chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Viem, že existuje nejaká nemecká stránka, kde ľudia nahrávajú všetky možné druhý pneu aj na konkrétnom ráfku. Ale vždy keď ju hľadám si ani za toho boha nespomeniem
Foto trocha skresluje, zaoblené to je, ale aj tak čakám z tunajšieho shopu zásielku s Ardent race 29x2.35 v kombo s ikonom 2.35 dozadu dúfam že to bude už OK.
Keď tak na to pozerám tak sa mi zdá, že ten ráf je už dosť široký na to Barzo. To barzo už akoby vyrastalo rovno z pätky bez nejakého zaoblenia, takže možno nedokáže úplne dostať výrobcom navrhnutý tvar. Na tak široký ráf by som osobne už použil minimálny plášť 2,35 palca. Keď si vezmeš, tak jediný plášť ktorý je reálne 2,35 široký (z tých o ktorých sabavíme) je Maxxis IKON so svojimi 60mm. Vittoria 2,35 reálne u nikoho nie je široká 2,35 palca. Lebo 57mm (máme tu šírky od 55-58mm) nie je 2,35 palca, ale 2,25 palca. A 2,25 palcový plášť je už na 29mm ráfiky celkom úzky. Ja by som asi na takýchto ráfoch išiel na prednom kolese do Vittorie v šírke 2,6, len rátaj, že u teba by dosiahla zrejme výrobných 65mm. U mňa má 62mm, lebo ja ju mám zas na extrémne úzkom 22mm ráfiku.
Budeš to mať dobré Štefan aj v takomto kombe. Len rátaj s vyšším odporom. Kamarát jazdí tento Ardent Race a on už pri šírke 2,25 má solídny objem, ale keď ideme spolu, tak hučí ako lietadlo. Ale ak Ti trochu viac odporu nevadí a uprednostňuješ väčší objem, tak Ardent Race/Ikon bude dobrá voľba.
alebo to robí optický klam? alebo ten vzor vyvoláva dojem osmičky? Ak je to vada plášťa nebude to nejak vadiť pri jazde,proste pôsobí to koleso celé divné
Riesim uz druhy den rovnaku zahadu , nove rafiky z kartonu, nahodim novy plast . Patky sedia ,ten stredovy šev co ide dezenom ,tiez sa javi ze ide v strede a koleso sa vlni akoby bola osmicka. Uz som to asi 20krat zhodil ,nahodil a stale. Ked sa pozriem na koleso pocas jazdy ,strasne to vyzera. Spociatku som myslel ze je to vlozkou ( tannus armour) ale dal som ju von a zahada stale pokracuje. Zacinam byt z toho na prasky?
Ked mas rovnake plaste, nahod tento dozadu a vyser sa na to. Zide z oci, zide z mysle. V kopcoch budes mat aj tak ine problemy ako cumiet na plast Zbytocne plytvas svojim casom. 20x nahodit plast, to si musel zabit pol dna casu.
Poradte mi prosim vas nejake plaste 29x2.1 - 29x2.25 max .. kludne aj iny model dopredu a do zadu. Na hard tail 60 percent cesta a 40 lesne cesty a teren. Doteraz som mal WTB Nano 29x2.1.
Cenu +- do 25eur kus. Nemusi byt kevlar ale moze, pouzitie s dusami.
harif za mňa odporúčam na takéto vozenie https://www.cycology.sk/plast-hutchinson-skeleton-29x2-15-tlr-kevlar-cierny-p963577/, na prekvapenie aj dokáže pekne podržať, len si treba trošku zvyknúť takú medzeru pri náklonoch medzi stredom a bočným dezénom... Koľko razi sa mi zdalo, že už to ten plášť nedá, ale bol to presne iba ten okamih kým nenastal dotyk s podkladom bočných štupľov ....
Kľudne ich môžeš voziť aj ako bezduše...
Jediná nevýhoda, že ten stred celkom rýchlo mizne. Zadný má cca 1000km a je to už poznateľne zodraté
ale neviem schwalbe som nemal este, dolezite je pre mna aj to aby bol plast dost odolny voci defektom aj za cenu vacsej hmotnosti ... nie som najlahsi jazdec cize nejaky gram navyse mi je jedno
Poradte mi prosim vas nejake plaste 29x2.1 - 29x2.25 max .. kludne aj iny model dopredu a do zadu. Na hard tail 60 percent cesta a 40 lesne cesty a teren. Doteraz som mal WTB Nano 29x2.1.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Praveze tento plast som kupil na predok
Kľudne ich môžeš voziť aj ako bezduše...
Jediná nevýhoda, že ten stred celkom rýchlo mizne. Zadný má cca 1000km a je to už poznateľne zodraté
predok: https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-rocket-ron-performance-mtb-plast-kevlar-29x2-25-addix.html
zadok: https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-plast-racing-ralph-29x2-25-57-622-67tpi-735g-tlr-kevlar.html
ale neviem schwalbe som nemal este, dolezite je pre mna aj to aby bol plast dost odolny voci defektom aj za cenu vacsej hmotnosti ... nie som najlahsi jazdec cize nejaky gram navyse mi je jedno
savings Schwalbe Rocket Ron 29x2.25" Performance Addix TLR plášť, kevlar
25,99 € savings
MOC 44,99 €savings Schwalbe RACING RALPH 29x2.25" Addix Performance plášť, kevlar
25,99 € savings
MOC 44,99 €Cenu +- do 25eur kus. Nemusi byt kevlar ale moze, pouzitie s dusami.
podla toho co pises je ideal tento:
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-smart-sam-performance-addix-29x2-10-mtb-plast-drot.html
vozil som ako zacinajuci bajker ho 2roky, neznicitelny plast, defekty nepoznal a to dostal zabrat, a na asfalte rýchly ...
potom sa zo mna stal gramar