chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Chlapi vďaka za názory viem ze univerzal neexistuje.Ja jazdím HT a prevažne tvrdá hlina štrk kamene do blata sa moc nehrniem aj keď niekedy sa aj to podarí ale prevažne v suchu les mam hneď za panelakom a na asfalt mam cestak ale ešte ďakujem.
potreboval by som poradit. Ako som pisal, tak mam tieto plaste:
1. High Roller II 2,5" WT vpredu + High Roller II 2,4" vzadu - dost dobre plaste do terenu i ked predne koleso obcas odskakuje na kamenoch; fakt dost pomale na ceste
2. Schwalbe Racing Ray Snake TLE Speedgrip 2,25" vpredu + Schwalbe Racing Ralph 2,25" vzadu - v terene dost odskakuje predne koleso najma na kamenoch (strkopiesok + stredne kamene), celkom rychle na ceste
Bike mam Giant Trance 2 27,5", jazdim cca 50% cesta, 30% lesne chodnicky/trails (Pezinok a okolie, BA), 15% polne cesty/popri Dunaji, 5% piesok (Zahorie). Za mokra nejazdim skoro vobec, jedine ked zaprsi
Chcel by som kupit rozumny kompromis medzi High Roller II a Schwalbe Racing Ray/Ralph, idealne ak napise niekto kto ma s tymi plastami skusenosti
Dopredu:
1. Schwalbe Nobby Nic 2,35"
2. Schwalbe Smart Sam 2,25"
3. Vittoria Barzo plášť 27.5x2.35" TNT anth/blk/blk G+, kevlar
4. Continental Trail King Performance 27.5x2.20" Tubeless Ready, kevlar Black Chili
5. Continental Mountain King III Performance 27.5x2.3" Tubeless Ready, kevlar Black Chili
6. Michelin FORCE AM COMPETITION LINE 27.5x2.35" TS TLR
7. Maxxis Ardent Race 27.5x2.35"
Vzadu - tu potrebujem inspiraciu:
1. Nechat Racing Ralph 2,25" Sppedgrip
2. Continental Cross King 2.2"/2.3" BlackChili
3. Continental Trail King Performance 27.5x2.20" Tubeless Ready, kevlar Black Chili
4. Vittoria Barzo plášť 27.5x2.35" TNT anth/blk/blk G+, kevlar
5. Vittoria Mezcal 27.5x2.35" TNT Nylon 120 TPI
6. Maxxis Ikon 27.5x2.25/2.2"
Aky jazdis tlak vpredu? lebo sa mi nezda ze by mi HighRoller odskakoval niekde
a z toho co si spomenul aktualne jazdim Conti TrailKing 2.4 vpredu a MK3 vzadu...dost dobre kombo na suche podmienky no MK3 by som dopredu nedaval trailking isto lepsie drzi stopu
Uprimne neviem uplne aky tlak v PSI alebo tak musel by som to zmerat. Ale ked idem do terenu tak nafukam dobre ale nie uplne na fest, ono by sa to ani nemalo, Vazim cca 65 kg
Ja jazdim vpredu tlak 1.4 a vzadu 1.8 pri bezdusakoch,vazim cca 85kg a ten MK som kupoval ako rychly plast dozadu na AM jazdenie,ma nizsie stuple ako TK a aj bocna hrana je nizsia,ked je mokro tak ten plast ani nedrzi ani nebrzdi v porovnani s aggresorom ktory som mal predtym.Ako som pisal vyssie,na sucho parada ale nabuduce si znova kupim radsej ten aggresor.Plast vazil 700g a za cely rok som ho sekol iba raz takze odolnost dobra ale rychlo sa derie
A ako sa ten plast sprava na suchu skor na takych pieskoidnych povrchoch s kamenmi (daj si loose terrain do google images, to je to co myslim)? Mokro jazdim maximalne ked tak na ceste a to si myslim ze bude v pohode. Pozriem ale este aj toho aggresora, zaujimavy tip
Ok dakujem za odpoved, vyzera to bud na Trail King vpredu a Mountain King vzadu alebo na Trail King vpredu a Agressor vzadu, som zvedavy Dufam ze najdem plaste s ktorymi budem uplne spokojny. Nevadi ani ze sa zoderu rychlo
Tak prezute s novym tmelom stans notubes
Zadny aspen nechcel pumpou tak som mu musel dohovorit bombickou. Predny ikon trochu(dost) hadze tak uvidim ako sa to bude chovat vonku.
