Zatial objednany Canyon Spectral 29 CF 8 (dodanie august), jazdenie po polnackach, trailoch, lese a obcas nieco narocnejsie, obcas poldnove a dlhsie vylety, bikeparky moc nemusim.. YT s nicim prevratnym neprisli a nevyzera, ze tak skoro pridu.. Jeffsy Blaze je o nicom (a Mko uz aj tak nie je).. Propain teraz prisiel s novym Hugenom.. mam ho vyklikany cca na 4k7 a uz to je trosku nad rozpocet..
Canyon: lacnejsi, komplet na XT (som viac Shimanak), vacsie zdvihy 150/160, Fox Performance Elite..
Propain: drahsi cca 650e, mensie zdvihy 140/150, Fox Factory, Sram GX/Sram G2 RSC (Sram je pre mna velka neznama), cca 0.5-1 kg lahsi, dodanie o cca 2 mesiace skorej..
Jazdit mam na com, extra moc ma to nenahana.. A teraz babo rad
Na druhu stranu jazdenie po Malych Karpatoch - take bezne lesne cesticky a chodniky a modre/cervene traily tam je to uplna pohodicka, do vzduchu to ide takmer samo a je dobre predo-zadne vyvazeny, obratny tiez a do klopeniek a switchbackov napriek vacsej velkosti kolies 29" vs 27.5" a razvoru to ide lahsie nez merida, do kopca na nespevnenom podklade sa na tom slape pohodlne a stabilne ale KOMy z toho nebudu (to ani nie je cielom).. Zadna stavba tlmi paradne, som velmi spokojny aku trakciu to ma a ani v otvorenej pozicii sa pri beznom jazdeni nejako prehnane nezanara ale stale je citliva (s vidlicou troska bojujem ale to preto lebo 36 foxa zase nie je XCckovo jemna a ma trosku ine urcenie - ale s pomocou znizeneho tlaku a dodatocnych tokenov je to vyrazne lepsie) - dokonca ten zadny tlmic mam skoro stale otvoreny a zatvaram (ono to nie je uplny lock ale take stvrdnutie celeho prejavu) to len na tiahle kopce po asfalte..
Par veci co som spravil, co som mal spravit a nespravil a co spravim asi do buducna - skracoval som rajdy z 805mm na 780mm - na mojich 175cm/74kg (Mkovy ram) je to lepsie a mozno som mohol este pol cm z kazdej strany ale uz to nebudem silit.. Vymenil som si sedlo za take iste co mam na inych bajkoch (ale to su subjektivne preferencie) a tak isto som vymenil gripy kde mi nevyhovoval lock-on na vonkajsej strane a na vnutornej strane ta zarazka gripu.. S brzdami (Cura 4) som nadmieru spokojny ked ich porovnavam so Saintami co mam (akurat platnicky idu dost dole a zadne pomalinky budem musiet menit), brzdna sila by som povedal on-par so Saintami ale lepsia modulacia.. Bajk ked sa rozbehne tak dobre drzi rychlost aj po rovine aj v zvlnenom terene ale trosku tazsie sa rozbieha - prikladam to hlavne kolesam/dezenu.. (mam v predu aj v zadu 1.2kg plaste a Newmen SL A.30 hlinikove rafiky - plan mozno na buduci rok je zakupenie novych karbonovych rafikov, lahsich nabojov a hlavne lahsich plastov cca 700g s jemnejsim dezenom aby som na suchsie a menej narocne podmienky mal lahsie - viac do XC orientovane kolesa a tieto si necham viac na rozbity, blatisty a drsnejsi teren).. pri Mkovom rame a mojom posede a proporciach som si mal asi vybrat 160-175mm dropper, mam tam teraz 150mm a je cca 3cm vysunuty nad vrch hlavovej trubky - ked ho dam dole tak priechodnost ponad sedadlo dozadu je fajn, ale tie 2-3cm by mi pridali hodne k "pocitovemu" pohodliu ked idem strmaky nad zadnym kolesom.. Ram som mal asi trosku olepit - dokonca mam aj kupene nejake folie ale nevydrzal som a vypomstilo sa mi to, zatial nemam odrazky od kamenov ale na zadnej stavbe pri brzde som si blbo osuchal ram druhym bajkom na nosici (ale to je cisto moja hlupost a nepozornost).. Posledna drobnost co ma caka je skratenie bowdenov aj na brzdach aj prehadzovacku/dropper - pani v Propaine to preventivne nechali tak dlhe, ze aj pri kompletnom pretoceni o 180 stupnov z jednej strany na druhu su stale mensie presahy a v jazde dopredu subjektivne trcia..
Tak asi tak - nelutujem to, bajk je krasny, jazdi paradne, ale treba s nim jazdit v patricnom terene.. na 80km vyletiky po rovine to moc nie je aj ked sa to da prejst..
P.S. ospravedlnujem sa za litanie, ale nejako to zo mna samo vyslo..
posledný komentár: 31. 3. 2023 o 10:39