Dobrý deň, rád by som sa spýtal, čo hovoríte na rám Dartmoor Hornet? Rok je jedno aj ten nový, aj keď dizajnovo sa mi pozdával skôr ten starší. Zameranie AM/XC teda taký univerzál, nie som žiadny zjazdár čiže veľkosť rámu 18. Ďakujem Viem, že už tu podobná téma bola, ale chcem skôr príspevky od niekoho kto tento bike jazdil dlhšiu dobu alebo s ním má bližšie skúsenosti nie kto ho videl na obrázku. Vďaka
napisal som ti na FB ale kludne to dam aj sem:
to nieje velmi XC ram, 66° hlavovy uhol, to je skor taky FR/Dirt.
zo stranky Dartmooru: The best and one of the most popular hardtail frames for all hardcore riders. If you love to hit drops, wall rides and rough terrain on a hardtail bike, the Hornet is the frame for you.
Uvažoval som aj nad ním. Je tam ale rozdiel v uhle hlavy Hornetu ku Primal 66":68". Taktiež primalu chýba návarok na napinák. Na druhú stranu pre primal hovorí, že netreba kupovať nový náboj na pevnú os. Je to veľká dilema rozhodnúť sa. Neviem si totiž veľmi predstaviť ako môže ten hlavový uhol ovplyvniť jazdné vlastnosti toho rámu. Vidlica 140mm.
ci mensi hlavovy uhol tym natiahnutejsi ten bajk je, to znamena vacsia stabilita vo vysokych rychlostiach ale na ukor obratnosti, v prudsich stupaniach ti to nedovoli az takpreniest vahu na predne koleso a budes mat tendenciu sa navazovat do zadu. Skor ako si vyberies ram tak ti odporucam sa na niecom podobnom povozit. Kazdopadne je to ine vozenie ako na XC biku co mas teraz
na tom hornete som sa asi pred rokom vozil a veľmi sa mi to pozdávalo po všetkých strankach. bol ale aj samozrejme super vtskladany. v dnešnej dobe už ale nepoznám nikoho kto by niečo podobné mal.
ked ako pises nie si ziadny zjazdar tak radsej by som ti radil ist do primalu ako do hornetu radsej poriadne zvaz na co ten bike chces lebo ked ho budes vyuzivat cisto na xc/am tak ti bude prijatelnejsia geometria primalu. ja mam na mojom 160mm aurona a niekedy mi je ten hlavovy uhol trochu prilis strmy ale to len v naozajstnych stupakoch. najprv som vahal nad tym ako to pojde do kopca ale bol som velmi milo prekvapeny. inak vyber mas siroky nehovorim ze take ramy vyraba kazda znacka ale da sa napr.: http://www.commencal-store.co.uk/PBSCCatalog.asp?ActionID=67174912&PBCATID=2353586
PS: neber to tak ze ti radim primal kvoli tomu ze ho mam
Duracel & KLS aku ste zvolili velkost ramu - ake mate miery? Ja tiez rozmyslam nad trailovym hardtailom ale Dartmoor Primal mi prisiel tazsi, drahsi ako konkurencia a ma tusim iba jednoprevodnik. Napis ako sa na tom jazdi.
Mám 183 Dartmoor Hornet A je to neskutočný bajk So sedlovkou hore šľapem rýchlo ako na predošlom XC čku zároveň behám po zadnom všade Keď to dáš dole otvára sa ti úplne nový rozmer Zjazd, skákanie proste nič pre ten bajk nie je pasé Keby si mám vybrať znova kúpim ho zas :3 Dal by som zaň kľudne aj viac robí mi len radosť ten bicykel :3
Jasne tiez chcem nieco co mi bude robit radost a nieco univerzalnejsie. Moje Xccko mi uz nejak nepostacuje Ako hovoris nieco do kopca ale aj na rozne traily alebo lahky zjazd.
Asi kompletny - pride mi to lacnejsie ako sklada si to doma. Aj ked bolo by to pekne lego
Osobne sa zatial rozhodujem bud Orbea Loki 29 H30 alebo Mondraker Vantage R. Orbea ponuka nizsiu cenu ale Mondraker zas vyzera zaujimavejsie.
Dartmoor Primal Pro sa tusim pohybuje niekde na cenovej urovni Orbei.
Mám 183 Dartmoor Hornet A je to neskutočný bajk So sedlovkou hore šľapem rýchlo ako na predošlom XC čku zároveň behám po zadnom všade Keď to dáš dole otvára sa ti úplne nový rozmer Zjazd, skákanie proste nič pre ten bajk nie je pasé Keby si mám vybrať znova kúpim ho zas :3 Dal by som zaň kľudne aj viac robí mi len radosť ten bicykel :3
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to nieje velmi XC ram, 66° hlavovy uhol, to je skor taky FR/Dirt.
zo stranky Dartmooru: The best and one of the most popular hardtail frames for all hardcore riders. If you love to hit drops, wall rides and rough terrain on a hardtail bike, the Hornet is the frame for you.
PS: neber to tak ze ti radim primal kvoli tomu ze ho mam
Asi kompletny - pride mi to lacnejsie ako sklada si to doma. Aj ked bolo by to pekne lego
Osobne sa zatial rozhodujem bud Orbea Loki 29 H30 alebo Mondraker Vantage R. Orbea ponuka nizsiu cenu ale Mondraker zas vyzera zaujimavejsie.
Dartmoor Primal Pro sa tusim pohybuje niekde na cenovej urovni Orbei.
Hod este aku velkost ramu si kupil?
Haha to by mi asi nepasovalo