Dobry den priatelia.Asi to tu uz bolo rozoberane 1000x tak sa vopred ospravedlnujem za otazku...Potiahne mi 9sp prehadzavacka 1x10prevody?Samozrejme s 10sp radenim?Je potrebna 10speed retaz alebo postaci aj 9speed?Dakujem za odpoved...
samozrejme ze nie.... preco by asi robili prehadzovac zvlast na 9sp a 10sp? je tam ine prepakovanie, prehadzovac sa posunie pri preradeni o inu vzdialenost
Na cesťaku to fungovalo !
Ked som nedavno zhadzoval tu Soru tak som kúpil novú Tiagru 10 a stou to neslo ani náhodou.
Tak som Soru nahodil naspäť. Novú Tiagru som predal /tu/ a kupil ten starší typ. Menil som tu 9 len kvôli tomu že už mala za sebou 25t km.
na cestaku neviem, na mtb to urcite nepojde... prepakovanie uchytenia lanka nie je rovnake, lebo pri preradeni sa 9sp posunie o inu vzdialenost ako 10sp.. cize aj ked ten prehadzovac pojde na 10 krokov ale neposunie sa o rovnaku vzdialenost ako 10sp
...co takto funguje je 9sp sram radenie + 10sp shimaho prehadzovac (ale aj tam tusim treba nejako podlozit lanko)
Ale ja pouzijem 10sp radenie... Jedine co bude 9sp je prehadzovac... Ved sirka 9sp a 10sp kazety je rovnaka nakolko sa pouziva rovnaky orech. Alebo sa mylim?
ved to ze sirka je rovnaka cize 9sp prehadzovac sa posuva o inu vzdialenost ako 10sp .. riesilo sa to tu uz milion krat... proste to nefunguje.. nesedi pomer tahu lanka k posunutiu prehadzovaca
Nemeni sa posun prehadzovaca prave v zavistlosti od radenia? Prehadzovac nema presne zarazrky o kolko sa posunie. Je tam jedna pruzina ktora pusti prehadzovacku od-do...
ani lanko sa neposuva o rovnaky "kusok" pri 9sp a 10sp radeni ...podla tvojej logiky by si tam mohol dat aj 6sp prehadzovac.... proste to NEFUNGUJE , nie je to rozdelene len tak zo srandy
Ja sa do toho moc nevyznam preto sa to tu pytam. No moja logika kedze orechy su na 9/10sp rovnake tak teoreticky by mohla pasovat aj prehadzocacka. Kazety su rovnako siroke akurat 10sp je oproti 9sp hustejsie nasekana, rovnako retaz na 10sp je uzsi... No rozsah 9/10sp prehadzovacky by mal byt tiez rovnaky...
orech je rovnaky u shimana 8,9,10 a ak sa nemylim tak aj 11 ... 9sp prehadzovac je skonstruovany tak aby sa pri preradeni 9sp radenim posunul o urcitu vzdialenost, 10sp je tak aby sa pri 10sp radeni posunul o urcitu vzdialenost, ktora je ale ina ako u 9sp ... ked to skombinujes tak sa to bude posuvat o uplne inu vzdialenost a nebude to radit
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ked som nedavno zhadzoval tu Soru tak som kúpil novú Tiagru 10 a stou to neslo ani náhodou.
Tak som Soru nahodil naspäť. Novú Tiagru som predal /tu/ a kupil ten starší typ. Menil som tu 9 len kvôli tomu že už mala za sebou 25t km.
...co takto funguje je 9sp sram radenie + 10sp shimaho prehadzovac (ale aj tam tusim treba nejako podlozit lanko)
http://blog.artscyclery.com/science-behind-the-magic/science-behind-the-magic-drivetrain-compatibility/
Ale skúsiť môžeš, len vieš že nemáš stráviť veľa času nastavovaním , keďže to nenastavíš