Nasiel som recenziu na Scott Scale 960 (http://www.mbr.co.uk/news/scott-scale-960-review-999-2013/), ktory ma sice slabsiu vybavu ako Canyon, Radon alebo CTM v tejto cene, ale ma vraj fajnovu geometriu. Mate niekto so Scottom skusenost? Oplati sa podla vas kupit slabsie vybaveny bike s overenou geo a ramom a casom upgradnut vidlu a pod?
Dakujem za tipy.
Nehladam vyslovene XC, ale nieco ako trail HT, teda aj Stache mi mozno sadne.
Trek Stache je iná kategória hardtailov, ale v podstate by to problém nemusel byť. Skôr Superfly je typické XC HT-čko.
Akú veľkosť inak potrebuješ a aká je tvoja hmotnosť? Aj to dokáže výber podstatne zúžiť.
Preto sa pytam na vas nazor
A v neposlednom rade mam oblubeny bike shop, kde maju Scott a nejak inklinujem k nakupu od nich
To ťažko. V danej cene je dnes ťažko ospravedlniteľná neprítomnosť tapered hlavovky, ten rám sa hrá na nejakú vyššiu triedu, ale prinajlepšom to je priemer. Pri hliníkových HT-čkach toho veľa nenavymýšľaš. Ak si porovnáš tie údaje geometrie a tuhosti, zistíš, že sa vôbec nedá povedať že by bol v niečom výrazne lepší ako konkurencia, alebo že by mal v každom ohľade nadpriemerné vlastnosti.
Giant XTC, Canyon Grand Canyon - tieto rámy sú na o dosť vyššej úrovni a rozhodne sa treba pozerať podobným smerom ak chceš kúpiť "lepší základ".
http://www.dema.sk/40/products/2013/mtb-29/auron-90
, no výbava nič moc.... tu máš ešte jeden do hľadáčiku...
Však míňaš stvoky, alebo aj tisíce eur za niečo čo má spôsobovať čo najviac radosti čo najdlhšiu dobu... A pri jednej z najdôležitejších vlastností bicykla dokážeš napísať takúto vetu s neskorším dodatkom že je nielen fajn ale aj asi overená tá geometria?
Seriózny výrobca má dvojciferný počet údajov geometrie rámu, nájdeš tam všetko dôležité a dokážeš jednoznačne určiť ako sa ktorý bicykel bude správať/aké má ktorý rám vlastnosti (za predpokladu že sú údaje výrobcu správne).
Každý človek je výnimočný a má odlišné požiadavky, možno by ti geometria toho bicykla vôbec nesadla.
Testovaním by si mal zistiť, čo asi tak potrebuješ a preferuješ. Prípadne podrobným zmeraním svojich proporcií, vložením týchto údajov do nejakej kalkulačky a potom porovnávaním konkrétnych rámov ktoré budú prijateľné - z nich vyberieš už buď na základe komponentov, alebo na základe toho, aké vlastnosti dokážeš najviac oceniť.
Overenou geo som myslel to, ze v teste v porovnani s inymi podobne drahymi sa spraval ten bike velmi dobre a celkovo je to dobre spraveny ram. Takze pod mojou geometriou chapte aj tuhost, zadnu stavbu a vselico ine.
Však míňaš stvoky, alebo aj tisíce eur za niečo čo má spôsobovať čo najviac radosti čo najdlhšiu dobu... A pri jednej z najdôležitejších vlastností bicykla dokážeš napísať takúto vetu s neskorším dodatkom že je nielen fajn ale aj asi overená tá geometria?
Seriózny výrobca má dvojciferný počet údajov geometrie rámu, nájdeš tam všetko dôležité a dokážeš jednoznačne určiť ako sa ktorý bicykel bude správať/aké má ktorý rám vlastnosti (za predpokladu že sú údaje výrobcu správne).
Každý človek je výnimočný a má odlišné požiadavky, možno by ti geometria toho bicykla vôbec nesadla.
Testovaním by si mal zistiť, čo asi tak potrebuješ a preferuješ. Prípadne podrobným zmeraním svojich proporcií, vložením týchto údajov do nejakej kalkulačky a potom porovnávaním konkrétnych rámov ktoré budú prijateľné - z nich vyberieš už buď na základe komponentov, alebo na základe toho, aké vlastnosti dokážeš najviac oceniť.