po dlhšej prestávke uvažujem o kúpe bicykla, hardtail zhruba do tých 1000 EUR. Neorientujem sa ale dobre v značkách ani v komponentoch. Momentálne ma zaujíma niekoľko vecí:
1/ dobrá značka (pozeral som napr. corratec, čo na ňu hovoríte?)
2/ kedy kúpiť (budem kupovať cez zimu, no počul som, že február je najlepší, lebo sa vyprázdňujú sklady a ceny idú ešte nižšie)
V okolí BB sú krásne trasy a chcem bike, čo vydrží aj trošku tvrdšiu jazdu a nesklame ma niekde v horách.
3/ mám 183cm/74kg - po akej veľkosti sa mám obzerať?
4/ má zmysel na tento druh terénu montovať "rohy"?
Za každú radu budem vďačný.
S pozdravom
Peter
"Nedá mi nezareagovať. Človek čo si kúpi Caliber alebo iný bike ho nekupuje na freeride... "
V tej casti, ktoru si citoval som dal link na bike forum, ktory pojednava o prasknutych ramoch.
Tam najdes aj ine znacky, s ktorymi boli problemy - a myslim, ze tam je aj Giant.
Takze kazi sa vsetko, ide o to, ci nejake CTM viac ako ine "znacky" alebo nie.
Neobhajujem CTM a je mi jasne, ze je to nizsia trieda bicyklov, ale odradzat niekoho od tychto bicyklov bez relevantnych podkladov o ich nekvalite alebo nespolahlivosti sa mi zda trochu "neferove" a zavadzajuce....
Ja som na vlastne oci videl zlomeny HT Kellys, jazdeny maratony (ziadny dirt, FR ani DH na tom dotycny nepraktikoval), ale nedovolim si povedat, ze Kellys nekupovat....
Je to vynimocna znacka, designersky skvost.
Vystihol som prve vypredaje a v kamennej predajni som si ho zaobstaral za 860e.
Neobhajujem CTM a je mi jasne, ze je to nizsia trieda bicyklov, ale odradzat niekoho od tychto bicyklov bez relevantnych podkladov o ich nekvalite alebo nespolahlivosti sa mi zda trochu "neferove" a zavadzajuce....
Ja tvrdím opak .. Práveže neférové mi príde neupozorniť potencionálneho kupujúceho na všetky možné nedostatky, s ktorými sa ľudia stretli. Ja mám relevantné dôkazy - osobná skúsenosť! Nestačí?
V konečnom dôsledku je to jedno, zakladateľ tejto témy je už rozhodnutý (tuším) takže to môžme ukončiť ...
Ale poprosim ta, ked chces upozornit na nedostatky, tak tu uved konkretne veci - model, nedostatok - porucha - chyba.
Ked mas osobne skusenosti, nebude to pre teba problem a druhym tym dost pomôzes.
Zatial si napisal len 1x ohnuty uchyt brzdy (co sa CTM tyka), ale je rozdiel, ci sa takato chyba objavila na Axone alebo na Caliber 3.
Taketo veci sa stavaju aj renomovanym znackam (vid môj link hore z bike fora),ale samozrejme je rozdiel, ci je takychto chybnych bikov 10 alebo 1 !
Za vsetkych dakujem.
Veď pre mňa za mňa si nakúpte aj olprany je mi to jedno.
Howk!
to je nepriestrelný argument, blahoželám. Keby tak rozpíšeš v čom je tá geometria nejako všeobecne zlá že nikomu nemôže sadnúť, tie testy "pevnosti" oproti bicyklom v podobnej cene by boli tiež zaujímavé...
Veď pre mňa za mňa si nakúpte aj olprany je mi to jedno.
Howk!
Nehnevaj sa na mna, ale tvoje argumenty su typu JPP.
A mas pravdu - uz kaslem na to, nema to vyznam...
jasné, poriešim niečo a môžme vybehnúť, vždy rád spoznám nových ľudí, aspoň mi poukazuješ nejaké fajn trasy...
Na tvoju výšku by bol v pohode aj 29", záleží čo jazdíš a či vieš oceniť výhody väčších kolies a či nebudú vadiť nevýhody (hlavne je slabá ponuka v tejto cene).
Na tvoju výšku by bol v pohode aj 29", záleží čo jazdíš a či vieš oceniť výhody väčších kolies a či nebudú vadiť nevýhody (hlavne je slabá ponuka v tejto cene).
hm, takže ešte pokukám, ja len informatívne, nech sa mám od čoho odraziť.
to je nepriestrelný argument, blahoželám. Keby tak rozpíšeš v čom je tá geometria nejako všeobecne zlá že nikomu nemôže sadnúť, tie testy "pevnosti" oproti bicyklom v podobnej cene by boli tiež zaujímavé...
Ospravedlňujem sa z celého srdca ... Nabudúce kým zverejním môj názor napíšem diplomovku na danú tému, aby bolo pár ľudí na tomto fóre spokojných!
+- to isté (tuším, že ešte aj záruku na rám majú obidva doživotnú), kľudne si vyber podľa toho, ktorý sa Ti viac páči. Na obidvoch sú asi najslabšie kolesá, inak slušné bicykle.
Jeden bude mat lepsiu vidlu a slabsie brzdy, druhy tam da lepsie kluky a horsiu vidlu a tak dalej...
Vyskusaj, ktory ti sedi najlepsie a ak sa ti paci, tak ho zober.
Lebo este "objavis" SCOTT, PELLS, GIANT, HAIBIKE, LAPIERRE, FELT, FOCUS, GHOST, SPECIALIZED atd a vsetko to budu dobre bicykle.
Uvidis, po par mesiacoch dôjdes k tomuto zaveru sam.
Jedine, zeby si zariskoval a pockal na posledne kusy, kto da nejaku zaujimavu zlavu.
Ale to sa tiez môze velmi rychlo stat, ze uz nebude nic.
....a ak chces usetrit na dokupenie doplnkov a vystroje, zober ten CALIBER3.