Chcel by som sa podelit o svoju neprijemnu skusenost s reklamaciou v tejto spolocnosti a varovat ostatnych pred podobnym osudom. Pred tyzdnom pri umyvani bicykla som si vsimol, ze ram je prasknuty. V tej dobe mal bicykel od nakupu asi 2 roky a 2 tyzdne. Nikdy som nechodil traily, nachodene ma bicykel maximalne 1500km a nemam ani nadvahu, pouzivam ho vylucne len na spestrenie zivota po kancelarskej praci, takze chyba nemohla vzniknut hrubym zaobchadzanim. Pri kontaktovani MTbikera mi bolo oznamena, ze zaruka uz padla a treba kontaktovat vyrobcu ohladom predlzenej zaruky na ram. Tu prisiel kamen urazu, spolocnost CTM pozadovala po zakupeni registraciu do 30 dni, avsak tuto informaciu nikde uz verejne nedeklarovali a nachadza sa v prirucke az na 12tej strane drobnym pismom. Bicykel mi prisiel postou a ziadne upozornenie som k tomu nedostal. Celu vec planujem podstupit obchodnej inspekcii ako zavadzanie spotrebitela, ked vsade deklaruje predajca 5 rokov zaruku, ale dalej uz nepovie, ze treba sa u nich hned registrovat. Btw, za 1700 eur som cakal vacsiu ako 2 rocnu zaruku na ram. Aspon sa v celej krase ukazalo to nase slovenske podnikanie...
V tomto vlakne mam pocit, ze naozaj tu existuje skupina ludi, ktori su ochotni platit vyrobcom zvysujuce sa ceny do aleluja a nebudu za to v zivote pozadovat kvalitu.
Priklad z IT...co sa tyka serverov kupujem len Delly a rad ich predavam aj ako pc, alebo NB. Preco?
Lebo NBD v zaklade...cize ak sa ti nieco pokazi do 24h ta navstivi technik a odstrani zavadu na mieste. Uz sa mi x-krat stalo, ze zakaznik napriklad stratil tlacitko z klavesnice lebo sa mu s tym hrali deti a do 24h mal u seba technika s novou klavesnicou. Skus taketo nieco reklamovat u inej znacky.
A tramdadadam....NBD sa vztahuje na vyrobok nie na zakaznika, co je pochopitelne, pretoze Dell je oproti konkurencii drahsi a prave tu zvysenu cenu skvele vyvazuje najlepsi prozakaznicky servis. Je tento biznis model tak tazke pochopit, ze su zakaznici, co si radi priplatia, pretoze sa chcu spolahnut na servis a kvalitu vyrobcu?
Co je na tom, ked si myslim, ze ked si CTM veri, ze ich kostry su kvalitne a ponuka(ponukalo) predlzenu zaruku na kostru (btw preco az po registracii, preco nie v zaklade?) tak preco robi obstrukcie ak zakaznik nevyplnil blbu registraciu, ked je z fotiek navyse jasne vidiet, ze ta kostra bola zle zvarena?
Tak bud som vyrobca, co si za svojim vyrobkom stoji alebo som to robim len ako promo a v skutocnosti chcem so zakaznikom vydrbat pri akejkolvek sanci neuznat mu zaruku.
Mne cele toto pripomina postup poistovni, ktore ti v reklame slubia cokolvek, agent ta poisti voci vsetkym pohromam sveta a po prvej burke a zasahu blesku ti oznamia, ze blesk nie je zivelna pohroma, a preto ti nebudu nic platit lebo sa na to tvoja poistka nevztahuje.
A kludne to pojde az na sud, kde to prehraju, ale im sa to stale oplati, pretoze malokto je tak nasrany, ze to pozenie az na sud a oni to vedia a maju to sproste chladnokrvne vykalkulovane, ze sa im to oplati robit.
Moja advokatka vyhrava 99% sudov s poistovnami a nie je to len preto, ze je sikovna. Oni to maju prepocitane na peniazea vyhral by nad nimi kazdy...keby to dotiahol na sud.
Prepocitavali to takto aj v CTM? Zaruku nedame v zaklade, len po registracii, druhemu kupujucemu uz nedame nic lebo z neho uz nemame prachy, kto nevyplnil formular a praskne mu to vinou nasej nekvalitnej prace odmietneme reklamovat lebo nevyplnil formular...riadime sa heslom sell and forget?
Kedysi som nechapal, preco mi nadavaj, ze mam CTM, ze mam Tesco bicykel, ale coraz viac tu citam tak mam pocit, ze uz mi to zacina byt jasnejsie.
Je to "business decision" cela predlzena zaruka. Benefit ktory CTM ponuka tym co si kupia novy bike od nich. Ak by zaruku nechavali aj dalsim majitelom stratilo by to cele zmysel. Teraz ju uz neponukaju, opat, ich rozhodnutie na zaklade nejakej vopred stanovenej strategie. Za to by som CTM nehanil. Je to vec kazdeho vyrobcu.
