Zdravim bikeri.... Tohto roku som zacal jazdit na biku, kupil som si Cube Analog, ktory sa mi pacil hlavne dizajnovo a vedel som, ze deore vybavou nic nepokazim. Bol som maximalny lajik co sa bikov tyka a trosku aj cena rozhodla. Chcem radu, ci sa oplati ten bike nejako vylepsovat, alebo rovno kupit nieco nove, lepsie...Chcem od buduceho roku zacat jazdit maratony, velmi ma to chytilo.... toho roku som urobil od 16.juna skoro 2000km a kondicka mi isla rapidne hore.... Ked tak aj poradte, ze co mam hlavne menit na nom....Do 200 eciek by som bol ochotny investovat.
Vdaka za radu...
ide snad o to co ti chyba alebo vadi nie? chcel lepsiu vidlicu? investuj do nej.. nestacia ti brzdy investuj do nich .. mas take silne nohy ze ohybas kluky? investuj tam;) na tvojom mieste by som 190Eur vrazil do e*****na z tuning-test.cz
Ja vlastne len chcem poradit, ze co je na tom biku podradnejsie aj ked myslim, ze sam o sebe nieje nic extra..... celkovo som spokojny s nim a nenasiel som zatial chybu na nom, jazdi sa mi perfektne... rozmyslam o vidle 130mm zdvih....nieje to blbost???
Jeto blbosť na tento bike a maratóny ... ak uvažuješ o niečom lepšom o nejakú triedu tak rozhodne kúpiť nový bike. Ak chceš len niečo vylepšiť na tomto tak asi vidlicu a potom kolesá.
Závisí to od tvojej peňaženky, keď už vieš, že bike je pre teba (predpokladám) naj šport.
neviem, ci je dobre tam vopchat 130mm vidlicu. Urcite si nato daj pozor a preber to tu s miestnymi. Ovplyvni to geometriu a urcite to ma vplyv aj na krk ramu, otazkou je, ci tolko zvladne. Tam by mohla rozhodnut vaha a pod. Iba som chcel tym vzbudit respekt pred takym experimentom;)
pokial ti nic vylozene nevadi menil by som veci az ked odidu.. jasne.. xt prehadzovacka a xt kluky by pomohli ale pokial to co mas sluzi a nemas peniaze na zvys tak je to zbytocne. e*****n je od 100 do 140.. ja ho mam 120mm.. na stranke je meradlo.. vytlacit a odmerat uhol hlavovej trubky neviem ci to uz nebude vela. aj ked podla mna 10mm hore dole je kravina najma ked ratas s 20-25% sagom ale chalani tu na fore aj mne radili ze zbytocne velky zdvih oproti originalnemu zbytocne namaha ram..
Maratony sa daju jazdit aj na bicykli s vybavou SH-Acera, ide o to aby si bol Ty v pohode, jednu tisicku je dobre mat v nohach v aktualnej sezone, pred startom na prvom maratove, a nenechat sa strhnut atm osferou, aby si ziskal realny obraz svojej vykonnosti.
Nezabudni si pribalit duse, lepenie, pumpu, lanko, naradicko a vyskusaj si jednoduche opravy s tymi vecami co budes mat so sebou, aby si to zvladal v pohode, bez stresu, aj sa Ti lepsie bude jazdit, s pocitom, ze si dokazes pomoct.
je to hlavne o zabave a relaxe.
ci jazdis na biku za 15000,-Sk alebo 150000,-
najdolezitejsi je "motor"
jop, tretry, pedale, a mozno lahke duse...drobna investicia, ktoru pocitis hoooodne na vykone ....vidla ta hore kopcom az tak nepotiahne, aj ked by tomu biku urcite pomohla...
hej hej.....pedale a tretry uz su na ceste..... hydrovak este zhanam.....lahke duse? porad nieco prosim Ta... este sa chcem opytat lebo som v rozpakoch pri citani vysich prispevkov!!! Ako pocitim trebars 2kg materialu navyse na biku? Nechapem.... su to len dva kila dofrasa!!! Ci nie?
Dres s krátkym rukávom, dres s dlhým rukávom, vestičku proti vetru, bundičku do dažďa, rukávky (návleky na ruky), krátke gate, dlhé gate, nohávky (návleky na nohy), tretry - a 200 E ti ani nebude stačiť.
A na kolo? Sám časom prídeš, čo je slabšie, čo odchádza.
no tak na ohladom tych kil su tu fundovanejsi ale necakaj, ze budu mat pochopenie ...je to citit, a velmi...a hlavne na rotujucej hmotnosti - preto tie lahke duse...
co sa oblecenia tyka uz mam vsetko..... chcel som cisto na bike nieco poradit.....naradie uz takisto mam....
PS: Vsimol som si, ze su tu manici co pocitaju gramy!!! Na vojne som nosil plnu polnu /17kg/ a to som citil, ale myslim, ze nejake to kilecko navyse nezabije!!! hehe
ja negramarim ale kilo naviac uz citit je.. vidim to ked som vymenil vidlu. lahke duse.. kolko sa tam da usetrit? nie vela podla mna. urcite sa lahsie slape v 12kg bicyklom ako s 16kg bicyklom... hlavne ak to je 40km a viac.
obycajna dusa za dve ojra ma okolo 200g, continental light napriklad ma okolo 100g alebo nejaka rubena atd...je takych viac, to mas 100g na jednom kolese a to uz je celkom slusne citit
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Závisí to od tvojej peňaženky, keď už vieš, že bike je pre teba (predpokladám) naj šport.
neviem, ci je dobre tam vopchat 130mm vidlicu. Urcite si nato daj pozor a preber to tu s miestnymi. Ovplyvni to geometriu a urcite to ma vplyv aj na krk ramu, otazkou je, ci tolko zvladne. Tam by mohla rozhodnut vaha a pod. Iba som chcel tym vzbudit respekt pred takym experimentom;)
Nezabudni si pribalit duse, lepenie, pumpu, lanko, naradicko a vyskusaj si jednoduche opravy s tymi vecami co budes mat so sebou, aby si to zvladal v pohode, bez stresu, aj sa Ti lepsie bude jazdit, s pocitom, ze si dokazes pomoct.
je to hlavne o zabave a relaxe.
ci jazdis na biku za 15000,-Sk alebo 150000,-
najdolezitejsi je "motor"
A na kolo? Sám časom prídeš, čo je slabšie, čo odchádza.
PS: Vsimol som si, ze su tu manici co pocitaju gramy!!!