ja jazdim asfalt, teren, rozbity asfalt,sem tam nejaky zjazdik. cize nepotrebujem vpredu viac ako 120mm. a nechcem ziadne hombanie w lese ale makacku na ceste w kopci...
vo všeobecnosti ak nejazdíš maratóny odporúčm X-control 310 ktorý aj jazdím ... X-race som mal len v rukách pod zadkom nie ... k tomu ti moc nepoviem
u X-controla dobrá odozva na záber do pedálov, pri správnom tlaku pohodlný, malá nevýhoda znížena citlivosť zadnej stavby pri šlapaní do kopca na lahké prevody, čo pri silnejších nárazoch cítiť ako potiahutie za kľuky proti smeru šlapania (ale je to len mierne cítiť nič extrémne) potom geometria mi príde nie moc natiahnutá ale zas ani vzpriamená skôr taký stred. Bike je kľudný drží stopu no na kľukatých lesných cestičkách treba trochu pomôcť prácou ťažiska ale nespráva sa "kamiónovito" (t.z. že sa nechá sklopiť do zákrut). Ako je to s X-raceom mal by ti povedať
wheitboss ... no porovnávať to čo napíše on a ja nemá zmysel nakoľko každému iné vyhovuje a napr. každý bude za komfortný bike považovať niečo iné a podobne ... takže ak sa dá vyskúšaj si a porovnaj
od X-race čakaj trochu menej citlivý bike s lockoutom na tlmiči určený viac na maratóny, malá nevýhoda je umiestnenie tlmiča ... ľahšie sa k nemu dostane blato no blatníček z plastu to vyrieši ... dĺžky hornej rámovej trubky sú zhruba rovnaké aj uhol vidlice
Reklamu ti tu robi vela ludi a zadarmo, pretoze dobre sa chvali samo a za usetrene peniaze mozes zorganizovat stretnutie majitelov LP a az potom uvidis ako sa rozbehne reklama Budes musiet rozsirit predajnu aby si stihal predavat
Vždy mi bude milší bicykel zvarený podpitým frantíkom alebo italiánerom s produktivitou pár ks denne, ktorý ale veľmi dobre vie, aká je to paráda, takého koňa riadne prehnať, ako ázijským genetickým otrokom s tou istou produktivitou za hodinu, ktorý po skončení 50hodinovej smeny nijaký bicykel nechce ani vidieť.
Aaa však ty najlepšie vieš, na akého krásavca čakám
no tak dnes som bol urobit taky maly test aj ja na biku X-Control, nakolko ked budem kupovat bike na dalsiu sezonu, tak sa stale neviem rozhodnut ci HT, alebo full ( prosim berte to z pohladu ze sa chcem ist nahanat este trosku za sekundami a na biku stravim tak cca 50 dni do roka )
takze dnes som nastavil posed podla vsetkych poslednych odporucani ako to ma byt ( prekvapil ma vysledok ze sedlo mam mat o 8mm vyssie ) , nafukal tlak v tlmici na hodnotu taku, aby som po usadnuti na bike mal "sipku" rovno na linii "zero position" ( na fotke nizsie ) a vybral som sa na jazdu maratonskou tratou kde boli snad vsetky tereny.
