ja sa zblaznim, mne sa zda ze sa tu so zenami roztrhalo vrece ale to je len dobre, este keby si na stretko prisla
k teme: najprv ju musis nechat odmastnit v nejakej nafte alebo toluene, alebo v niecom takom, potom ju kefkou dokonale vydrhnes, a potom namastis teflonom aby ti vydrzala, a nahodis na bike
na jazdu mazem niecim dobrym, pedros, olej na masiny (ako niektori ) a podobne, ...
2kaso: heh vidis, nafta je sice draha, ale oproti tym vecickam je stale prelacnena
ze sa nehanbis, takto zavadzat jednu z par bikeriek na tomto fore
hanba ti
pre nasu novu clenku: v poho ti staci kombinacia pracka + nafta + silikonovy alebo spominany olej do sijacich strojov
respo: no tak toto napisat, to je trufalost, aby si ta niekto nekupil a nepostavil do kuta dielne ako profi striekac teflonu
mliecko: ty si zatial najblizsie,
kaso, ty si taka pisacia reklama, mal by som aj ja ... kolko dava matt, ze ci sa mi to tiez oplati...
no a k teme: ak mas retaz znitovanu tak si kup tu pracku na retaz, ako tu uz bolo spomenute, to kostuje tak do 400sk... ja osobne (mam rychlospojku) retaz cistim technickym benzinom, potom ju tiez riadne vykartacujem drotenou kefou, no a potom mam nejaky teflonovy sprej...
Na čistenie je najlepší Cyklostar. Ne***** Nehorí. Neodparuje sa. Podľa výrobcu je ekologický, dokonca vraj napomáha rozkladať oleje. Akurát je trochu drahší ako benzín alebo nafta. Prvý raz treba kúpiť cyklostar v rozprašovači, potom stačí dokupovať litrovú fľašu. Ten v rozprašovači však vydrží dosť opakovaní čistenia.
Sprejom nastriekaš Cyklostar na kazetu a na reťaz, prípadne aj na prevodníky, prebehneš tvrdším štetcom alebo kefkou a spláchneš vodou. Ak reťaz, kazeta alebo prevodníky nie sú čisté, postup zopakuješ.
No a potom namažeš.
Mazať je výhodnejšie cez olejničku ako sprejom. Sprej je drahší a okrem toho väčšinu vyprpleš mimo reťaze. Kvapneš kvapku na každý čap, najlepšie začať pri spojke a skončiť pri spojke, chvíľu necháš vsiaknuť a nadbytočný olej utrieš z reťaze handrou.
Odskúšaný postup, robia to takto aj mechanici pre profíkov. Akurát zvyčajne nepoužívajú cyklostar (alebo niečo podobné), majú k dispozícii wapku.
triki: sice maju, ale to tiez nie je ono, vsetky rozprasovace mi pripominaju WD-40, ktore som kedysi ako maly chlapec pouzival a az sa mi krizia oci takze vsetko lepsie je vo flasticke pouzivam a je to osvedcene
tiez som pouzival teflonovy sprej, ale ako som si u matta zakupil olej na retaz Pedros, tak uz ine ani nebudem pouzivat, so sprejom musis byt velmi opatrny aby si si nezastriekal to co nechces (to som som si prekryval handrickou rafik apod.), takze okrem mazacich vlastnosti je aj to mazanie retaze ovela jednoduchsie , takze odporucam tiez len flasku a nie sprej (spray). a btw. teraz mi retaz vydrzi dlhsie cista, nelepi sa na nu tak ten bordel a prach.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
olivovy olej (ale len panensky, pozor!!!)
ale moze byt aj slivovica (len pozor aby sa nedostala na brzdy!)
k teme: najprv ju musis nechat odmastnit v nejakej nafte alebo toluene, alebo v niecom takom, potom ju kefkou dokonale vydrhnes, a potom namastis teflonom aby ti vydrzala, a nahodis na bike
na jazdu mazem niecim dobrym, pedros, olej na masiny (ako niektori
odmastit: http://www.suncycle.sk/index2.php?nazov ... 22&extra=7
vycistit: http://www.suncycle.sk/index2.php?nazov ... 70&extra=7
alebo http://www.suncycle.sk/index2.php?nazov ... 28&extra=7
namastit: http://www.suncycle.sk/index2.php?nazov ... 28&extra=7
popozeraj: http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?p ... taze#11996
http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?t ... ze&start=0
ze sa nehanbis, takto zavadzat jednu z par bikeriek na tomto fore
hanba ti
pre nasu novu clenku: v poho ti staci kombinacia pracka + nafta + silikonovy alebo spominany olej do sijacich strojov
a k tomu masteniu: chlapci dobre pisu. ja striekam teflon...
a k tomu masteniu: chlapci dobre pisu. ja striekam teflon...
Tak to máš dobré nemáš aj nejaké zásoby ?
mliecko: ty si zatial najblizsie,
no a k teme: ak mas retaz znitovanu tak si kup tu pracku na retaz, ako tu uz bolo spomenute, to kostuje tak do 400sk... ja osobne (mam rychlospojku) retaz cistim technickym benzinom, potom ju tiez riadne vykartacujem drotenou kefou, no a potom mam nejaky teflonovy sprej...
Sprejom nastriekaš Cyklostar na kazetu a na reťaz, prípadne aj na prevodníky, prebehneš tvrdším štetcom alebo kefkou a spláchneš vodou. Ak reťaz, kazeta alebo prevodníky nie sú čisté, postup zopakuješ.
No a potom namažeš.
Mazať je výhodnejšie cez olejničku ako sprejom. Sprej je drahší a okrem toho väčšinu vyprpleš mimo reťaze. Kvapneš kvapku na každý čap, najlepšie začať pri spojke a skončiť pri spojke, chvíľu necháš vsiaknuť a nadbytočný olej utrieš z reťaze handrou.
Odskúšaný postup, robia to takto aj mechanici pre profíkov. Akurát zvyčajne nepoužívajú cyklostar (alebo niečo podobné), majú k dispozícii wapku.
len neviem presny nazov pedros ***** ***** ale ozaj bezvadny je
hmm, aka servisacka pri tom prvom videu