V tomto konkretnom pripade by ale mohli vyjst v ustrety chalanovi kedze vie jasne dokazat ze je 1. majitel.
Mozno sa tak aj stane len to bude chciet viac usilia a casu. Vsetkeho je nedostatok a idu dovolenkove mesiace akurat.
Kazdy tyzden sa pripomen, Podla mna tu nemusi byt cesta uplne zarubana, minimalne v nejakej vacsej zlave na novy predny trojuholnik.
Budiz kazdemu toto ponaucenim. Minimalne v tom, ze starostlivy vyber a nakup bajku sa nemusi koncit jeho dorucenim, alebo az v tom akeho vyrobcu uprednostnit pri vybere noveho. Kupa bajku neni kupa avokada v lidli., že jo. Ja som sa uz tiez poučil na vlastnej chybe.
Teraz mi volali z CTM, prijemna debata a zaruka bude uznana, pokial sa nenajde presne rovnaky ram, poskytnu iny podobny a dohodneme sa. Som milo prekvapeny ako to nakoniec dopadlo. Btw, citali tuto konverzaciu .
Tak hejt od zakladatela som nepostrehol. A pri prasknutom rame "po par km" bezneho jazdenia by som sa mu ale ani necudoval. + aj spominal ze nereagovali na zaciatku uplne promptne. A ze si mal lepsie pozriet zarucne podmienky - ano mal, ale bicykel by praskol aj tak, len by bol v lepsej pozicii pri reklamacii.
A samozrejme netreba zabudat aj na to, ze samotna verejna publikacia mohla prispiet k pozitivnemu vysledku.
Ak sa na tych CTM Ridge konstrukcne nic nezmenilo, osobne by som preferoval skor CTM Skaut, ak by bola taka moznost. Na jeho styl jazdenia vyzera byt uplne postacujuci.
Palo TT o tom jazdení môžeme a nemusíme veriť. Nie je nič komplikované povedať, že daný bike jazdil v BA po hrádzi, pritom reálne mohol tráviť každý víkend v bike parku niekde v Čechách na čiernych trailoch. Všetci asi poznajú urban legend o autách jazdených dôchodcom v nedeľu do kostola a podobne. Nie je to žiaden útok na zadávateľa témy, len človek ozaj môže a nemusí veriť. Pri reklamáciách predsa len človek nebude tvrdiť, že s tým robil niekde psie kusy a preto sa to pokazilo.
tak v bikových kruhoch sa používa JRA - just riding along... a to sú zvyčajne rozsekané kolesá, odtrhnuté prehadzovače, zlomené kľuky, atď
Servisáci poznajú svoje Čo sa týka toho, že to niekto číta od CTM, tak to je podľa mňa úplne normálne, mtbiker sa tak nejak stal fenoménom a združil aj nás, ľudí, ktorí sú z rôznych značiek a odvetví cyklistiky a je super mať feedback od reálnych používateľov a komunity
Fora (nielen cyklisticke) uz davno nie su anonymne /ak su masove, kde sa zdruzuju vsetci, ako napr. FB, alebo pre cyklo je to prave mtbiker/ , kedy clovek mal pocit, ze je daaaaaleko od vsetkych. A su sledovane nielen vyrobcami, ktorych zaujima odozva, ale aj inymi, ale to uz je do ineho vlakna
lto ako myslis to, ze fora nie su anonymne? Lebo na jednej strane stale su anonymne z pohladu sukromnych informacii (ak ich sam nezverejnis). Ale toto si asi nemal na mysli.
No ako v skoro kazdom fore su prispevky priradene k nicku, takze technicky uplne anonymne nie su, lebo to by bol nezmysel 😀. A to, ze si nezamknute temy moze precitat kazdy, kto ma vytvoreny profil, je tiez bezna vec. Tak mi to pride cudne, ze pises, ze uz fora nie su anonymne... Ani nikdy neboli, nie? 🙂
Nepouzil som uplne spravneho termita. Nie som majster pera, takze to neviem napisat spravne /oi. slovo anoymne malo byt v uvodzovkach/, ale myslene to bolo tak, ze firmy kedysi fora neuzajimali, ze si tam niekde niekto cosik vypisuje, dnes to sleduju aj napriamo per oko, alebo stahuju a analyzuju kontext /tie vacsie/ a lustia ich urcitymi algoritmami /resp. teda si to platia/. Pouziva sa to uz dlho a casto napr. pri politickych kampaniach (zdaleka nie FB). Ale to je zas ina tema. Rovnako aj aktivne vyhladavanie porusenia predpisov/zakonov/etc statom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Priklad z IT...co sa tyka serverov kupujem len Delly a rad ich predavam aj ako pc, alebo NB. Preco?
