Chcel by som sa poradit pri kupe Specialized demo 8 FSR1 2013 alebo Specialized status2 2014. Neviem ktory z nich si mam vybrat lebo mam iba 14 rokov a som total zaciatocnik ale tento bike budem mat asi do 18-20 rokov.
Diki za rady
S DH bikom budes mat obrovsky problem vytiahnut hociaky kopec. V tiahlych stupaniach umries. Na pobikovanie v meste to tiez stoji za prd. Bike je tazky a posed je zly na to, aby si sedel a pedaloval. Ohladne vyberu typu biku je krasny clanok v akutalnom cisle casopisu biker. Okrem toho, je tam zlava (a nie mala) do Specialized predajne v BA. Odporucam precitat. Specialized vyraba bike prakticky v kazdej kategorii.
a inac mozno divna otazka ale mam predpoklady na DH ked som sa rutil 50 dole kopcom na betonovej cest s hrbolmi bez helmy a bez vsetkeho potom som sa spustil dole garazami asi 40 do zakruty kde mohlo hoc kedy vybehnut auto a v zatazćke som tak zajlekoval ze som si rozrezal nohu a to zas total bez helmy a chranicov a potom som isiel 25 medzi stromami kusok zas bez vsetkeho a to vssetko na tomto biku http://www.olpran.cz/sk/detske-bicykle-24/752-detske-kolo-olpran-magic-24.html
ak je to vobec bike a brzdy to skoro nezvladli (nebol moj iba zicany na tyzden) zadny tlmic škrečal jek drbnuty a skoncilo to ze odyslo hlavove zlozenie
musite uznat ze si zaslusim divokeho plnokrvnika
Nemám slov. Chváliš sa tým, že riskuješ zdravie bez prilby, machruješ tým, že ideš 50 po ceste s hrbolmi? Nakoniec sa chváliš tým, že si totálne nezodpovedný a riskuješ nie len svoje zdravie, ale aj iných?
a inac mozno divna otazka ale mam predpoklady na DH ked som sa rutil 50 dole kopcom na betonovej cest s hrbolmi bez helmy a bez vsetkeho potom som sa spustil dole garazami asi 40 do zakruty kde mohlo hoc kedy vybehnut auto a v zatazćke som tak zajlekoval ze som si rozrezal nohu a to zas total bez helmy a chranicov a potom som isiel 25 medzi stromami kusok zas bez vsetkeho a to vssetko na tomto biku http://www.olpran.cz/sk/detske-bicykle-24/752-detske-kolo-olpran-magic-24.html
ak je to vobec bike a brzdy to skoro nezvladli (nebol moj iba zicany na tyzden) zadny tlmic škrečal jek drbnuty a skoncilo to ze odyslo hlavove zlozenie
Mas predpoklady na DH aj na Darwinovu cenu. Len tak dalej.
Obaja ti v podstate odpovedali to iste. Dh bike je urceny na jazdu dole kopcom, ziadna rovinka ani slapanie do kopca. Nejde len o vahu ako bolo spominane, ale i o prevody, geometriu, pohupovanie pri slapani ... to je to preco na nom kopec nevyslapes. Ak by si zjazdaku ubral vahu, pridal prevody i do kopca, prisposobil geometriu i na slapanie tak mas v podstate enduro. Uz by to ale nebol cistokrvny zjazdak, nemal by si vsak problem ani slapat a ani zjazdovat. Mozno len potrebujes vidiet nejake video co je enduro, skus popozerat. Podla toho co tu pises by ti pasovalo urcite viac (teda odhliadnuc od toho ze o dost vyrasties).
Tak napr Jared Graves na yeti sb66c (enduro, myslim ze 152 zdvih so 180 vidlicou) skoncil treti na majstrovstvach sveta v zjazde ... http://www.vitalmtb.com/photos/features/World-Championships-Bikes-and-Gear-2013,6282/Jared-Graves-to-Ride-Yeti-SB66-at-2013-DH-World-Champs,62143/sspomer,2 https://www.youtube.com/watch?v=zND44SKuWVI
myslim ze v prvej trojke tam specialized ani nebol
Inak, skusal som na trek session vyslapat kopec co to da, okrem toho ze som sa mrte trapil tak som sa nedostal ani do tej casti do ktorej som sa dostat chcel. A to uz mam co to odslapane, takze s kludnym svedomim ti mozem povedat ze na dh biku kopec nevyslapes a rovinku maximalne ked sa budes presuvat na lanovku.
Z toho ako tu vystupujes vsetci usudzujeme, ze si si vybral zle, preto svoj vyber este dokladne zvaz.
Vobec to nemusi byt pravda. Staci kusok fyziky. Bike je tazky, v zakurtach ta bude tahat von. Na "rovnej panelke" ti je plne odpruzenie 160mm (abo kolko to demo ma) uplne na nic. Medzery medzi panelmi su hlboke mozno 2cm. Na taketo veci je uplne uzasny 29" bike. V lese medzi stromceky je uplne super kratke endurko. Lahky obratny bike. Cim lahsi, tym mensia zotrvacnost a tym lepsie sa podda. Tazky DH bike je dobry len na to urcene zjazdy. Neviem kolko ich mate v Blave, ale u nas v Kosiciach je len jedna (a mozno este jedna neoficialna) a aj to tam musis prist autom, zaplatit si vlek a nechat sa vyviezt. Na vikend asi 30€ Ide to neskutocne do peniazi. Ja na XC si to za jednu kofolku dam aj hore aj dole.
Neviem či sa mám smiať alebo plakať. Ty si taký imbecil. Potom ako som si prečítal celý príspevok skoro som odpadol. KAŽDÝ ti tu radí aby si nezačína so specialized-om alebo teda s full bikom, a ty aj tak tvrdíš svoje -_-. Teraz sa tu chváliš s tým, že si išiel 50km/h bez prilby a iných chráničov na olprane. Príde mi to ako keby si si to vymyslel alebo si naozaj taký... Nechcem nadávať. A zato že si sa previezol na statuse neznamená že už vieš jazdiť alebo že si si zvykol na dh bike. S 3tis eurami by som určite vynaložil lepšie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mas predpoklady na DH aj na Darwinovu cenu. Len tak dalej.
Tak napr Jared Graves na yeti sb66c (enduro, myslim ze 152 zdvih so 180 vidlicou) skoncil treti na majstrovstvach sveta v zjazde ... http://www.vitalmtb.com/photos/features/World-Championships-Bikes-and-Gear-2013,6282/Jared-Graves-to-Ride-Yeti-SB66-at-2013-DH-World-Champs,62143/sspomer,2
https://www.youtube.com/watch?v=zND44SKuWVI
myslim ze v prvej trojke tam specialized ani nebol
pre porovnanie jeho jazda rok predtym na rovnakej trati s dh bikom https://www.youtube.com/watch?v=wKbCxsUOMOY
Inak, skusal som na trek session vyslapat kopec co to da, okrem toho ze som sa mrte trapil tak som sa nedostal ani do tej casti do ktorej som sa dostat chcel. A to uz mam co to odslapane, takze s kludnym svedomim ti mozem povedat ze na dh biku kopec nevyslapes a rovinku maximalne ked sa budes presuvat na lanovku.
Z toho ako tu vystupujes vsetci usudzujeme, ze si si vybral zle, preto svoj vyber este dokladne zvaz.