Ahoj chalani,chcel by som sa poradiť pomaly začínam z DH. A neviem že či je pre mňa správny bajk CTM Raptor 3.0 prosím poradte Info: meriam asi 188cm a jazdit ten light DH a trochu aj FR cena do tých 500€ Vopred Ďakujem
demon by bol lepsia volba... asi chces troska "agresivnejsi" bike a mas to taky medzi stupen... vpodstate ten bike je na nic ale poskytne ti co vyzadujes a casom zistis akym smerom sa posunut a podla toho bud vymenis bike alebo dotvoris komponentami podla chute... vsetci sme nejak zacinali a spojenie "light DH" vzniklo pre to lebo chalani sa nechcu dotknut DHcka tym ze chcu raptora i ked da sa to aj na tom, neni to o biku a su typci co na HT idu fakt bomby a nepotrebuju ani 200vkove zdvihy
demon by bol lepsia volba... asi chces troska "agresivnejsi" bike a mas to taky medzi stupen... vpodstate ten bike je na nic ale poskytne ti co vyzadujes a casom zistis akym smerom sa posunut a podla toho bud vymenis bike alebo dotvoris komponentami podla chute... vsetci sme nejak zacinali a spojenie "light DH" vzniklo pre to lebo chalani sa nechcu dotknut DHcka tym ze chcu raptora i ked da sa to aj na tom, neni to o biku a su typci co na HT idu fakt bomby a nepotrebuju ani 200vkove zdvihy
Tak, tak. Priznavam sice, ze v garazi mi visi ,pokazeny podotykam, full, ale to nic nemeni na situacii. Tiez som zacal jazdit na HT. Podla mna HT je uplne ina liga a iny typ jazdenia ako full. Treba vyskusat oba.
A k tomu demonu: vsak postupom casu, ak nebude vyhovovat mozes vymenit ram, popripade vidlu a mas to. Das tam ram raptora a vidlu inu a je to
tiez som si kupil raptora a som s nim uplne spokojni teraz cez zimu aj ked je slaba si na nom menim pomaly komponenty, takze raptor je super volba na freeride
Kup si nový bicykel z obchodu, niekedy je bazár dobrá volba ak nemáš dosť peňazí na rozhadzovanie. Ale na druhu stranu nikdy nevieš čo predchádzajúci majitel na tom jazdil .
Tak to je pravda keďže ale nový CTM Raptor stojí okolo 500€ kamoš mi povedal že by za to toľko nikdy nevyhodil... a že aj tie komponenty stoja za prd tak asi kúpit nový a komponenty vymenit či ?
Ehm dodám už iba tolko čo sa týka komponentov, že na začiatok su TOP. Ako to je s peniazmi či už si kupíš miesto toho lepší bike z bazáru je na tebe.
Top je dost relativne - zavisi od kazdeho cloveka, co je pre neho top.
Mne by napr. na zaciatok stacila aj ta Durovka, postupne by som siel vyzsie a skoncil pri RS Pike, alebo velkej Durovke, alebo pri MZ Z1. A s ostatnymi komponentami by som siel tiez postupne.
IMHO nemusis mat na zaciatok super vidlu, radsej sa sustred na ine na prvy pohlad detaily, ktore mozu ovplyvnit zazitok z jazdy na uplne inu uroven. Z mojej skusenosti su to kvalitne plaste, tie zabezpecia dobru prilnavost a tym aj uplne iny pocit istoty. Dalej gripy, cim prilnavejsie, tym lepsie. A pedale takisto - nie je prilis prijemne, ked ti piny skoncia v pistale.
Ale ak si zvazujes kupit bike, nezabudni na HELMU A CHRANICE. Ver tomu, ze v lese staci dostat mensi smyk a prinajlepsom to bude docasne zvysenie adrenalinu, prinajhorsom objatie stromu ci ine lesne dobrodruzstva. Z mojej skusenosti ti poviem, ze na zaciatok integrala + rukavice + nejake chranice kolien a holeni (ja mam 661 comp).
Suhlasim s Macroom, ten bike je totalna žumpa a ani zdaleka nema hodnotu 500e.
Dalsia podstatna vec: Nechapem jak mozte presviedcat cloveka vysokeho 188cm aby si kupil bike ktory sa robi vo velkosti 14" ci 15" ?! Keby chcel jazdit Dirt, 4x, Bicross tak OK, ale on pisal ze chce jazdit light DH co je nieco ako XC/AM dole kopcom. Dalsia vec je, ze pokial nema hned za domom lanovku tak sa mu bude hooodne zle dopravovat k lokalnemu trailu. Vela ludi vratane mna zacinalo na CTMku ale: Ja som vysoky 175cm a bike mi bol maly. Slapalo sa na nom zle, ale na bikroske to bola parada a na DHcke to tiez nebolo zle. Ja som si ho kupoval primarne na DH nie light DH takze som bol spokojny.