Lebo NBD v zaklade...cize ak sa ti nieco pokazi do 24h ta navstivi technik a odstrani zavadu na mieste. Uz sa mi x-krat stalo, ze zakaznik napriklad stratil tlacitko z klavesnice lebo sa mu s tym hrali deti a do 24h mal u seba technika s novou klavesnicou. Skus taketo nieco reklamovat u inej znacky.
A tramdadadam....NBD sa vztahuje na vyrobok nie na zakaznika, co je pochopitelne, pretoze Dell je oproti konkurencii drahsi a prave tu zvysenu cenu skvele vyvazuje najlepsi prozakaznicky servis. Je tento biznis model tak tazke pochopit, ze su zakaznici, co si radi priplatia, pretoze sa chcu spolahnut na servis a kvalitu vyrobcu?
Co je na tom, ked si myslim, ze ked si CTM veri, ze ich kostry su kvalitne a ponuka(ponukalo) predlzenu zaruku na kostru (btw preco az po registracii, preco nie v zaklade?) tak preco robi obstrukcie ak zakaznik nevyplnil blbu registraciu, ked je z fotiek navyse jasne vidiet, ze ta kostra bola zle zvarena?
Tak bud som vyrobca, co si za svojim vyrobkom stoji alebo som to robim len ako promo a v skutocnosti chcem so zakaznikom vydrbat pri akejkolvek sanci neuznat mu zaruku.
Mne cele toto pripomina postup poistovni, ktore ti v reklame slubia cokolvek, agent ta poisti voci vsetkym pohromam sveta a po prvej burke a zasahu blesku ti oznamia, ze blesk nie je zivelna pohroma, a preto ti nebudu nic platit lebo sa na to tvoja poistka nevztahuje.
A kludne to pojde az na sud, kde to prehraju, ale im sa to stale oplati, pretoze malokto je tak nasrany, ze to pozenie az na sud a oni to vedia a maju to sproste chladnokrvne vykalkulovane, ze sa im to oplati robit.
Moja advokatka vyhrava 99% sudov s poistovnami a nie je to len preto, ze je sikovna. Oni to maju prepocitane na peniazea vyhral by nad nimi kazdy...keby to dotiahol na sud.
Prepocitavali to takto aj v CTM? Zaruku nedame v zaklade, len po registracii, druhemu kupujucemu uz nedame nic lebo z neho uz nemame prachy, kto nevyplnil formular a praskne mu to vinou nasej nekvalitnej prace odmietneme reklamovat lebo nevyplnil formular...riadime sa heslom sell and forget?
Kedysi som nechapal, preco mi nadavaj, ze mam CTM, ze mam Tesco bicykel, ale coraz viac tu citam tak mam pocit, ze uz mi to zacina byt jasnejsie.
Je to "business decision" cela predlzena zaruka. Benefit ktory CTM ponuka tym co si kupia novy bike od nich. Ak by zaruku nechavali aj dalsim majitelom stratilo by to cele zmysel. Teraz ju uz neponukaju, opat, ich rozhodnutie na zaklade nejakej vopred stanovenej strategie. Za to by som CTM nehanil. Je to vec kazdeho vyrobcu.
V tomto konkretnom pripade by ale mohli vyjst v ustrety chalanovi kedze vie jasne dokazat ze je 1. majitel.
Mozno sa tak aj stane len to bude chciet viac usilia a casu. Vsetkeho je nedostatok a idu dovolenkove mesiace akurat.
Budiz kazdemu toto ponaucenim. Minimalne v tom, ze starostlivy vyber a nakup bajku sa nemusi koncit jeho dorucenim, alebo az v tom akeho vyrobcu uprednostnit pri vybere noveho. Kupa bajku neni kupa avokada v lidli., že jo. Ja som sa uz tiez poučil na vlastnej chybe.
Tak nech to dobre dopadne.
CTM is back!
To kladie ich stanovisko ešte o úroveň vyššie, úprimne, osobne by som sa ti vyondil
Dobra praca CTM.
A samozrejme netreba zabudat aj na to, ze samotna verejna publikacia mohla prispiet k pozitivnemu vysledku.
Ak sa na tych CTM Ridge konstrukcne nic nezmenilo, osobne by som preferoval skor CTM Skaut, ak by bola taka moznost. Na jeho styl jazdenia vyzera byt uplne postacujuci.
Servisáci poznajú svoje
mozno len niekto kto robi v CTM je tiez biker a tiez na tomto fore
No ako v skoro kazdom fore su prispevky priradene k nicku, takze technicky uplne anonymne nie su, lebo to by bol nezmysel 😀. A to, ze si nezamknute temy moze precitat kazdy, kto ma vytvoreny profil, je tiez bezna vec. Tak mi to pride cudne, ze pises, ze uz fora nie su anonymne... Ani nikdy neboli, nie? 🙂