Hned na uvod som si dal prudke stupanie kde mi predne koleso na rozdiel od drotara stale kopirovalo teren ( mohol byt rozdiel sposobeny viac zrezanym krkom na vidlici a tym nizsie polozenym prednym taziskom ). Vyjazdi po korenoch a kamenoch boli jednoduchsie nakolko zadna stavba neustale kopirovala teren a nemusel som odlahcovat zadne koleso ako na HT pri prejazde nerovnostami. Avsak co ma najviac prekvapilo bol na novo nastaveny posed ( tahalo sa mi ovela lahsie aj napriek tomu ze som dal Crossridy kolesa a len tie boli tazsie od predchadzajucich o cca 600gr ). Pri vyjazdoch v lese ma zadne pruzenie nejak nelimitovalo, dokonca som v terene necitil mierne pohupovanie pri slapani v sede ( pri slapani v stoji sa bike spraval ako HT a zadna stavba sa na moje slapanie ani raz neponorila do zdvihu...fotky nizsie ). co sa tykalo roviny a pohupovania sa zadnej stavby, tak ta bola nepatrna, avsak prisiel som k poznanie ze cim lahsi prevod tocim, tym zadna stavba viac prepruzuje a cim mam tazsi prevod tak sa hybe menej a menej...dokonca na najtazsich prevodoch som nepozoroval ziadne pohupovanie sa stavby sposobene slapanim. o zjazdoch pisat nebudem nakolko ako pisal drotar, je to uplne nieco ine ako na HT...full dovoli aj mierne jazdecke chyby a clovek je v zjazdoch o nieco rychlejsi.
tu je male porovnanie ako pracovala zadna stavba pri spevnenom asfaltovom vyjazde ( podotykam ze tlmic nema ziadne uzamykanie, ani propedal, ani nic podobne )...rychlost som mal podobnu ako pri nejakom maratonskom podujati.
takze slapanie v stoji...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
u X-controla dobrá odozva na záber do pedálov, pri správnom tlaku pohodlný, malá nevýhoda znížena citlivosť zadnej stavby pri šlapaní do kopca na lahké prevody, čo pri silnejších nárazoch cítiť ako potiahutie za kľuky proti smeru šlapania (ale je to len mierne cítiť nič extrémne) potom geometria mi príde nie moc natiahnutá ale zas ani vzpriamená skôr taký stred. Bike je kľudný drží stopu no na kľukatých lesných cestičkách treba trochu pomôcť prácou ťažiska ale nespráva sa "kamiónovito" (t.z. že sa nechá sklopiť do zákrut). Ako je to s X-raceom mal by ti povedať
wheitboss ... no porovnávať to čo napíše on a ja nemá zmysel nakoľko každému iné vyhovuje a napr. každý bude za komfortný bike považovať niečo iné a podobne ... takže ak sa dá vyskúšaj si a porovnaj
od X-race čakaj trochu menej citlivý bike s lockoutom na tlmiči určený viac na maratóny, malá nevýhoda je umiestnenie tlmiča ... ľahšie sa k nemu dostane blato no blatníček z plastu to vyrieši ... dĺžky hornej rámovej trubky sú zhruba rovnaké aj uhol vidlice
tak oba biky máš skôr na makačku do lesa a hravo zvládnu aj menšie skoky a zaručene zvýšia komfort na asfalt HT
...len ma stve ze zase musim dat viac do reklami ked sa este ludia nenaucili kde hladat a ako spravne linkovat
...len ma stve ze zase musim dat viac do reklami
Reklamu ti tu robi vela ludi a zadarmo, pretoze dobre sa chvali samo
a tak sa z Lapierra stane tuctovka
Aaa však ty najlepšie vieš, na akého krásavca čakám
jo
takze dnes som nastavil posed podla vsetkych poslednych odporucani ako to ma byt (
Hned na uvod som si dal prudke stupanie kde mi predne koleso na rozdiel od drotara stale kopirovalo teren ( mohol byt rozdiel sposobeny viac zrezanym krkom na vidlici a tym nizsie polozenym prednym taziskom ). Vyjazdi po korenoch a kamenoch boli jednoduchsie nakolko zadna stavba neustale kopirovala teren a nemusel som odlahcovat zadne koleso ako na HT pri prejazde nerovnostami. Avsak co ma najviac prekvapilo bol na novo nastaveny posed ( tahalo sa mi ovela lahsie aj napriek tomu ze som dal Crossridy kolesa a len tie boli tazsie od predchadzajucich o cca 600gr
takze slapanie v stoji...