Takze nepocuvaj tieto p1coviny co ti tu radia a nekupuj biky ktore ti tu ponukaju. Kup si pevnak 17-18", buchni tam kratky predstavec, jedno alebo dvojpilu s napinakom a mozes zacat jazdit lokal traily ktore nebudu sice DH ale budu zabavne a casom si vyskusas normalnu DHcku a uvidis ci ta bavi. Tym ze budes mat kratky predsavec (do 5cm) bude pocit z jazdy uplne iny ako na XC a tym ze ram bude mensi ako by si potreboval, sa bude dat s bikom lepsie pracovat lebo sa nebudes zachytavat o sedlo. No a stale budes mat tu moznost sa skoro plnohodnotne dopravit k trailu.
Ja som tiez zacal na raptore ale fakt je ze je to maly bike dobre sa nim manevruje ale to je tak vsetko. Na dh sa nehodi HT jednak nema ten sklon predneho hrdla ktory je dolezity v strmich pasazach a druha vec znicis si klby na nohach lebo bez zadneho tlmica beru vsetko nohy... Zalezi co by si chcel jazdit ci downhill cize v co najkratsom case prejst urcitu trat alebo skor freeride kde nejde ani tak o rychlost ako o styl a podla toho vyberat bike
tak ano každy musi vedet co chce a na downhill mušiš mať trošku viac penazi a spekulovat s raptorom na dh no neviem poznam sice chalanov co jazdia s raptormi dh trate a uz som videl aj vela videi kde na dirtoch jazdia fakt supy ale nato treba skill
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak, tak. Priznavam sice, ze v garazi mi visi ,pokazeny podotykam, full, ale to nic nemeni na situacii. Tiez som zacal jazdit na HT. Podla mna HT je uplne ina liga a iny typ jazdenia ako full. Treba vyskusat oba.
A k tomu demonu: vsak postupom casu, ak nebude vyhovovat mozes vymenit ram, popripade vidlu a mas to. Das tam ram raptora a vidlu inu a je to
Pozeral by som takéto niečo http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-bmx-dirt-street/192538/leader-fox-dragstar.html
Top je dost relativne - zavisi od kazdeho cloveka, co je pre neho top.
Mne by napr. na zaciatok stacila aj ta Durovka, postupne by som siel vyzsie a skoncil pri RS Pike, alebo velkej Durovke, alebo pri MZ Z1. A s ostatnymi komponentami by som siel tiez postupne.
IMHO nemusis mat na zaciatok super vidlu, radsej sa sustred na ine na prvy pohlad detaily, ktore mozu ovplyvnit zazitok z jazdy na uplne inu uroven. Z mojej skusenosti su to kvalitne plaste, tie zabezpecia dobru prilnavost a tym aj uplne iny pocit istoty. Dalej gripy, cim prilnavejsie, tym lepsie. A pedale takisto - nie je prilis prijemne, ked ti piny skoncia v pistale.
Ale ak si zvazujes kupit bike, nezabudni na HELMU A CHRANICE. Ver tomu, ze v lese staci dostat mensi smyk a prinajlepsom to bude docasne zvysenie adrenalinu, prinajhorsom objatie stromu ci ine lesne dobrodruzstva. Z mojej skusenosti ti poviem, ze na zaciatok integrala + rukavice + nejake chranice kolien a holeni (ja mam 661 comp).
Pozeral by som takéto niečo http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-bmx-dirt-street/192538/leader-fox-dragstar.html
ta cena je snad vtip
Dalsia podstatna vec: Nechapem jak mozte presviedcat cloveka vysokeho 188cm aby si kupil bike ktory sa robi vo velkosti 14" ci 15" ?! Keby chcel jazdit Dirt, 4x, Bicross tak OK, ale on pisal ze chce jazdit light DH co je nieco ako XC/AM dole kopcom. Dalsia vec je, ze pokial nema hned za domom lanovku tak sa mu bude hooodne zle dopravovat k lokalnemu trailu. Vela ludi vratane mna zacinalo na CTMku ale: Ja som vysoky 175cm a bike mi bol maly. Slapalo sa na nom zle, ale na bikroske to bola parada a na DHcke to tiez nebolo zle. Ja som si ho kupoval primarne na DH nie light DH takze som bol spokojny.
Takze nepocuvaj tieto p1coviny co ti tu radia a nekupuj biky ktore ti tu ponukaju. Kup si pevnak 17-18", buchni tam kratky predstavec, jedno alebo dvojpilu s napinakom a mozes zacat jazdit lokal traily ktore nebudu sice DH ale budu zabavne a casom si vyskusas normalnu DHcku a uvidis ci ta bavi. Tym ze budes mat kratky predsavec (do 5cm) bude pocit z jazdy uplne iny ako na XC a tym ze ram bude mensi ako by si potreboval, sa bude dat s bikom lepsie pracovat lebo sa nebudes zachytavat o sedlo. No a stale budes mat tu moznost sa skoro plnohodnotne dopravit k trailu.
Kukni si toto video: Typci tomu nenormalne nakladaju, ale 14" biky nemaju...odhadom cca 16" http://www.pinkbike.com/video/275227/