator my vyhadzuje velkost M ale ked dam o 183cm uz je to medzi M a L u klasickeho luxu by som isiel asi do L ale lux trail je dlhsi tak neviem som presne medzi M a L
Ja mám tie isté rozmery postavy. Ruky , ale neviem a sú dosť (okrem iného) podstatné. Ja som si vybral M. Oni tie rozmery podľa postavy nie sú na 100% určujúce. Vyskúšaj to niekde lebo kúpiš zle. 50 ku 50 sú dosť na hovno šance. Ja si chcem kúpiť teleskopku 160mm a do L-ka by sa mi nevošla.
Ja mam 178cm a rozkrok 79 a mam Mko. Sedi mi podla mna uplne super. Ten bajk ma byt dlhsi. Pri hentakom rozkroku bych siel asi skor do Lka, alebo zhanas kratsi bajk a potom chod radsej do klasickeho Luxa.
BBtrailRider - ja som chcel Neurona 7 AL. Nedal sa objednat. Tak som si dal, nech mi poslu mail, ked sa bude dat. 15.6. mi prisiel mail, ze uz to ide. Na stranke pisali, ze dostupnost august-september. Tak som ho objednal. A obratom mi priel mail, ze mam zaplatit fakturu a bike odoslu. Tak som 17.6. zaplatil. 20.6. platbu obdrzali, 22.6. bike odoslali. 27.6. som mal bike doma.
Lux Trail je naozaj dlhsi. Mam 190 cm, vzdy som mal XL bajky, ale tu mi sedi L akurat. Ak by si mal cestu cez BB, daj vediet, mozes si Lko vyskusat.
Ja som si to inac nechal pri mojich 188cm namerat na bike-fittingu a vyslo mi XL. Tak som aj bral a som spokojny. Aj v mojom profile na foto bicykla vidno kolko sedlovka este trci z ramu .
s 87cm nohami by si sa mal zmestit na oba velkosti co do dlzky sedlovej trubky, tak by som sa rozhodoval podla toho, co preferujem. ci dlhsi natiahnutejsi sportovy posed, vtedy Lko, alebo vzpriamenejsi komfortnejsi, vtedy Mko
Je to tak. Ja som napr. pri Spectrale bol v strede odporúčanej veľkosti, no keď mi prišiel tak sa mi zdal dosť malý, no rýchlo som si zvykol a asi vedia čo robia . Ale asi by mi bolo v pohode aj XL, no v technickom teréne by to nebolo tak hravé. No napr. teleskopku tam mám 170 mm a mám ju vysunutú 8 cm čo nie je najmenej Takže by som tam v pohode mestil aj 240mm Pokiaľ je možnosť, nie je nad to vyskúšať, predsa ten bike nie je lacný a ako sa hovorí, lepšie raz vidieť, alebo v tomto prípade skúsiť ako 100 x počuť
No keby som bral zo svojou vyskou 182 a inseam 89 clasickeho luxa tak by som hral urcite L aj ked kalkulacka ukazujem M ale u luxa traila vobec neviem tam by mi mohlo dadnut zas asi M ne ?
s tou 240tkou by som narabal opatrne, tam este vstupuje do hry aj take ze max. hlbka zasunutia sedlovky do ramu...
Jasné, niečo na tom bude. To ma len tak napadlo teoreticky, no s týmto som nejak nepočítal, ale aj tak sa mi to zdalo už moc. No napr. tá 210 by tam bola asi v pohode, aj keď teda teraz to mám tak v strede. Síce keby sa to dalo o pár cm dať nižšie bolo by to fajn na nejakých padákoch, no zatiaľ som nemal problém ani s tou 170tkou. A asi netreba moc špekulovať a treba hlavne jazdiť Spectral je super bike a v tých padákoch je tá geometria famózna a ten 64 stupňový hlavový uhol spraví dosť a oproti starému biku kde som mal 66 HA sa nezdajú aj tie padáky tak strmé ako kedysi
Modernejsi bike by mat kolmejsiu sedlovku a polozenejsiu hlavu.Spectral je v tomto podla mojho gusta.Funkcne -pozri na anti squat ,kde je neuron v porovnani s inymi bikmi s kde spectral,a malo by ti byt jasne,na ktorom sa ako bude ako slapat. Doba 90 % anti squatov je davno prec. A kilo na vahe tazko poznas ,ale funkcny linkage design veru ano.
Neuron a Spectral su kazdy urceny na uplne iny typ jazdenia. Dnesne XC su tiez modernejsie ako Neuron a maju hlavko ostrejsie... Proste je to bajk kazdy urceny prednostne na nieco ine. No ja zas nerozoznam rozdiel medzi 92 a 112 % anti-sqaud (aj tak hore idem vzdy s privretym tlmicom), ale tahat o 2 kila tazsi bajk hore... tak to teda rozoznam (porovnaval som, co mozes mat za rovnaku cenu 3000 € - Neuron CF8 vs Spectral 125 AL6).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja mám tie isté rozmery postavy. Ruky , ale neviem a sú dosť (okrem iného) podstatné. Ja som si vybral M. Oni tie rozmery podľa postavy nie sú na 100% určujúce. Vyskúšaj to niekde lebo kúpiš zle. 50 ku 50 sú dosť na hovno šance. Ja si chcem kúpiť teleskopku 160mm a do L-ka by sa mi nevošla.
Ja som si to inac nechal pri mojich 188cm namerat na bike-fittingu a vyslo mi XL. Tak som aj bral a som spokojny. Aj v mojom profile na foto bicykla vidno kolko sedlovka este trci z ramu
Jasné, niečo na tom bude. To ma len tak napadlo teoreticky, no s týmto som nejak nepočítal, ale aj tak sa mi to zdalo už moc. No napr. tá 210 by tam bola asi v pohode, aj keď teda teraz to mám tak v strede. Síce keby sa to dalo o pár cm dať nižšie bolo by to fajn na nejakých padákoch, no zatiaľ som nemal problém ani s tou 170tkou. A asi netreba moc špekulovať a treba hlavne jazdiť
edit: no a za cenu Spectralu AL mas Neuron v karbone a lepsej vybave