Možno to tu niekto písal, ja som videl video, s Ninom, kde sa o nich hovorilo, že to testujú na novú sezónu XC, že možnosť nižších tlakov, lepšia trakcia a vraj aj na nich bol rýchlejší. Len neviem či to boli wide trail, keď tak rozmýšľam, no rozmer 2,4 bol spomenutý.
Teraz mi to napadlo, po tom, čo som pozrel, video v tom linku Fakt, klobúk dolu čo s tým tí profi jazdci dokážu, no aj tak väčšinou, to jazdia v suchých podmienkach, no aj tak a zas prezúvať zakaždým keď zaprší, to aby som mal dva páry kolies, neviem veru Má s nimi niekto osobnú skúsenosť, + ako to je s odolnosťou na defekty, keby,že to chce niekto skúsiť, dajme tomu v Malej Fatre
Myslím, teraz Aspen ako taký a Rekon, čo mám kamaráta, jazdí Rekon v zadu, je to rýchly plášť, no keď boli mokré korene a celkovo nepriaznivé podmienky, tak mal čo robiť, no má výbornú techniku tak zvládol ten terén.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
uplne v pohode.... ak jazdíš viac trail tak v predu rekon vzadu ikon
potreboval by som poradit. Ako som pisal, tak mam tieto plaste:
1. High Roller II 2,5" WT vpredu + High Roller II 2,4" vzadu - dost dobre plaste do terenu i ked predne koleso obcas odskakuje na kamenoch; fakt dost pomale na ceste
2. Schwalbe Racing Ray Snake TLE Speedgrip 2,25" vpredu + Schwalbe Racing Ralph 2,25" vzadu - v terene dost odskakuje predne koleso najma na kamenoch (strkopiesok + stredne kamene), celkom rychle na ceste
Bike mam Giant Trance 2 27,5", jazdim cca 50% cesta, 30% lesne chodnicky/trails (Pezinok a okolie, BA), 15% polne cesty/popri Dunaji, 5% piesok (Zahorie). Za mokra nejazdim skoro vobec, jedine ked zaprsi
Chcel by som kupit rozumny kompromis medzi High Roller II a Schwalbe Racing Ray/Ralph, idealne ak napise niekto kto ma s tymi plastami skusenosti
Dopredu:
1. Schwalbe Nobby Nic 2,35"
2. Schwalbe Smart Sam 2,25"
3. Vittoria Barzo plášť 27.5x2.35" TNT anth/blk/blk G+, kevlar
4. Continental Trail King Performance 27.5x2.20" Tubeless Ready, kevlar Black Chili
5. Continental Mountain King III Performance 27.5x2.3" Tubeless Ready, kevlar Black Chili
6. Michelin FORCE AM COMPETITION LINE 27.5x2.35" TS TLR
7. Maxxis Ardent Race 27.5x2.35"
Vzadu - tu potrebujem inspiraciu:
1. Nechat Racing Ralph 2,25" Sppedgrip
2. Continental Cross King 2.2"/2.3" BlackChili
3. Continental Trail King Performance 27.5x2.20" Tubeless Ready, kevlar Black Chili
4. Vittoria Barzo plášť 27.5x2.35" TNT anth/blk/blk G+, kevlar
5. Vittoria Mezcal 27.5x2.35" TNT Nylon 120 TPI
6. Maxxis Ikon 27.5x2.25/2.2"
Diky
a z toho co si spomenul aktualne jazdim Conti TrailKing 2.4 vpredu a MK3 vzadu...dost dobre kombo na suche podmienky no MK3 by som dopredu nedaval trailking isto lepsie drzi stopu
Tu su merania a porovnania uzivatelov roznych znaciek.
Zadny aspen nechcel pumpou tak som mu musel dohovorit bombickou. Predny ikon trochu(dost) hadze tak uvidim ako sa to bude chovat vonku.
Forekaster/Ardent idu na letny spanok
https://bikerumor.com/2020/04/10/light-wide-trail-xc-tires-from-maxxis-include-new-aspen-rekon-race-29-x-2-40-wt/
Možno to tu niekto písal, ja som videl video, s Ninom, kde sa o nich hovorilo, že to testujú na novú sezónu XC, že možnosť nižších tlakov, lepšia trakcia a vraj aj na nich bol rýchlejší. Len neviem či to boli wide trail, keď tak rozmýšľam, no rozmer 2,4 bol spomenutý.