Ahojte, mám tento bike 3 roky, pomaly by som pomenil niektoré komponenty. Ak by mal niekto chuť sa na to pozrieť čo by sa oplatilo v zmysle cena/výkon a čo nie a dal nejaké tipy. Rád by som bol ak by sa podarila znížiť aj váha, ak je to možné. Bike je tu: http://martan_trm.mtbiker.sk/bike#bike + dá sa pozrieť aj na štýl výjazdov, km, atd. Bike stál necelých 700€ preto aj tie investície chcem s ohľadom na cenu biku. Ak sa do toho neoplatí investovať, alebo mám veľké oči, kľudne napíšte. Ďakujem všetkým.
neviem stanoviť nejakú konkrétnu sumu, skôr by som to bral takým štýlom že tento komponent je slabé miesto, ak by si kúpil o triedu vyššiu súčiastku posunie sa bike vyššie.. vyjde ťa to na xy € a ušetríš ešte 100g na váhe.. cca takto. Neviem, možno gripy, sedlo, riadidlá, predstavec, prešmyk, rafiky.. - niečo v tomto smere. A už vôbec nemám predstavu že čo je po cca 4000km na odpis.
možno gripy, sedlo, riadidlá, predstavec, prešmyk, rafiky.. - niečo v tomto smere. A už vôbec nemám predstavu že čo je po cca 4000km na odpis.
V podstate si vymenoval vsetko, co ma aj po odlahceni minimalny vplyv na jazdny prejav bajku. Teda az na tie rafiky. Ale pozrel som si to osadenie a je to vyvazene a nie je tam nic vyslovene zle, co treba menit. Vidlica je v pohode, kolesa tiez celkom fajn. Kym nerozbijes rafiky, tak by som neriesil. Ak si od kupy nic nemenil a najazdil si uz 4000 km, tak retaz to uz ma za sebou a prevodniky a kazeta mozno tiez. Cize mozes skusit kupit novu retaz a uvidis, ci budu vsetky prevody fungovat v pohode alebo uz na niektorych bude retaz skakat. Ine by som neriesil. Vlastne este jedno - po 4000 km uz je cas na vymenu oleja vo vidlici.
Jedine ak, tak ja by som casom vymenil kluky za vhodnejsie pre 29" bajky s mensim poctom zubov a kazetu s väcsim poctom zubov, nech ten bajk ziska lahsie prevody. Ale ak Ti to doteraz nechybalo, tak asi take kopce nejazdis a nepotrebujes to.
ahoj dík, za odpovede.. Minulú zimu bol v servise ( výmena reťaze, prevodník a kazeta boli OK ) prevody idú všetky nič neskákalo. Na tu vidlicu sa zameriam teraz pred sezónou. A do budúcna teda ten prevodník a kazeta. Čo sa týka kopcov, nie všetky samozrejme vyjdem ale neviem posúdiť nakoľko je to kondíciou alebo prevodmi. Jazdím Malú Fatru takže kopce dobre
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V podstate si vymenoval vsetko, co ma aj po odlahceni minimalny vplyv na jazdny prejav bajku.
Jedine ak, tak ja by som casom vymenil kluky za vhodnejsie pre 29" bajky s mensim poctom zubov a kazetu s väcsim poctom zubov, nech ten bajk ziska lahsie prevody. Ale ak Ti to doteraz nechybalo, tak asi take kopce nejazdis a nepotrebujes to.
Dal by som tam toto:
kluky http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky/mtb/3-prevodnik/shimano-alivio-fc-m4050-3x9-kluky.html
kazeta http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kazety-a-pastorky/mtb-7-8-9-prevodov/shimano-alivio-deore-cs-hg400-9-rychlostna-kazeta-7191.html - ja by som dal verziu 12-36, ale je mozne dat aj 11-34
savings Shimano CS-HG400 kazeta, 9-kolo
od 17,89 € savings
MOC 30,99 €