Skôr si pozri z ktorého roku a aké je pruženie / tlmenie, lebo tam sa robili veľké pokroky
A samozrejme, nič na tom biku nemá mať vakel.
1. Kolesá do boku musia byť pevné
2. Kľuky do boku musia byť pevné
3. Keď zabrzdíš prednou brzdou, tak by to nemalo chodiť vôbec dopredu dozadu (ak nemáš centerlock)
4. Spýtať sa, kedy sa menila reťaz, lebo keď je aj čistá, ale moc vyťahaná, tak toho zoberie zo sebou viac
Kúp niečo, kde budeš mať z predávajúceho dobrý pocit a počítaj s tým, že ak naozaj budeš jazdiť, tak ho po pár rokoch vymeníš
Na 167cm sú 26" ešte v pohode, na mojich XXL bikoch to už vyzeralo všelijako.
Preto som ťa nešiel nahovárať na HT aj keď sa to zdá rozumnejšie.
Podľa mňa ten Scott je fajn za tú cenu, treba ho len dobre vyskúšať. Geometria vyzerá vcelku moderne, pohon a kolesá zas zastaralo ale ak ti to nevadí a máš svoj pevný strop tak by som ho pozrel.
- rozpočet
- Typ vyuzitia toho biku
Z toho co si napisal, co budes jazdit, asfalt a horské cesty ti v klude bude stačiť nejaký nový hardtail s uzamykatelnou vidlicou (nie celoodpruzeny bike, ktory by ti bol uplne zbytocny na asfalte a pri tvojom rozpocte by bol uplny shit, bikeri tu na fore riesa celoodpruzene bicykle okolo 1500 € vyssie ci uz jazdene alebo nove aj to sa im zda nizky rozpocet - lebo tie komponenty su drahsie, je to narocnejsie aj na udrzbu, servis, stavba atd..
S tvojim rozpoctom a typom jazdenia uplne v pohode mozes ist do nového hardtailu, okolo 800 € za tu cenu dostanes dvojprevodnik mozno aj jednoprevodnik, vzduchovu vidlicu, 27.5 palcove alebo 29 palcove kolesá a hydraulicke brzdy
Otázka je či ti treba enduro bike, full, a či ti nevadia malé 26" kolesá, treba myslieť aj výdavky na servis full sus bicykla
posledný komentár: 3. 8. 2025 o 16:44