..ahoj, som len cyklista-amater a chcem si kupiť "nový" bicykel (asi z tunajsieho bazaru ) doteraz som mal uplne obicajny ale treba trochu aj sportovať a tak trochu spekulujem, ze aky typ sa kupuje pre jazdu v terene ale v terene "hore - dole" t.j: cca (3-10)km stupanie a potom dole kopcom ale aj strmším, samozrejme odrážky smyky a kamene..ak by to bolo po "pekných a rovných" lesných cestičkách nepoviem ale rozbyté cesty a pod?.. čo poviete? ..ide mi len o to, či crossovy vydrží napríkad ten istý nápor na rám, rafy atd..a či vôbec má zmysel o tom uvažovať pri cene bicykla do cca 500€..
Crossový bike je približne 30% terén a 70% cesta. osobne by som išiel do MTB. Cross je taký nemastný-neslaný. na ceste je pomalý a v teréne žiadna sláva. a ešte k tomu MTB sú krajšie.. kolko meriaš?
aha no ja som natrafil na toto ako prvé, druhé "cyklofora" som ani nehladal..hlavne mi ide o tu odolnosť crossoveho v horskeho ale ked si predstavim tie kopce a cesty tak asi ostanem predsa len pri "MTB", no vsak este uvidím
Ale vaznejsie. Pokial ta nebavi motat sa medzi autami tak ti viac pasuje MTB. Cross by som si kupil ak by zakladom mojej vasne bolo nalozit brasny a vydat sa na dlhu put. Obcas o tom snivam ale asi je na to uz neskoro.
..no a ked pozeram na "cross v mtb", tak tie horske "sú fakt krajsie"..dlhsie som na bicykli nesedel, nebol cas ale teraz chcem aspoň trochu zacať, hlavne pre zdravie..ak sa mozem opytať (nepatri to sem, pardon) zacal som o zdraví ako je to pri mtb s chrbticou človeka?..mam niekedy problem s krizami..
K posedu by som priratal aj predklon. Prilis sportove nastvena vyska sedadla voci riaditkam tiez neprospieva krizom. Tak isto zle nastaveny sklon sedadla - malo by byt vodorovne plus drobe korekcie aby sa dobre sedelo.
Ahoj k Tvojmu popisu určite MTB. Cross - ako už spomínal Pišta - je skôr pre cykloturistiku, kde veľkú väčšinu putuješ asfaltom a kde-tu využiješ príjemné poľné alebo šotolinové cesty. K tým krížom - aj vhodným cvičením sa dajú kríže - teda svalstvo okolo nich - spevniť + k tomu spomínané funkčné handry a správny posed a je to OK.
jj. doma sem-tam cvičím, no, zacal som len pred 3-mi tyzdnami po tyzdnovej "akoze marodke", fajciť som prestal pred 4-mi rokmi, tak a teraz este aj kapku schudnuť, pri robote aspoň ja schudnuť neviem, no vsak uvidím, sa aj hovori: kym hruby schudne, chudy zo.... ale to už prehanam, pardon, čaute..
Podla mna ber MTB. Ja som na MTB jazdil aj dialkove tury s taskami po Slovensku, po Morave a vôbec mi nevadilo, ze mam MTB. Ak teda nechces "trhat" rychlostne rekordy na cestach...
Ba prave naopak, ked som sa s nalozenym bikom dostal na zlu cestu, alebo na "polnacku" - bol som vdacny za MTB....
Jednoznačne MTB. Po asfalte ide cross ľahšie, ale akonáhle zídeš z asfaltu do nejakého ľahšieho terénu, tak zistíš prečo radšej MTB než cross . Na crosse som jazdil necelý rok a hneď na to som ho predal.
Ber určite MTB .Na ceste ide tieť dobre a nikdy nevieš do jakeho lesa sa dostaneš a mtb ti to zvládne.Cros je taký ako písali nemastný neslaný iba po cestách.No neviem aké sú u teba cesty ale u nás je to porozbijané takže ani na ceste neoľutuješ mtb.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ba prave naopak, ked som sa s nalozenym bikom dostal na zlu cestu, alebo na "polnacku" - bol som vdacny za MTB....
to pista: Nikdy nie je neskoro
OT
OT OFF