A čo chceš jazdiť? Ak je to bude tvoj prvý full, tak biky ktoré si dal do linkov sú každý s iným zdvihom. Napr Rock Machina je na 160mm a GHOST "iba" 130mm. A to je dosť rozdiel v geometrii.
Uff tak to ti bohato stačí zdvih do 140mm. To sa nebudeš až tak húpať pri šlapaní do kopca ale na druhej strane si to môžeš mydliť dolu kopcom. Viac ako 140mm zdvihy sú hlavne pre enduro biky, kde sa jazdí ťažký technický terén a strmé technické zjazdy.
. Viac ako 140mm zdvihy sú hlavne pre enduro biky, kde sa jazdí ťažký technický terén a strmé technické zjazdy.
Tak toto vobec nie je pravda samozrejme, dnes prave 150mm bajky su to co definuje cistokrvny trail bajk . zesty, stumpjumper FSR, bronson a 10ky dalsich. Casto existuje aj verzia s o nieco nizsim zdvihom 120-130mm ale v geo ramov je minimalny rozdiel. Posun k tej zjazdovosti nastava pri endurach ktore maju 160-170mm a aj inu geo a vybavu, su casto robustnejsie aj tazsie. Za mna je 150mm s trail geometiu v pohode univerzal na vsetko. Ale treba si na to davat pozor napr canyon neuron od spectralu sa geometriou dost lisi, neuron je skor XC s vyssim zdvihom(hlava 69,5st) ale taky ghost slamr od slamr X alebo zesty XM a zesty AM sa lisia minimalne su oba stavane ako trail biky len s roznym zdvihom . Moda posledneho roku je ze ten s vyssim zdvihom bude mat vpredu 1 prevodnik.
Ja by som povedal, že pravdu máte tak trochu obaja, aj keď každý to vidíte trochu inak, Ak by som to mal z môjho pohľadu trochu "zaškatulkovať", tak 150 mm trail bude už skôr AM bajk a súhlasím aj s tým čo napísal cipo11 že bajk zo 140 mm zdvihmi stačí na bežné jazdenie, prípadne na väčšinu terénov, sám som jazdil 140 mm full na 26 " kolesách a necítil som nejaké obmedzenia ani vo fakt náročnom teréne, nepočítam nejaké skoky, tým väčším som sa vyhýbal. 130-140 mm bajky bývajú dosť dobrými univerzálmi, trail bajky použiteľné skoro na všetko, okrem nejakých extrémov , vrátane veľkých skokov a dá sa na nich odjazdiť aj nejaký maratón, v normálnom tempe, bez nejakých veľkých ambícii, tak to aspoň vidím ja
Bajk je celok.Prevody,kolesa,ram-geometria,zdvih atd.Neda sa len podla zdvihu urcit ze ten je na to a ten na to!140mm bajk a 140mm bajk sa v terene a slapavosti mozu spravat uplne odlisne!
Je otazka,ci si je isty tym,co chce jazdit.Ja som sa tiez len tak lightovo chcel vozit po horach tak som kupil (tiez som mal najprv ht) 120mm xc/trail bike.No a po nejakom case som zistil ze ma bavi jazdit rychlejsie a tvrdsie ako mi ten bajk dovoluje a nakoniec som ho vymenil.Ale mozno je toto normalny postup ako by to malo fungovat,aby clovek vlastne zistil co ho bavi a aky styl mu vyhovuje.Len kazda vymena ide dost do penazi.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.canyon.com/sk/factory-outlet/#category=mtb-bikes
Výpredaj -16% GHOST LECTOR FS LC Essential 29 bicykel, petrol blue/ocean blue
3 099 € -16%
MOC 4 549 €Tak toto vobec nie je pravda samozrejme, dnes prave 150mm bajky su to co definuje cistokrvny trail bajk . zesty, stumpjumper FSR, bronson a 10ky dalsich. Casto existuje aj verzia s o nieco nizsim zdvihom 120-130mm ale v geo ramov je minimalny rozdiel. Posun k tej zjazdovosti nastava pri endurach ktore maju 160-170mm a aj inu geo a vybavu, su casto robustnejsie aj tazsie. Za mna je 150mm s trail geometiu v pohode univerzal na vsetko. Ale treba si na to davat pozor napr canyon neuron od spectralu sa geometriou dost lisi, neuron je skor XC s vyssim zdvihom(hlava 69,5st) ale taky ghost slamr od slamr X alebo zesty XM a zesty AM sa lisia minimalne su oba stavane ako trail biky len s roznym zdvihom . Moda posledneho roku je ze ten s vyssim zdvihom bude mat vpredu 1 prevodnik.
takze podla prispevkov...od canyonu by som mal ist radsej do neuronu ako do spectralu.
https://rockmachine.us/sk/2017/edge-series/blizzard-50-27/matte-red-radioactive-yellow-black
http://www.shopbike.sk/eshop/action/productdetail/oc/3493287/product/ghost-sl-amr-7-2016.xhtml nazory na ne a pd.Vsetkym vopred vdaka.
http://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/horske-bicykle/celoodpruzene/cannondale-habit-4-2016-horsky-bicykel.html
v tej cervenej vyzera super