chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
klasika cierne....a este oranzove, nenahodene. som sa este nerozhodol ze kam
skombinuj. ja som dal oranzovo modre. x2 budu modro cervene.
ja som dnes konecne nahodil moje. na to ze som dal 3 jazdy po parkovisku, zda sa uz teraz ze to je asi na urovni saintu. strasne som zvedavy co to spravi ked sa to zabehne.
Zalezi ake mas brzdy ak shimano staci jedna striekacka a lievik alebo len lievik a hadicka ak to budes odvzdusnovat z paky.
milion rokov dozadu som mal hope. nebrzdili. potom dlho nic, zase hope - tie brzdili ale nebolo to nic moc.. potom milion rokov shimano.. teraz znovu pokus hope.. a zda sa, karta sa otocila.
prve skusenosti za sebou:
v4 - brutalne. este raz: brutalne brzdy. ako uprimne, ocakaval som nieco okolo saintu, omyl! toto koplo saint do huby silou uz po prvej jazde.. a po 26 rokoch som pochopil co znamena davkovanie..
x2 - toto ma prekvapilo este viac. ocakaval som slabu brzdu. dalsi omyl! 10x jemne pribrzdene a je to silnejsie ako XT., a po jednej jazde v lese premyslam ci by toto nestacilo aj na FR bike. X2 prekvapili este viac ako V4.
opustit shimano bol pre mna zasadny krok a strasne ale neskutocne som stresoval ci mi to sadne., ci nebudem rovno kupovat znovu sainty.. ja netusim ci sa tam nieco neposere, a pod., ale aktualne prechod na hope povazujem za najlepsiu investiciu za 26 rokov jazdenia. a kto ma pozna, vie ze nezvyknem len tak nieco pochvalit..
Tj s novymi platnickami co maju 2,5mm zmesi , ked je paka nastavena 6,5cm od riditok na prve stlacenie idu po 2,8cm od riditok a nasledne sa daju par stlaceniami napumpovat na 4cm. Ked tam dam platnicky co maju 1mm zostavajuci, tak to iste 6,5cm volna, prve stlacenie 1,8cm a par stlaceni ju napumpuje tak isto na 4cm.
Takze ziadna zmena k lepsiemu tam nieje s o rok novsimi brzdami. Mozno preo sa rozsirilo ze z reklamacii chodia dobre ze malo kto dal do nich hned uz zabehnute platnicky, ked su totiz dobre odvzdusenene a maju nove platnicky problem je menej postrehnutelny. To mierne pumpovanie by som akceptoval to sa da pochopit , ale ked sa trochu zjazdia platnicky a zacne sa to prepadavat viac ku gripu a nezrovnava sa chod paky to je divne spravanie.
A po cca 4 rokoch sa mi zacala teraz rovnako spravat aj zadna brzda na 2012 M785, ani dokladne odvzdusenie nepomohlo, so sjazdenymi platnicakami sa prepadava ku gripu a vyrazne pumpuje.
oxidacia - mne sa to na zadnej saint (neviem aku tam mam zmes) stava zakazdym - ked bajk stoji tyzden, musim na prvych metroch/kilometroch brzdu nanovo rozbrzdit. potom cely den brzdim bez problemov. dalsi vikend ta ista hra. na XT s jednou zmesou sa mi to dialo tiez.
Marinada do saintov sa praveze davali origo metalliky nie ? ja som objednaval do zasoby metaliky na 810ky bez chladenia (mam 820 a ta cena za platnicky s chladicom mi prisla overkill)