chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Ale SID-a ma 35-ky nohy a je sirsia. Je pravda ze Trek pise ze max 2,4 na tu vidlu, ale popravde 60mm plast rvat do 65mm priestoru je len na asfalt. No nic, budem hladat dalej. Daco vyberem v sirke 2,25 max 2,35 aby tam bolo dake miesto ?
Dik za rady ?
SL ma 32mm nohy a dla sramu je pre max 60mm plast. dla dakej recenzie co som cital, ak tam das blatnicek tak ani tych 60. SID s 35mm nohami je pre 66mm plast.
Sid SL má 32 mm nohy a max plášť 60 mm. Reálne je ale mostík široký cez 70 mm. Takže to tam normálne aj s blatníkom vojde. A fox 32 to bude mať podobne. Veď zmeraj posuvným meradlom vnútornú šírku mostíka približne v mieste, kde máš teraz najširší plášť.
Ixnay cha tak dnes centimetrova diera po comsi ani neviem po com. na ujazdenom hlinenom singli kde jazdim pravidelne. ale boli tam zase vysusene drievka po tazbe, tak sipim, ze som mal zase raz stastie. alebo si to ten nahladko zodrany plast vypytal uz chcel umriet prave ked chcem jazdit viac asfaltu a koli tomu som ho tam nechaval.
inak 3/4 rocne predne tufo som dal dozadu dojazdit a dopredu nahodil nove - pekne sa za ten cas rozgajdalo, nove vyzera ako uzovka oproti tomu pytonovi co je teraz vzadu 62mm som nameral. 2.25" ako vysita aj pri vyzuvani/obuvani slo citelne lahsie ako nove.
Prosim ta Ixnay aku si to mal sirku a kde si plast kupoval ? Lebo kamarati mali takto kupene plaste z Alzy v nejakom vypredaji a obaja mali na tych Aspen plastoch 2.4 defekt. Hadam tym ja nic nezakriknem, ale ja som minuly rok kupoval z MTBIKER a zatial dobre a bez defektu. Jazdil som aj Aspen ST 2.4 a tiez vsetko dobre.
filipskalican to mas jedno, mne kupovany tu v shope vydrzal 2 tyzdne https://www.mtbiker.sk/forum/post1863569.html#p1863569 proste ked nieco trafis tak konecna. aj ked vtedy som skoncil s maxxisom - v priebehu leta 3x nevysvetlitelne diery v plasti (2x ikon 2.35 a jeden aspen 2.4) https://www.mtbiker.sk/forum/post1860693.html#p1860693 potom isli vahovo aj cenovo pekne hore.
ja mam zle skusenosti, ked je dlhodobo sucho, tvrda zem a v mieste po tazbe zostali vysusene ulomky dreva. vcera sa mi to stalo uz 3 krat. zatial mam statistiku, ze tak zdemolujem jeden plast za 2 roky. 2.35 ikon ktory vazil 780g poddal tiez. aspen a teraz aj tufo, ktore som mal za nepriestrelne. a je jedno ci je plast novy alebo stary.
filipskalicanten plast bol kupovany tu 2.4" verzia ,3.1.2023 a bol jazdeny vela (vela tisic km), ale skor XC co aj vidiet na bocnych stuploch, ze su este v pomerne ok stave. Mal som smolu na jednom useku pod Somarom, musel som chytit kamen v vzjazde ktory trcal ako spic presne v protismere jazdy, nastastie rafik prezil, ale potreboval som odtial odvoz..
Jasne rozumiem, clovek si nevyberie. Len v mojom okoli mali chalani plaste 4-6 tyzdnov a nieco podobne sa im stalo, Bud hrana kamena, co si myslim, ze nevydrzi skoro ziaden plast alebo suchy konar po tazbe. Osobne sa vzdy tychto usekov po tazbe bojim, lebo tam clovek nevie nikdy, ci nenamota salter, spice alebo znici plast. Ja som minuly rok nahodil VIttoria Air liner vlozku do zadneho kolesa a to bol dobry krok. Po sezone som nasiel par miest, kde by som asi bud sekol plast alebo tukol rafik.
s insertom mam problem koli tomu co jazdim. ak idem celodenku alebo viacdenku a rozrezem na bordeli gumu, budem tam musiet dat dusu, co s insertom? do zadneho kolesa by som ho celkom rad dal
Radšej nosiť trochu ťažší odolnejší plášť, dušu kdesi na ráme alebo batohu, veste, ako insert v kolese a potom keď je defekt ako na foto, čo s tým. Asi len kdesi v bikeparku, ak človek skáče riadne veci, kde sú lanovky a človek zbehne hodí do auta atď. Tam pochopím. No a stať sa môže vždy niečo to už tak býva, že bike ostane nepojazdný, stalo sa mi raz, prišiel po mňa kamarát na aute no ?♂️?
S insertom som to síce ešte neskúšal, no pichnutú dušu som na pretekoch neraz namiesto skladania a pchania do vrecka niesol "na osmičku" na chrbte, rovnako ako sa v minulosti nosili galusky. Ten insert síce bude asi dosť špinavý od mlieka, no inak by to s ním malo ísť rovnako. Kažopádne, z môjho pohľadu sa takéto "na maděru" defekty nestávajú tak často, že by to mal byť nejaký významný argument proti insertom.
Insert sa dá tiež na osmičku cez ramená a je ľahší než duša, aspoň ten môj. A insert tam nie je kvôli odolnosti proti defektom, ale kvôli ochrane ráfika pred poškodením. Aspoň ja ho mám v zadnom kolese pre ten pocit, že môžem rúbať po kameňoch hlava nehlava.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dik za rady ?
inak 3/4 rocne predne tufo som dal dozadu dojazdit a dopredu nahodil nove - pekne sa za ten cas rozgajdalo, nove vyzera ako uzovka oproti tomu pytonovi co je teraz vzadu
ja mam zle skusenosti, ked je dlhodobo sucho, tvrda zem a v mieste po tazbe zostali vysusene ulomky dreva. vcera sa mi to stalo uz 3 krat. zatial mam statistiku, ze tak zdemolujem jeden plast za 2 roky. 2.35 ikon ktory vazil 780g poddal tiez. aspen a teraz aj tufo, ktore som mal za nepriestrelne. a je jedno ci je plast novy alebo stary.