viete mi poradiť? idem do nového bajku len neviem či zobrať neuron 2023 najvyšiu hlinu alebo základný karbon, čo vidím rozdiely sú že karbon má headset cable routing, rovnú sedl. trubku, zrejme bude kus tuhší, drahsie kolesá.. rozdiel 3 stovky. má dakto dlhodobé skúsenosti s karbon neuronom? dáke problémy?
https://www.canyon.com/en-de/mountain-bikes/trail-bikes/neuron/al/neuron-7/3168.html?dwvar_3168_pv_rahmenfarbe=BK%2FBZ
https://www.canyon.com/en-de/mountain-bikes/trail-bikes/neuron/cf/neuron-cf-8/3170.html?dwvar_3170_pv_rahmenfarbe=SR%2FBK
posledný komentár: 10. 9. 2025 o 15:14
posledný komentár: 27. 1. 2016 o 13:31
akurat si po mesiaci potom skontroluj šroby na zadnej stavbe, tie sa vedia povoliť a potom v ráme začne praskať
inak za mňa isto odporučam Neuron CF8, je to asi najlepšia volba čo sa tyka neurona - pomer cena/vykon/vaha/komponenty
+ Neuron 7 ma chybne uvedenú váhu, osobne odhadujem že má okolo 14-14,4kg takže oproti CF8 je tam aj úspora váhy nejaká ešte
Those carbon frames save a claimed 660g over their alloy counterparts, with a medium alloy frame tipping the scales at a claimed 3.1kg without shock.
Rozdiel medzi slx XT je 100 g
13,6 (CF8)+0,66 = 14,2 kg zhruba
a rozdiel tam nie je len v SLX/XT ale aj v kolesách + CF8 ma kvalitnejšie rajdy aj sedlovku
Velke plus ze ma stred na bsa zavit nemusis lisovat
Já mám černo červeného CF8 na cestě
Ten bledě modrý CF 9 vypadá na fotkách Canyonu úžasně,myslím že v reálu bude krásný.
Tak tady, je čerstvě smontovaný
Nálepky jsou z továrny a být tam nemusí.Oranžovou sundám,ale označení velikosti kola bývá na každém biku a nevadí mi.
kluky si mal aké ? miranda alebo nejaké shimano ?
ktorú osku nešlo vybrať ? aké ložiská ? ako dlho máš bicykel ?
ak ti stále puká ,,niečo,, tak v prvom rade na neurone ak máš nový bicykel treba skontrolovať všetky šroby na zadnej stavbe, ja som mal povolený ten velký čáp zadnej stavbe čo je dole na sedlovej trubke
pukala mi aj sedlovka (vyčistil, namazal,riadne dotiahol a prelepil ten malý vyrez na sedlovke)
pukalo aj hlavko (vyčistil, premazal)
kluky som hneď menil za SLX takže tam problem nebol
a vyčistil a premazal som aj spominanu pätku