no vidím že Giant sa podujal na liposukciu, to poteší
Samalama: o kvalite Giantov (teda min. čo sa týka radu Trance - Trance X - Reign - Reign X) nie je pochýb, len tie hmotnosti boli také všelijaké, miestami až odstrašujúce (samozrejme ide o to, z akého pohľadu sa na to pozeráš... ale mne bike nad 12,5 kg dosť vadí pri mojom využití)
tulenik: jeho reign vazi +-15Kg co je podla mna moc... v porovnani s napr. Lapierre Zesty kde sa hmotnosti pohybuju medzi 12-13 Kg je to dost velky rozdiel
no vyhodit 75 papierov za trail bike ktory by mal +/-15kg je smiesne.
za €2500 mas toho na vyber viac nez dost. V kazdom pripade si aspon zopar modelov vyskusaj osobne aby si vedel priblizne aky typ geometrie ramu ti vyhovuje.
V ziadnom pripade si nekupuj trail bike ktory by mal cez 12kg za taku sumu. Lebo automaticky ti mozem povedat ze taky bicykel nema komponenty ktore by mali hodnotu 75 papierov.
Ja som si kupil KONU DAWG DELUXE 2008 z UK aktualne za 1199 Libier = cca 1250 ecok v kurze z 30.12. Shipping do DE za 15libier, slovensko za 100, tak som to poslal do nemecka.
Za zvysne lowe mozes dokupit crossmaxy ST alebo SX a mas trial bike ako vino. Dalsia moznost bola za 2500ecok canyon EX, ale to sa mi uz zdalo drahe.
Vsetky biky som poctivo odskusal, ale kona mi sedela najlepsie...
Samalama aj Reign s 15kg je urcite vela. Ale priznavam som rozmaznany.
Posledne 2 roky sa hmotnosti trail bikov so zdvihmi okolo 140mm, v tejto cenovej kategorii hybu okolo 13kg. Co je uz naozaj uctihodne. A dokonca vacsina uz ich je pod 13kg...
Reigin je už mylsím cca 160mm a je to už Enduro. Hmotnosti takýchto bikov sa v dnešnej dobe hýbu cca do 14kg a samozrejme sú v tejto kategórií aj biky pod 13kg.
Lapierre Spicy 916 váži podľa katalógu 12,2 kg bez pedálov pravdepodobne v M-ku ... zdvihy 160/160 (v predu je 36 verzia Foxy) Lapiere Zesty 914 váži podľa katalógu 11,1 kg .. zdvihy 140/140
Len neviem či sú cenovo porovnateľné ale sú to Top modely rovanko ako u Giantu ... takže tu má LP navrch, získava hlavne vďaka zadnej karbónovej stavbe a jej jednoduchosti narozdiel od Maestra, ktoré si logicky vyžaduje zložitejšiu konštrukciu.
EDIT
Tak ako pozerám therad je o bikoch okolo 80 000 tak je to trochu mimo.
marečejko, ty papľuh, ako dlho si pod krkom necítil čepeľ útočného noža, prokletě dobre nabrúsenú??? pôvodne som sa chcel opýtať, ako dávno ti niekto neobgrcal krpce, ale chodia sem aj pekné dievčatá a nechcem sa zhovadiť
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Samalama: o kvalite Giantov (teda min. čo sa týka radu Trance - Trance X - Reign - Reign X) nie je pochýb, len tie hmotnosti boli také všelijaké, miestami až odstrašujúce (samozrejme ide o to, z akého pohľadu sa na to pozeráš... ale mne bike nad 12,5 kg dosť vadí pri mojom využití)
za €2500 mas toho na vyber viac nez dost. V kazdom pripade si aspon zopar modelov vyskusaj osobne aby si vedel priblizne aky typ geometrie ramu ti vyhovuje.
V ziadnom pripade si nekupuj trail bike ktory by mal cez 12kg za taku sumu. Lebo automaticky ti mozem povedat ze taky bicykel nema komponenty ktore by mali hodnotu 75 papierov.
Za zvysne lowe mozes dokupit crossmaxy ST alebo SX a mas trial bike ako vino. Dalsia moznost bola za 2500ecok canyon EX, ale to sa mi uz zdalo drahe.
Vsetky biky som poctivo odskusal, ale kona mi sedela najlepsie...
Posledne 2 roky sa hmotnosti trail bikov so zdvihmi okolo 140mm, v tejto cenovej kategorii hybu okolo 13kg. Co je uz naozaj uctihodne. A dokonca vacsina uz ich je pod 13kg...
Lapierre Spicy 916 váži podľa katalógu 12,2 kg bez pedálov pravdepodobne v M-ku ... zdvihy 160/160 (v predu je 36 verzia Foxy)
Lapiere Zesty 914 váži podľa katalógu 11,1 kg .. zdvihy 140/140
Len neviem či sú cenovo porovnateľné ale sú to Top modely rovanko ako u Giantu ... takže tu má LP navrch, získava hlavne vďaka zadnej karbónovej stavbe a jej jednoduchosti narozdiel od Maestra, ktoré si logicky vyžaduje zložitejšiu konštrukciu.
EDIT
Tak ako pozerám therad je o bikoch okolo 80 000 tak je to trochu mimo.
Bavilo by ťa sedlať tuctovku???