Budem velmi vdacny za dalsie vhodne tipy hlavne od nasich megaskusenych gramhonicov ala marecej, peterg, rasto, ale samozrejme aj od kohokolvek ineho kto ma v danej oblasti prehlad. Primarne by to mal byt bike dostupny a servisovatelny v ramci EU (cim blizsie SK tym lepsie), ale ak sa najde aj nejaka zamorska znacka stojaca za hriech, tak pokojne dajte tip aj na tu.
Prehlad toho, co som zatial nasiel:
Scott Spark
Merida 96
Simplon Stomp
Cube AMS HPC - udavana hmotnost 1950 gramov, ale asi bez tlmica
Lapierre X-control - hmotnost ramov vyrobca neuvadza, ale je realna sanca, ze carbon verzie 2008 aj 2009 atakuju hranicu 2 kg
Neprotirecim.
robikka - skus pouzit nabuduce funkciu "citovat", nebudu si vsetci mysliet, ze to vsetko si napisal Ty.
1. Techniku jazdy mam dostatocnu (som neskromny, viem).
2. Jazdim v priemere asi tak 3-4 trasy rocne, na ktorych si nevystacim so zdvihom 100 mm kvoli povahe trailu a asi tak 50-60 tras rocne, na ktorych si pohodlne vystacim so zdvihom 100 mm.
3. Trasy co jazdim sa neskracuju, prave naopak - obcas sa pritrafi nejaky dlhsi extrem, na ktorom zbytocne kila navyse na aktualnom biku vadia.
4. K dedkovskemu veku sa pomaly blizim
5. Mam bike so zdvihom cca 140 vpredu a 125-130 vzadu, ktory sa nevypari ked kupim light fulla, takze ak budem potrebovat nieco s pre mna "nekonecnym" zdvihom (nikdy som na nom nedal doraz), mozem kedykolvek na tych par narocnych trailov za rok zobrat ten.
P.S. Ibis nesplna parametre tejto kategorie hlavne co sa tyka zdvihu. A u mna nema sancu tak ci tak - nemat v rame miesto na flasu je zly ftip za tie prachy (a to sa tyka aj dalsich par znaciek). Samozrejme toto je len moj nazor, takze tu nemusime zacat riesit, ze existuje Camel a pod.
tak podla toho co uvadzas by ti mal stacit aj HT...
eošku,a bike bol už úplne iný. Kedže som nechcel ísť späť,začal som špekulovať nad novým rámom. Chcel som ako vždy niečo iné napr. Morati,ale kým som našetril časť peňazí,cena podsatne stúpla cez 40.000sk čo na tú dobu bol riadny majland. Takže potom padla voľba na Trek 8500,ten som neskôr zamietok kôli prílišnej tvrdosti. Nakoniec aj keď nerád,(nechcel som to,čo má v podstate každý)volil som Meridu magnesium elite,slušne som ju osadil XTR,XT WCS,niaky Titan,carbon a tak. Tento bike je o 2.tr. lepší ako predošlí,a v tú dobu určite jeden z najl.na svete. Často som sa neubránil pochybnostiam veď Meridu má predsa každý. Ale každým šliapnutím do pedála ma bike utvrdzuje o spravnosti pri voľbe. Potom som kúpil aj cesťák(kedže som začal jazdiť hodne cez 200km)tiež Meridu,ktorú teraz vystiedal opäť top model Target6. Nepochybujem o správnej voľbe. Veď je to 2hí najv. výrobca bikov na svete,môžu si dovoliť pustiť riadne prachy do vývoja,ktoré sú aj vidieť. Viem,že to vidíš správne,nie tak,ako pred rokmi ja,a neberieš na masovosť značky ohľad. Takže ja na Tvojom mieste volím Merida 96. Niet o čom. Maj sa
1. Predavat sa mi neoplati, musel by som ist pod hodnotu toho biku ktoru ma pre mna a tych par tisic by ma nevytrhlo.
2. Neviem ako je to so vztahom prostata vs. velkost zdvihu (podla mna je prostata o sedle, nie o zdvihu), ale na odlahcenie chrbtice a celkovo komfortnu jazdu 100 mm uplne staci.
3. Ak budem potrebovat kvoli veku kupit dalsi bike (napr. lehociped) tak kupim, ale to je este daleko.
4. Kazdy sme svojsky. Niekto riesi farbu, niekto gramy, niekto material, niekto znacku, niekto tuctovost, niekto technicke riesenie, niekto priestor na flasu a niekto vsetko. Ja riesim snad vsetko okrem tuctovosti (je mi jedno kolko ludi ma taky bike, lebo mna biky inych prilis nezaujimaju - len obcas zo srandy podpichnem v style "to je ale skarede a je to PRAVDA", abo "chuda jednonohe").
5. Simplon pouziva rovnaku technologiu na carbonove ramy ako Merida (vnutorne vystuhy trubiek pre zvysenie tuhosti), takze ked sa Ti paci Simplon, tak by si sa ani nahodou nemal smiat Meride (ak teda pozeras na bike aj z pohladu technickeho riesenia a nie len z pohladu dizajnu).
Dury: Ty vlastne nie si ani PN ani NP, ale PNP (prechod).
Lapalko: Rozdiely uplne zanedbatelne - bez laboratorneho merania by si medzi pracou tych stavieb podla mna nezbadal rozdiel, jediny realny rozdiel by si mohol vnimat v progresivite zaciatku/konca zdvihu.
http://www.4ever.cz/modely.php?part=detail&id=42
a niesom PN, som NP s PN - normalne pracujuci s plnym nosom ..
posledný komentár: 3. 4. 2025 o 20:23
posledný komentár: 2. 1. 2025 o 19:29