ja mam 1. kandidáta :
CTM Delta plus 08 + nejakú hydru do predu (dá sa zohnať za 19 100Sk) a hydra Deore za +/- 3200Sk
takže pod 21 000Sk môete mať bike s Radion-ou a hydrou v predu a výbavou LX/Deore
spravme napr. kategórie "
Do 22 000
Do 30 000
Do 50 000
a Viac
PS : beriem približný rozdiel medzi cenou týchto bŕzd.
posledný komentár: 19. 9. 2025 o 15:12
btw take veci ako prehadzovac, a radenie by som uplne osr... pri tychto bikoch by som sa skor pozeral na veci ako kolesa a vidla.. co z toho ze mas kotuc ked ti to rozbije vidlu za 50km.. dobre nastavene vecka za beznych okolnosti ubrzdia to iste ako kotuce.. rozdiel je v blate, snehu atd..
btw take veci ako prehadzovac, a radenie by som uplne osr... pri tychto bikoch by som sa skor pozeral na veci ako kolesa a vidla.. co z toho ze mas kotuc ked ti to rozbije vidlu za 50km.. dobre nastavene vecka za beznych okolnosti ubrzdia to iste ako kotuce.. rozdiel je v blate, snehu atd..
to bude asi tym ze sram vychadza vacsinou o nieco lacnejsie ako shimano...
iba sa mi zda, alebo CTM sa vyraba na Slovensku ??
a myslim ze co sa tyka XC tak sa o pevnost ramu nemusis bat, ide skor o hmotnost (13Kg za 20000Sk je celkom FAJN)
este by somm spomenul znacky ako Schwinn a Mongoose, ktore maju velmi dobry pomer vseobecne...
http://www.transalp24.de/start.htm?d_03 ... II_MTB.htm
11,7 kg (bez pedalov) bike za cca 18 500 Sk.
Slusny hardtail (Tora + kotucovky):
http://www.transalp24.de/start.htm?d_03 ... sc_MTB.htm
11,68 kg cca 25 tisic Sk
Ram maju obidva z Taiwanu, co aj otvorene priznavaju (na rozdiel od inych akoze "znaciek"). A uprimne povedane asi by som skor bral ram od vyrobcu z taiwanu ktory ma takmer vsetko know-how na svete (s vynimkou absolutnej spicky, ale o tej sa tu asi nebavime), kedze vyraba viac ramov ako vsetci ostatni dokopy, ako od niekoho lokalneho kto robi tych ramov relativne malo. (znovu sa bavime len o zakladnych modeloch, ziadne ultra high tech rucne robene zazraky)
Slusny full
http://www.canyon.com/mountainbikes/aus ... usstattung
12,9 kg, cca 34 tisic Sk
A pevnost ramu nieje len o tom ci ho rozlomis na dva kusy ale najme o tom ako prenasa (alebo v horsom pripade absorbuje) silu ktorou slapes do pedalov. Cize na XC je to takisto dolezite. Dobrym ukazovatelom kvality je Stiffnes to weight koeficient, ale ten sa malokedy dozvies pri bikoch za 20 tisic.
ako momentalne mam ocelovy ram na bicykli za 8 000 spred 9rokov a vydrzal vsetko, a to som ho nesetril...
toto sa mi zda ako PORIADNA kravina a zbytocne ponizovanie znacky, ze ram je na hovno, viem ze CTM neni nejaka vychirena znacka, ale paci sa mi ze nekdo dokaze s takou istotou a presvedcenim posudit neco o com vie nic (tu malo byt ine slovo...)
pokial aspon hodis nejaky link na nejaky test, kde to v objektivnom prostredi premerajuu, tak v pohode, ale toto bol záder
nechal som sa uniest, lebo nemam rad takych ktory kidaju na nieco co je zvelicene (tak to vyzeralo z mojho pohladu...) takze sory, moja chyba
PEACE ?
teraz k teme, mne sa CTM paci (dizajnovo, aj cenovo
ale celkom dobry pomer maju aj TESCO bicykle = 4 000Sk a vozit sa na nich da, kostra tiez neco vydrzi (akoze nie v porovnani s niecim ale len tak, ze vydrzi
TESCO bicykel je fajn, pokym s nim nevlezes do lesa, nedajboze este aj na kopec...
inak, prosim ta, na co boli vyuzivane tie CTM ?? nebili to nahodov nejake Zephyri pouzivane na DH alebo DIRT ??
a este 1 otazocku, preco prave na XC musi byt ram najpevnejsi ?? tomu som az tak nepochopil...
inak este raz sa ospravedlnujem za ten prispevok...
tak potom si uz urcite videl aj polamane ramy od Treku, Meridy, Authora, Scota atd. a daleko lepsich a vychyrenejsich znaciek ako CTM ale o nich uz nic nepises
vybavenie YINXING,XUNCHI (ale fakt, tie nazvi som si nevymyslel)
ram: ocelovy(olpran hight performance) ...asi myslene ze musis mat poriadny vykon ked ches taky bicykel utiahnut
asi zbytocne vypisovat vsetky chyby co sa objavili, to by vas prestalo bavit citat...proste bicykel s tesca urcite nie....vtedy som nemal peniaze na normalny bike a ani som sa nevyznal takze tak...
podla mna sa to nevylucuje.. vsetky ramy su jedno a to iste z taiwanu.. ctm sa robi teda na slovensku ale nahovno je rovnako ako tie taiwanske
nieco natom bude ked ti niekto dokaze dat ram za 4-6tis, a niekto ti dava tiez hlinnikovy ram za 12-20..
tak potom si uz urcite videl aj polamane ramy od Treku, Meridy, Authora, Scota atd. a daleko lepsich a vychyrenejsich znaciek ako CTM ale o nich uz nic nepises
pamatam si ze urcitu dobu bola afera s meridou ze im ramy praskali... ale treba prihliadnut aj k druhej veci a sice ze ramy takychto "lacnejsich" vyrobcov ako CTM su zrejme catsejsie vystavovane namahaniu v rozpore s urcenim ramu - rozumej XC. Hned to vysvetlim, vidime to vsade okolo seba napriklad aj tu v meste denne vidim kopec mladych na CTM a pod so spustenymi sedlovkami uplne dole tvariacich sa ze jazdia origos freestyle, street a neviem este aky stroj... myslim ze aj tu na fore sa riesilo pouzitie urcitych XC ramov na light DH