Chcel by som pomoct s rozhodnutim, ktory z tychto bajkov, pripadne aj iny si mam vybrat.
Momentalne zvazujem:
Canyon Torque CF 7.0
https://www.canyon.com/cs-sk/mountain-bikes/enduro-bikes/torque/torque-cf-7.0/2246.html?dwvar_2246_pv_rahmenfarbe=BK#!accordions=1_0
YT Capra
https://www.yt-industries.com/en/detail/index/sArticle/2346/sCategory/92
Budget je okolo 3300€. Jazdim sice väcsinou traily ale chcem vyskusat nejake enduro. Je to zbytocne ist do väcsich zdvihov? Su tieto bajky vhodne alebo sa mam skor poobzerat po niecom inom?
Vopred vdaka za rady.
Kedze mi dochadza trpezlivost, objednal som si bajk z YT este 9.6.2020. Zatial ho este stale ani len neposlali. Je to normalne cakat takto dlho na nejaky update ohladom bicykla alebo som len ja taky nedockavy?
Dikes za zdielanie vasich skusenosti.
1.) mas bajk so zbytocne velkym zdvihom
2.) mas nespravny objem komory tlmicu a teda progresivitu tlmicu ... je to mozne upravit bud tokenmi na zmenu objemu komory alebo vymenou komory za vacsiu
Bezne chodia spravne nastavene tlmice takmer na doraz, cize v tvojom pripade nejake desatinky mm. Ty cca 17% zdvihu nevyuzivas, to je hodne.
Este je vlastne mozne ze kecas v tom dopade na placku, i tak ale nevyuzivas cely zdvih na tvoje jazdenie.
Milujem takýchto teoretikov, čo vždy jazdia na doraz...
1cm pri placke na 1m drope je ***** Pri 2m drope, alebo zlom 8m polete je to, kde to na doraz pôjde...
Kaper v tlmicoch a vidliciach mas dva druhy tokenov - volume spacer ktory myslis ty a travel spacer ktory v tomto pripade myslim ja. Oba z nich mam v tlmici. Volume spacer na zmensenie objemu komory = zvysenie progresivity tlmicu a travel spacer na zmensenie maximalneho zdvihu tlmicu.
Prestante mudrovat a zacnite rozmyslat, clovek mu tu chce pomoct a vy mu este pritakavate.
PS: v hviedickach su trojpismenkove ludske vetry, asi zabanovane slovo alebo co
A navyše, takí hejteri ako ty, čo sa tu navážajú do ľudí ako napr. ja, začína ich tu byť neúrekom. Tebe môže byť ukradnuté, kde s mojim 160mm endurom jazdím. Ale nie je. Aký to má súvis tuná s radou pre chalana? Poviem ti, že tento rok som už 2x trafil doraz na svojom tlmiči a to ho mám asi rovnako nastavený ako MarianLojka. A preto, z osobnej skúsenosti, som mu povedal svoj názor, že si myslím, že to má ***** nastavené. Lebo príde do situácie, možno častejšie ako ja, kedy ten centimeter využije.
Toto forum ide fakt pekne do p**e.
...na 1cm rezerve samozrejme nie je absolutne nic zle, staci nabuduce nedoskocit nejaku dvojvlnu a hned je po rezerve
Imho prvy ste sa do mna zacali navazat vy, ja som len odpisal rovnakym tonom. Snazim sa tu pomoct dvom ludom zaroven a to uviest na pravu mieru feeling z biku pre Kaper a pomoct s nastavenim tlmicu MarianLojka. Pretoze nech uz jazdite svoje tlmice akokolvek tak 1metrovy drop na placku pri rame so 16% progresivitou nema rezervu 1/6 zdvihu ale ovela menej. A ano pri mojom jazdeni vyuzivam vacsinu tlmicu, na konci dna som vzdy 2-1mm od dorazu a prave ten 1mm je rezerva na velke supy ako dopady zo skokov/dropov do korenov a dalsi 0.5-1mm je rezerva na fakt velke nepredvidatelne dopady na doraz (ktory tym padom nikdy nemam). A to mam len mierne progresivny ram a preto vymeneny volume spacer za o par cisel vacsi.
@foobar pre mna za mna si kupujte i zjazdaky ale potom neradte ludom ze je ok mat nikdy nevyuzitu rezervu 1/6 zdvihu.