Lefty je a bola vzdy predmetom sporou... polarizujuca vidla... (vidla? vidla je 2 a viac noh...) bicyklom sa venujem cca25 rokov, krmim toto hobby vela peniazmi a mal som to stastie skusit vela veci. niektore boli fajn, niektore menej (aj napriek ich vseobecnej popularite) Lefty ( od modelu PBR - cca 2009 - 10 - cize rock shox solo air) je podla mojho skromneho nazoru top. Okrem toho ze pri danej vahe funguje tak ako funguje, z mojej skusenosti je pomerne bezporuchova.. tot moj nazor.
no a ešte napíš či je podľa tvojho skromného názoru top aj ten rám, pretože keď som napísal že trochu za lefty zaostáva bolo zle, ale top vidla( s čím súhlasím) si zaslúži aj top rám.
Uziva si asi dochodok, posledny skutocny GF bol v roku 2006, alebo 2007, do koncernu Trek vstupil asi v 2006tom, 2008 a 2009 este boli GF ramy, ale uz liznute Trekom (podla toho to aj vyzera), 2010 uz bola len edicia GF , ale bol to Trek. A tym to skoncilo. A potom sa rozbehol predaj 29er, co je zaujimave, kedze ich priekopnikom bol prave GF , asi sa toho chytil Specialized.
Sak aj pred 9 rokmi som to chcel vyskusat , ram sa dal zohnat lahko aj lacno, podobne vidla, ale nejak som na to nemal cas. Ale je aj vynalezca Genesis geometrie /aj ked co ja viem, ci sa to da povazovat za vynalez/, ktoru pouziva vela XC ramov, aj ked teda to tak nevolaju. Tento Cannondale Scalpel je jeden z nich.
S tou vidlicou to skusali Genesis 2, ale musela sa modifikovat korunka, asi to zakapalo. Beriem to tak, ze dlha trubka, kratsi predstavec ako bolo dovtedy zvykom, nejake uhly sedlovky a inych, razvor a sloping , kratsia hlavova trubka .. to vsetko je vidno dnes (aj kedysi) na ramoch typu Specialized Epic (tam to sedelo prakticky na milimeter), do velkej miery Cannondale a mozno aj dalsie. Ale tak to je v podstate logicke vyustenie geometrie vhodnej pre maratony a zavody tohto typu. S tazsim batohom z toho bolia krize
to nevieš, že čo má ramon1, je apriori najlepšie? a máš sa sním poradiť ak chceš niečo iné považovať za dobré?
Priateĺu, máš V nicku bielu holubicu, ale ***** do mňa viacej ako bývalá svokra... Kto písal, že čo mám ja je top? Ja som na margo celku - Cannondale s lefty " vidlicou " písal, svoj subjektívny názor, založený na aktívnom používaní predmetnej veci... A mne to vyhovuje a som spokojný... Môj kamarát Johnny z fóra, má už druhý Epic, a je tiež spokojný. Pôvodne som ho chcel tiež, ale " povedali " mi, že ber Cannondale s jedinečnou Lefty a budeš spokojný. A verte som. EPIC má brain, Scalpel má Lefty... Koho to serie... Každý nech si to vyskúša a až potom dáva súdy... V opačnom prípade je len " plagiator " názorov a papagáj... A áno je kopec " lepších " bikov. Napr. Ibis Ripley, Santa Cruz Tallboy, Nine RDO PRO... Ale osobne som ich nejazdil a nemám osobnú skúsenosť na porovnanie, ani posúdenie, ktorý je lepší. Tak viac lopatisticky som to nevedel napísať, a verím, že to pochopila aj " lama" aby V tom nebol " mišung "...
Najlepsi bajk je taky, ktory vyhovuje .. a najdolezitejsia je farba (napr. najrychlejsia je oranzova, potom cervena, biela patri medzi najpomalsie, preto najlepsie mat kombinovane pruhy, ktore zrychluju)
...ono nic nieje cierno-biele. mne napr. nebude zrejme nikdy tak uplne sediet nieco co ma 29 kolesa. nechapme to teraz zle, nebudem tu temu po 556x otvarat, ale som nizky a tvrdohlavy. tym padom si na to neviem zvyknut (a verte ze robim co mozem). V strmom terene mam pocit ze to nepretlacim nohami a vo switchbacku mi to pride ze sa to zatvara.
Otazka priam fylozoficka je co je LEPSI a co HORSI ram? da sa to neajk hodnotit? vaha? tuhost (STW hodnota)? cena? geo?
co robi dobry ram lepsim ako ten druhy??? ani po rokoch jazdenia som na to neprisiel.. podla mna kazdemu nieco sadne, inemu nie..
A ked tu pitvame scalpel 29, tak napr. v porovnani s talboy-om a BLURom mi chod zadnej stavby pride na kanone lepsi. (ked sa teda bavime o XC - maraton), na druhej strane ak to niekto ponima ako trail bike (co podla mna 29 scalpel prioritne nieje) tak je to cele naopak. .. a tak dalej dokola tema milion krat preberana...
Vsetko je to jedna prdel.. a kedze zijeme v slobodnej krajine kde si kazdy kupi co chce alebo moze, tesme sa a tlieskajme diverzifikacii...
Scalpel je ale jednocap, Blur VPP, ci ? Ale ono je to tazko, staci inak naladeny tlmic .. kazdy ram ma svoje plus a minus a ked k tomu priratas tlmic, staci trochu inak posed,zase je to inak, to aby clovek nic ine nerobil, len 12 hodin denne jazdil po asfalte, do kopca, po trailoch aby z toho nieco vyzistil. Preto je dolezita farba. Bud sa paci, alebo nie, je to jednoduche
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.sunshinebicycle.com/wp-content/uploads/c15_cm2399_01_bbq_1_1200x675.jpg
ano, v celku fajn ram...
ano, v celku fajn ram...
presne ten, celkom fajn vs. top. dik
Priateĺu, máš V nicku bielu holubicu, ale ***** do mňa viacej ako bývalá svokra... Kto písal, že čo mám ja je top? Ja som na margo celku - Cannondale s lefty " vidlicou " písal, svoj subjektívny názor, založený na aktívnom používaní predmetnej veci... A mne to vyhovuje a som spokojný... Môj kamarát Johnny z fóra, má už druhý Epic, a je tiež spokojný. Pôvodne som ho chcel tiež, ale " povedali " mi, že ber Cannondale s jedinečnou Lefty a budeš spokojný. A verte som. EPIC má brain, Scalpel má Lefty... Koho to serie... Každý nech si to vyskúša a až potom dáva súdy... V opačnom prípade je len " plagiator " názorov a papagáj... A áno je kopec " lepších " bikov. Napr. Ibis Ripley, Santa Cruz Tallboy, Nine RDO PRO... Ale osobne som ich nejazdil a nemám osobnú skúsenosť na porovnanie, ani posúdenie, ktorý je lepší. Tak viac lopatisticky som to nevedel napísať, a verím, že to pochopila aj " lama" aby V tom nebol " mišung "...
Otazka priam fylozoficka je co je LEPSI a co HORSI ram? da sa to neajk hodnotit? vaha? tuhost (STW hodnota)? cena? geo?
co robi dobry ram lepsim ako ten druhy??? ani po rokoch jazdenia som na to neprisiel.. podla mna kazdemu nieco sadne, inemu nie..
A ked tu pitvame scalpel 29, tak napr. v porovnani s talboy-om a BLURom mi chod zadnej stavby pride na kanone lepsi. (ked sa teda bavime o XC - maraton), na druhej strane ak to niekto ponima ako trail bike (co podla mna 29 scalpel prioritne nieje) tak je to cele naopak. .. a tak dalej dokola tema milion krat preberana...
Vsetko je to jedna prdel.. a kedze zijeme v slobodnej krajine kde si kazdy kupi co chce alebo moze, tesme sa a tlieskajme diverzifikacii...